Home   Impresszum   Kapcsolat   Facebook Budapest, Magyarország  
2024-05-01. szerda
Orbán Viktor uralkodóként gyakorolja a hatalmat - a legtöbb nyugati ország meg van döbbenve, miután a magyar ...

Már az amerikai jobboldal is a tekintélyelvű, homofób magyar kormányra veti vigyázó tekintetét

LGBT Nation

Az amerikai jobboldal a tekintélyelvű, homofób magyar kormányra veti vigyázó tekintetét, mert az lebontja a jogállamot, és ezt a tengerentúli konzervatívok a maguk részére követendő példának tartják – írja a melegjogokkal foglalkozó portál, amely több mint 10 éve működik San Franciscoban.

Úgy látja, hogy a legtöbb nyugati ország meg van döbbenve, miután a magyar rendszer csúszik át tekintélyelvűségbe. Jó egy évtized után Orbán Viktor uralkodóként gyakorolja a hatalmat. Az USÁ-ban viszont a jobboldal úgy véli, hogy érdemes átvenni a módszert, mert az Amerikában is elvezethet az autokráciához. A Fox News sztár műsorvezetője, Tucker Carlson nemrégiben dicshimnusszal árasztotta el a miniszterelnököt, amikor egy héten át Budapestről sugározta esti show-ját.

Az út azért annyira rokonszenves a konzervatívok számára, mert az ország fokozatosan, ugyanakkor nyíltan haladt végig rajta. Megvan a demokrácia minden külső kelléke, de a tartalom teljesen kiüresedett. A választások szabadok, mert nem tömik tele a szavazóládákat hamisított voksokkal, csak éppen az ellenzéknek semmi esélye a győzelemre, olyanok a feltételek.

A sajtó gyakorlatilag propaganda gépezet, a hatalom megfigyel olyan újságírókat, akik bírálni merészelik. Az Országgyűlés szakmányban hagyja jóvá a törvényeket, így Orbán gyakorlatilag rendeletekkel kormányozhat. Az igazságszolgáltatás immár nem független. A miniszterelnök olyan uszító retorikát alkalmaz, hogy annak hallatán az egész világon fülig ér a jobboldal szája. A menekülteket muzulmán behatolóknak hívja, antiszemita jelszavakkal kereskedik, főként Soros ellen, és rendszeresen papol „keresztény értékekről”, noha politikáját a pápa is bírálja.

Rendszeresen szónokol arról, hogy az igazi magyarokat más fajok és etnikumok fenyegetik, a nagy lakosságcsere fehér, felsőbbrendű összeesküvés elméletét szajkózza. Mondani sem kell, hogy e mérgező elegyben központi adalék az LMBT-közösség elleni támadás. Ily módon az ország fajilag homogén, zsidóellenes és homofób univerzum lett, ahol a bírák elfogultak, a vezetők meg azt tesznek, amire kedvük támad. De azt hiszi bárki, hogy emiatt megszólaltak a vészharangok?

Nem csoda ezek után, hogy az amerikai jobboldal szerelembe esett Orbánnal. Hiszen a mai Magyarország olyan, mint amilyenné ők akarnák tenni az Egyesült Államokat. És ennek érdekében még arra is hajlandóak volnának, hogy megszabaduljanak a többség akaratától.

Neue Zürcher Zeitung

Ann Applebaum szerint ugyan az egyre autoriterebb lengyel kormány a hagyományos erkölcsi értékeket szajkózza, de nem hisz neki senki, mert a lózungok csupán süket dumát jelentenek. Hiszen a politikusok rendre a kereszténységet emlegetik, csak éppen a viselkedésük egészen másról árulkodik. Az amerikai történész-újságíró, aki a volt lengyel miniszter és házelnök, Sikorski felesége, úgy ítéli meg, hogy ezeknek az erőknek a katolicizmus legfőbbképpen saját identitásuk meghatározására szolgál.

Politikai okokból ugyanakkor lejárató kampányokat indítanak, hogy kikapcsolják az ellenfeleket. A közpénzekből finanszírozott média megint csak a hatalom utasítására embereket tapos a sárba. A kormányrúdnál lévő csoport mindent elkövet, hogy megőrizze uralmát, és hogy azt ne veszélyeztethesse senki sem.

