Home   Impresszum   Kapcsolat   Facebook Budapest, Magyarország  
2024-07-19. péntek
Kiderült hogyan vágna alá az Aldinak és a Lidlnek a Magyarországra érkező orosz diszkontlánc20-30 százalékkal olcsóbb az Aldinál és a Lidlnél – ez a Mere nevű orosz diszkontlánc ígérete Európa-szerte. A Szibériából indult cég korábban már Romániától Nagy-Britanniáig nyitott boltokat Európában, bár a terjeszkedés részben az orosz–ukrán háború, részben a cég saját stratégiája miatt nem mindenhol ment zökkenőmentesen. Most, hogy egy kiszivárgott levél alapján úgy néz ki, a Mere Magyarországon is megvetné a lábát, megnéztük, mi is az orosz diszkont ajánlata és hogy ment eddig az európai térhódítása.

Spártai diszkontálás

A Mere márkanéven működő hálózat a Torgservis nevű orosz vállalat tulajdona, ami a szibériai Krasznojarszkból indult 2009-ben. A cég egy befektető-testvérpár, a német származású orosz Szergej és Andrej Schneider tulajdona. Schneiderék kerülik a nyilvánosságot, interjúkat nem szoktak adni, az üzletépítést viszont komolyan gondolják. A cég Oroszországban (ahol nem Mere, hanem Svetofor, vagyis közlekedési lámpa néven fut) nagyjából háromezer boltot üzemeltet, amelyek leginkább kisebb orosz városokban találhatók Szibériában és azon kívül.

Az orosz piacon kívül többek között Kazahsztánban, Belaruszban és Kínában is vannak üzletei, pár éve pedig az EU-ban is elkezdett terjeszkedni, ahol eddig Lettországban, Litvániában és Romániában tudott jelentősebb hálózatot nyitni. De Nyugat-Európában is próbálkozott a cég: Németországban, Spanyolországban, Belgiumban és Nagy-Britanniában is nyitott üzleteket. Oroszországban, ahol a legtöbb bolt található, 2023 első felében 9,8 százalékos növekedéssel már 2 milliárd eurós árbevételt ért el.

A Mere a nyugati piacon egy nagyon határozott üzenettel igyekszik berúgni az ajtót: 20-30 százalékkal alacsonyabb árakat ígér, mint más diszkontláncok, például a Lidl vagy az Aldi. Hogy éri el mindezt?

A Mere spanyol leányvállalatának ügyvezetője a „spártai” és a „sallangmentes” kifejezésekkel írta le, hogy hogyan néznek ki a Mere boltjai: nincs semmi olyan, ami növelné a költségeket, se dekoráció, se polcok, semmi felesleg.

Sőt, a cégnek raktára sincs, a beszállítóknak rögtön a vásárlótérbe kell letenniük az árut, amivel pedig a bolt dolgozóinak létszámát is minimálisra vágja az orosz cég, amely ráadásul az olyan szolgáltatásokon is spórol, mint az ügyfélszolgálat. Mindez azt is jelenti, hogy a Mere boltjai – már amennyire az interneten fellelhető fotókon látni – inkább egy raktárra emlékeztetnek, semmint szupermarketre. Ezt bizonyos szinten a német diszkonthálózatoknál is megszokhattuk, de ők az évek során sokat finomodtak, szupermarketesedtek.


Érthető módon a szuperolcsó hálózat Oroszország szegényebb vidékein nagyon népszerű, de nyilván a nyugat-európai boltok is megtalálták a közönségüket.

Amikor a Mere 2019-ben megnyitotta első német áruházát Lipcsében, akkora sor állt a bolt előtt, hogy volt, aki be se jutott – sőt, olyan gyorsan elkapkodták az árut, hogy pár napra be kellett zárni a boltot.

A Deutsche Welle akkoriban beszélt több visszatérő vásárlóval, akik azt mondták, hogy nekik sokat számít, hogy iható kávét, konzerveket és felvágottakat olcsóbban lehet venni, mint az Aldiban. Sőt, volt olyan vásárló, aki egész nosztalgikusan úgy fogalmazott, hogy a Mere olyan, mint amilyen az Aldi volt régebben.