A szerző, akinek idén jelent meg könyve „Az auroriter kísértés” címmel, illiberálisnak minősíti, amikor egy egész társadalmat, vagy annak valamely intézményét gleichschaltolni próbálják, tehát hogy ott csakis egyetlen vélemény legyen az uralkodó. A politikának az a célja ezzel, hogy felszámolja az ellenzéket és fenntartsa saját befolyását.

Hogy a járvány miként hatott ezekre a rendszerekre, azt az interjúalany nehezen tudja megmondani, mert pl. Magyarországon Orbán arra használta ki a fertőzést, hogy még több jogkört vonjon magához. Ám a legtöbb tekintélyelvű állam leszerepelt a válságkezelés során, lásd Oroszországot és Kínát. Ugyanakkor jól teljesítettek a demokráciák, amit Tajvan, Dél-Korea és Új-Zéland igazol. Azaz az autokrácia nem szolgált modellként, hogy teret nyerhessen.

Deutsche Welle

A magyar és lengyel populisták ugyan szívesen fantáziálnak Brüsszel diktatórikus központi hatalmáról, ám az EU még egy olyan egyszerű kérdésben is képtelen a sarkára állni, mint hogy töröljék el a nyári időszámítást. A szervezetben persze a döntések általában kompromisszum árán születnek meg, ahhoz pedig sok-sok idő kell, ám mit lehet várni egy ettől a közösségtől, mondjuk a Covid-19, a klímaváltozás, Kína vagy a jogállamiság ügyében, vagy miként akar vezető tényező lenni a világban, ha még az időátállítás problémát is évek óta tereli maga előtt.

Azt szokták mondani, hogy az idő majd meghozza a jó tanácsot, ám itt az Európai Tanács fekszik keresztbe. Pedig legfőbb ideje volna lépni, annál is inkább, mert három éve, egy online felmérés után a Bizottság és az Európai Parlament is vállalta, hogy beszünteti a külön téli és külön nyári időszámítást, sőt ez volt a két évvel ezelőtti kontinentális választás egyik fő ígérete.

De még a kompromisszumok atyamestere, Merkel is elakadt, mert a brüsszeli bürokrácia, valamint a tagországok érdekszövevénye leküzdhetetlennek tűnik. Azaz mese Brüsszel mindenhatósága. Az állam- és kormányfők arra hivatkoznak, hogy sokkal előbbre való témák vannak terítéken, de ez csak olcsó kifogás.

Neue Kronen Zeitung

Módszert váltottak az embercsempészek a magyar-osztrák határon, miután Ausztria még jobban megszigorította a határtérség őrizetét. Az osztrák rendőrség emberkereskedelem elleni főosztályának vezetője elmondta, hogy a bűnözők újabban ráálltak a vonatokra, csapatszám igyekeznek ily módon eljuttatni illegális migránsokat osztrák területre.

Gerald Tatzgern szerint az utóbbi hetekben több mint 100 embert kapcsoltak le a szerelvényeken, sőt, Bécs főpályaudvarán. A járatokat ugyan mind magyar, mind osztrák részről keményen ellenőrzik, de nem jut minden vonatra idő. Azon kívül a bandák információs hálózatot építettek ki: figyelik a pályaudvarokat, és ha azt látják, hogy ott rendőrök várakoznak az érkező szerelvényre, mármint hogy felszálljanak rá, akkor a migránsok csak az utána következő vagy még későbbi járattal próbálkoznak.

Az embercsempészek azonban nem utaznak velük, mert minimalizálni akarják a saját kockázatukat. A nem kevés pénzért tanáccsal szolgálnak, illetve időnként ő szerzik be a jegyeket és elviszik a célállomásról azokat, akik átjutottak a szűrőn.

Ezt olvassa mindenki:
"Orbán király birodalma" - Svájci újság címlapján a magyar miniszterelnök 
A családi cég akiknél Orbán nyaralt, évi 770 milliót kap az államtól 
Nem akárhol kapott vezetői posztot Várkonyi Andrea - egymás után érik az üzleti sikerek... 
Kocsis Máté nem kímélte Magyar Pétert: bosszúszomjas férj, áruló...... 
Az eddigi legdurvább nemzetközi támadás Orbán ellen: "gusztustalan módon kirakatba tette, mennyire szégyentelen" 
Akkora botrányt robbantott ki egy videó, hogy azonnal lépett a vezetőség egy kórházban 
Vége a készpénznek - sokak számára fájdalmas információk láttak napvilágot 
11 ezer forintot hagyott Erzsébet bankszámláján a végrehajtó, az asszonynak a szomszédai adnak enni 
Botrány: Súlyos dolgok derültek ki a Magyarországra menekített macedón bűnözőről 
Robbant a hír: óriási bírságot kapott az RTL - kiderült mi van a háttérben 
Íme a Rogánék által tervezett kínai vegyi lerakat - kiszivárgott információk 
Hasznos idiótának nevezték nyilvánosan Semjén Zsoltot 
Előkerült egy szobor potom nettó 48 millióért - de van itt egy 2,1 milliárdos szerződés is..... 
Egy gyönyörű kórházat kapott az államtól a Magyar Református Egyház, sőt évi fél milliárd forintos segítséget is kaptak mellé 
Jönnek a kilakoltatások? - Óriási a lakosság hitelkártya tartozása: több mint 300 milliárdos tartozást halmoztak fel a magyarok 
Megdöbbentő: elárulta Medgyessy mit mondott neki négyszemközt Orbán 
A rendőrség posztolta az év képét - nem akárkikre csaptak le 
Nem akárki kapott 680 milliós megbízást Schadl idején a végrehajtói kartól - ismerős nevek... 
Megdöbbentő a milliárdossá vált fideszes országgyűlési képviselő ügye 
Robbant a hír: kínai naperőművek épülnek Magyarországon, kormányközeli kivitelezők is jól járhatnak a 900 milliárdos bizniszben 
Kitört a balhé: Nyomozás indult az akkumulátorgyárban történtek miatt 
Milliárdos tendert húzott be a cég, az csak véletlen, hogy nem sokkal előtte Mészáros Lőrinc öccse vette meg..... 
Robbant a hír: Parragh László 83 milliót kapott a MOL-tól - mutatjuk mire 
Mutatjuk ki nyerte egyedüli ajánlattevőként az 53 milliárd forintba kerülő projectet 
Népszava: Novák kitüntetett egy lelkészt, aki 62 millió forinttól fosztott meg egy iskolát 
Nem akárhol pakol le Orbán Győző cége építési hulladékot - "Családom és jómagam testi épségéről van szó" 
Hungarikum: Ha meglátod mi épült több mint 400 millióból....kamerával is körbe járták 
A lakosságcsere most van! - olyan információk jöttek a magyar egyetemistákról ami hátborzongatóak... 
Orbán erre nem számított: Sorra mondanak fel az akkumulátorgyárban Magyarországon 
Orbán meglépte: Négy és félszeresére növelik a határon túli gyerekek támogatását 
Megdöbbentő kép jelent meg Varga Judit házánál - Óriási botrány 
"Akksigyárat Felcsútra" - rendőrök is megjelentek, balhé Nyíregyházán 
2024-05-01. szerda
  Home   Impresszum   Kapcsolat   Facebook 2018-2024 Minden jog fenntartva ©  
Home   Impresszum   Kapcsolat   Facebook
2024-05-01. szerda
Orbán Viktor uralkodóként gyakorolja a hatalmat - a legtöbb nyugati ország meg van döbbenve, miután a magyar ...

Már az amerikai jobboldal is a tekintélyelvű, homofób magyar kormányra veti vigyázó tekintetét

LGBT Nation

Az amerikai jobboldal a tekintélyelvű, homofób magyar kormányra veti vigyázó tekintetét, mert az lebontja a jogállamot, és ezt a tengerentúli konzervatívok a maguk részére követendő példának tartják – írja a melegjogokkal foglalkozó portál, amely több mint 10 éve működik San Franciscoban.

Úgy látja, hogy a legtöbb nyugati ország meg van döbbenve, miután a magyar rendszer csúszik át tekintélyelvűségbe. Jó egy évtized után Orbán Viktor uralkodóként gyakorolja a hatalmat. Az USÁ-ban viszont a jobboldal úgy véli, hogy érdemes átvenni a módszert, mert az Amerikában is elvezethet az autokráciához. A Fox News sztár műsorvezetője, Tucker Carlson nemrégiben dicshimnusszal árasztotta el a miniszterelnököt, amikor egy héten át Budapestről sugározta esti show-ját.

Az út azért annyira rokonszenves a konzervatívok számára, mert az ország fokozatosan, ugyanakkor nyíltan haladt végig rajta. Megvan a demokrácia minden külső kelléke, de a tartalom teljesen kiüresedett. A választások szabadok, mert nem tömik tele a szavazóládákat hamisított voksokkal, csak éppen az ellenzéknek semmi esélye a győzelemre, olyanok a feltételek.

A sajtó gyakorlatilag propaganda gépezet, a hatalom megfigyel olyan újságírókat, akik bírálni merészelik. Az Országgyűlés szakmányban hagyja jóvá a törvényeket, így Orbán gyakorlatilag rendeletekkel kormányozhat. Az igazságszolgáltatás immár nem független. A miniszterelnök olyan uszító retorikát alkalmaz, hogy annak hallatán az egész világon fülig ér a jobboldal szája. A menekülteket muzulmán behatolóknak hívja, antiszemita jelszavakkal kereskedik, főként Soros ellen, és rendszeresen papol „keresztény értékekről”, noha politikáját a pápa is bírálja.

Rendszeresen szónokol arról, hogy az igazi magyarokat más fajok és etnikumok fenyegetik, a nagy lakosságcsere fehér, felsőbbrendű összeesküvés elméletét szajkózza. Mondani sem kell, hogy e mérgező elegyben központi adalék az LMBT-közösség elleni támadás. Ily módon az ország fajilag homogén, zsidóellenes és homofób univerzum lett, ahol a bírák elfogultak, a vezetők meg azt tesznek, amire kedvük támad. De azt hiszi bárki, hogy emiatt megszólaltak a vészharangok?

Nem csoda ezek után, hogy az amerikai jobboldal szerelembe esett Orbánnal. Hiszen a mai Magyarország olyan, mint amilyenné ők akarnák tenni az Egyesült Államokat. És ennek érdekében még arra is hajlandóak volnának, hogy megszabaduljanak a többség akaratától.

Neue Zürcher Zeitung

Ann Applebaum szerint ugyan az egyre autoriterebb lengyel kormány a hagyományos erkölcsi értékeket szajkózza, de nem hisz neki senki, mert a lózungok csupán süket dumát jelentenek. Hiszen a politikusok rendre a kereszténységet emlegetik, csak éppen a viselkedésük egészen másról árulkodik. Az amerikai történész-újságíró, aki a volt lengyel miniszter és házelnök, Sikorski felesége, úgy ítéli meg, hogy ezeknek az erőknek a katolicizmus legfőbbképpen saját identitásuk meghatározására szolgál.

Politikai okokból ugyanakkor lejárató kampányokat indítanak, hogy kikapcsolják az ellenfeleket. A közpénzekből finanszírozott média megint csak a hatalom utasítására embereket tapos a sárba. A kormányrúdnál lévő csoport mindent elkövet, hogy megőrizze uralmát, és hogy azt ne veszélyeztethesse senki sem.

A szerző, akinek idén jelent meg könyve „Az auroriter kísértés” címmel, illiberálisnak minősíti, amikor egy egész társadalmat, vagy annak valamely intézményét gleichschaltolni próbálják, tehát hogy ott csakis egyetlen vélemény legyen az uralkodó. A politikának az a célja ezzel, hogy felszámolja az ellenzéket és fenntartsa saját befolyását.

Hogy a járvány miként hatott ezekre a rendszerekre, azt az interjúalany nehezen tudja megmondani, mert pl. Magyarországon Orbán arra használta ki a fertőzést, hogy még több jogkört vonjon magához. Ám a legtöbb tekintélyelvű állam leszerepelt a válságkezelés során, lásd Oroszországot és Kínát. Ugyanakkor jól teljesítettek a demokráciák, amit Tajvan, Dél-Korea és Új-Zéland igazol. Azaz az autokrácia nem szolgált modellként, hogy teret nyerhessen.

Deutsche Welle

A magyar és lengyel populisták ugyan szívesen fantáziálnak Brüsszel diktatórikus központi hatalmáról, ám az EU még egy olyan egyszerű kérdésben is képtelen a sarkára állni, mint hogy töröljék el a nyári időszámítást. A szervezetben persze a döntések általában kompromisszum árán születnek meg, ahhoz pedig sok-sok idő kell, ám mit lehet várni egy ettől a közösségtől, mondjuk a Covid-19, a klímaváltozás, Kína vagy a jogállamiság ügyében, vagy miként akar vezető tényező lenni a világban, ha még az időátállítás problémát is évek óta tereli maga előtt.

Azt szokták mondani, hogy az idő majd meghozza a jó tanácsot, ám itt az Európai Tanács fekszik keresztbe. Pedig legfőbb ideje volna lépni, annál is inkább, mert három éve, egy online felmérés után a Bizottság és az Európai Parlament is vállalta, hogy beszünteti a külön téli és külön nyári időszámítást, sőt ez volt a két évvel ezelőtti kontinentális választás egyik fő ígérete.

De még a kompromisszumok atyamestere, Merkel is elakadt, mert a brüsszeli bürokrácia, valamint a tagországok érdekszövevénye leküzdhetetlennek tűnik. Azaz mese Brüsszel mindenhatósága. Az állam- és kormányfők arra hivatkoznak, hogy sokkal előbbre való témák vannak terítéken, de ez csak olcsó kifogás.

Neue Kronen Zeitung

Módszert váltottak az embercsempészek a magyar-osztrák határon, miután Ausztria még jobban megszigorította a határtérség őrizetét. Az osztrák rendőrség emberkereskedelem elleni főosztályának vezetője elmondta, hogy a bűnözők újabban ráálltak a vonatokra, csapatszám igyekeznek ily módon eljuttatni illegális migránsokat osztrák területre.

Gerald Tatzgern szerint az utóbbi hetekben több mint 100 embert kapcsoltak le a szerelvényeken, sőt, Bécs főpályaudvarán. A járatokat ugyan mind magyar, mind osztrák részről keményen ellenőrzik, de nem jut minden vonatra idő. Azon kívül a bandák információs hálózatot építettek ki: figyelik a pályaudvarokat, és ha azt látják, hogy ott rendőrök várakoznak az érkező szerelvényre, mármint hogy felszálljanak rá, akkor a migránsok csak az utána következő vagy még későbbi járattal próbálkoznak.

Az embercsempészek azonban nem utaznak velük, mert minimalizálni akarják a saját kockázatukat. A nem kevés pénzért tanáccsal szolgálnak, illetve időnként ő szerzik be a jegyeket és elviszik a célállomásról azokat, akik átjutottak a szűrőn.

"Orbán király birodalma" - Svájci újság címlapján a magyar miniszterelnök
A családi cég akiknél Orbán nyaralt, évi 770 milliót kap az államtól
Nem akárhol kapott vezetői posztot Várkonyi Andrea - egymás után érik az üzleti sikerek...
Kocsis Máté nem kímélte Magyar Pétert: bosszúszomjas férj, áruló......
Az eddigi legdurvább nemzetközi támadás Orbán ellen: "gusztustalan módon kirakatba tette, mennyire szégyentelen"
Akkora botrányt robbantott ki egy videó, hogy azonnal lépett a vezetőség egy kórházban
Vége a készpénznek - sokak számára fájdalmas információk láttak napvilágot
11 ezer forintot hagyott Erzsébet bankszámláján a végrehajtó, az asszonynak a szomszédai adnak enni
Botrány: Súlyos dolgok derültek ki a Magyarországra menekített macedón bűnözőről
Robbant a hír: óriási bírságot kapott az RTL - kiderült mi van a háttérben
Íme a Rogánék által tervezett kínai vegyi lerakat - kiszivárgott információk
Hasznos idiótának nevezték nyilvánosan Semjén Zsoltot
Előkerült egy szobor potom nettó 48 millióért - de van itt egy 2,1 milliárdos szerződés is.....
Egy gyönyörű kórházat kapott az államtól a Magyar Református Egyház, sőt évi fél milliárd forintos segítséget is kaptak mellé
Jönnek a kilakoltatások? - Óriási a lakosság hitelkártya tartozása: több mint 300 milliárdos tartozást halmoztak fel a magyarok
Megdöbbentő: elárulta Medgyessy mit mondott neki négyszemközt Orbán
A rendőrség posztolta az év képét - nem akárkikre csaptak le
Nem akárki kapott 680 milliós megbízást Schadl idején a végrehajtói kartól - ismerős nevek...
Megdöbbentő a milliárdossá vált fideszes országgyűlési képviselő ügye
Robbant a hír: kínai naperőművek épülnek Magyarországon, kormányközeli kivitelezők is jól járhatnak a 900 milliárdos bizniszben
Kitört a balhé: Nyomozás indult az akkumulátorgyárban történtek miatt
Milliárdos tendert húzott be a cég, az csak véletlen, hogy nem sokkal előtte Mészáros Lőrinc öccse vette meg.....
Robbant a hír: Parragh László 83 milliót kapott a MOL-tól - mutatjuk mire
Mutatjuk ki nyerte egyedüli ajánlattevőként az 53 milliárd forintba kerülő projectet
Népszava: Novák kitüntetett egy lelkészt, aki 62 millió forinttól fosztott meg egy iskolát
Nem akárhol pakol le Orbán Győző cége építési hulladékot - "Családom és jómagam testi épségéről van szó"
Hungarikum: Ha meglátod mi épült több mint 400 millióból....kamerával is körbe járták
A lakosságcsere most van! - olyan információk jöttek a magyar egyetemistákról ami hátborzongatóak...
Orbán erre nem számított: Sorra mondanak fel az akkumulátorgyárban Magyarországon
Orbán meglépte: Négy és félszeresére növelik a határon túli gyerekek támogatását
Megdöbbentő kép jelent meg Varga Judit házánál - Óriási botrány
"Akksigyárat Felcsútra" - rendőrök is megjelentek, balhé Nyíregyházán
Kellemetlen külföldi videó jelenet meg: tényekkel cáfolja Szijjártó állításait
Robbant a hír: Milliárdok üthetik Galambos Lajos markát
Megdöbbentő dolgok jelentek meg a Fidesz-irodákon - erre már külföld is felfigyel
Egyetlen éjszaka 50 milliárdot költött el az uniós pénzből Orbán Viktor kormánya, hogy mire, az rejtély.
Ilyen idegesnek még nem láttuk Orbán Viktort: belekiabált az ellenzéki politikus felszólalásába
Az Orbán kormány meglépte: nem akármilyen szolgálatért járhat pluszpont a felvételin
Egy több mint 500 milliós beruházás: a magyar kormány támogatásával valósulhatott meg a Hargitafürdőn felépített kolostor
Szijjártó bejelentette: Kína gyárközpontjából heti négy repülő indul Magyarországra
Közel 700 millióért épített objektum tűnt fel egy Nógrád vármegyei kisközségben - a helyiek örülnek a fejlesztéseknek
Győzike teljesen kiakadt akkora beszólást kapott élőben: Nem mindig stimmel a bruttó meg a nettó....
Győzike Kossuth-díjáról cikkez a magyar sajtó - megtörténhet?
Valami készül: Rekordszámú személyes adatot kért ki a magyar kormány a Facebooktól
Menczer nem pihen, megint nekiment Magyar Péternek: „ itt van ez az új csodagyerek”
Jakab Péter hazugsággal vádolja Vona Gábort, és állítja, meghívták a DK árnyékkormányába
Közzétették a magyar focista fizetéseket - volt aki havi 8 milliót kapott
Megdöbbentő képzés indul - Egyetemi diplomát ad
Ilyen nincs: Soros György-bankjegyekkel fizetett egy férfi a kocsmában
2024-05-01. szerda
Home   Impresszum   Kapcsolat   Facebook
2018-2024 Minden jog fenntartva ©