Háború és ellátási gondok

A Mere 2021-ben tervezett igazán nagy hódító hadjáratba kezdeni Nyugat-Európában, az akkori tervek szerint Belgiumban, Franciaországban, Spanyolországban és Nagy-Britanniában is több száz boltot nyitott volna pár éven belül. Ezek közül aztán pár bolt megnyitott, de nem volt zökkenőmentes a terjeszkedés. Az orosz–ukrán háború miatt pedig aztán végképp visszavonulót kellett fújnia a cégnek.

A brit piacon 300 boltot tervezett nyitni a Mere, ebből egy indult be a lanchesire-i Preston városában. A cég aztán 2022. március elején, kevesebb mint két héttel Ukrajna orosz inváziója után bejelentette, hogy a „politikai helyzet” megnehezíti, hogy Nagy-Britanniában működjön egy orosz hátterű hálózat, ezért kivonulnak a brit piacról. Az első francia Mere üzletet még meg sem nyitották az észak-francia Thionville nevű kisvárosban, amikor a polgármester azt mondta, hogy nem nyílhat a városban orosz bolt, miközben a városvezetés ukrán menekülteknek igyekszik segíteni.

A Mere viszont már a háború előtt is bajban volt a nyugati piacokon, nehezen ment át ugyanis a spártai üzleti modell.

Sok beszállítónak például nem tetszett, hogy nekik kellene betenniük a boltba az árut, a Mere pedig csak az eladott termékek után fizet, a boltban maradt termékeket pedig össze kell szedniük.

Éppen ezért a prestoni üzlet indulása után sok termék egyszerűen hiányzott a kínálatból, a vásárlók sokszor üres polcokat láttak. Utána azért javult a helyzet, egészen a háborúig, ami aztán végképp elbátortalanította a beszállítókat.

Nemcsak a brit és francia piacról kellett visszavonulót fújnia a láncnak, a spanyol piacon nyílt 8 üzletet is be kellett zárnia kevesebb mint egy évvel nyitás után, és a belga piacot is otthagyta a Mere. Belgiumba viszont azóta visszatért, két boltot is nyitott, ugyan nem Mere, hanem My Price márkanéven, de ugyanazzal a spártai üzletpolitikával.

A döcögős nyugat-európai boltnyitások után a Mere anyacége 2023-ban bejelentette, hogy kelet-európai terjeszkedésre fog fókuszálni a közeljövőben. Nyíltak is már Mere üzletek például a balti országokban és Romániában, de a visegrádi országok közül is ott vannak Lengyelországban, ebből a szempontból logikus, hogy Magyarországon is próbálkozzanak. A Haszon.hu-hoz eljutott, potenciális partnereknek címzett levél alapján a cég ambiciózus tervekkel indulna, három év alatt 200 üzletet szeretnének nyitni és 700 millió eurós forgalmat elérni, először Budapesten és az agglomerációban terjeszkedve.

Magyar piac: politikai nyomás és telítettség

Hogy mindez a magyar piacon mennyire reális, az már érdekesebb kérdés. Az elmúlt évek rekordinflációja és a szektorra irányuló pénzügyi, politikai nyomás megtette a hatását a kiskereskedelmi cégekre: a legutóbbi ismert adatok még 2022-ről szólnak, ekkor a láncok többségénél jócskán olvadt a profit, többen veszteségbe fordultak. A tavalyi kiskereskedelmi forgalmi és inflációs adatok ismeretében a 2023-as számok sem lesznek sokkal jobbak, és bár a gazdasági növekedés (vele a fogyasztási kedv) idén már visszatérőben van, a politikai oldalon nem enyhül a nyomás. A kormány egyelőre nem adta jelét annak, hogy a kiskereskedelmi különadót ki akarná vezetni, sőt, folyamatosan csatázik az osztrák tulajdonú Sparral.

A Mere érkezése olyan szempontból is furcsa helyzetet hoz, hogy a piaci szereplők azt szokták mondani, már így is „túl sokan vannak” Magyarországon: miközben kényelmesen 5-6 bolthálózat férne el egy ekkora piacon, most 9 nagy élelmiszer-kiskereskedő van.

Ha a Mere érkezésével ez a szám pár éven belül tízre bővül, akkor még inkább kiéleződik a helyzet, és közelebb kerülhet a pillanat, hogy egy-két cég bedobja a törülközőt.

Ebben az alaphelyzetben könnyen gondolhatnánk azt, hogy új belépőként a Merének lesz nehéz dolga egy eleve telített piacon. A magyar fizetések vásárlóereje és a fogyasztók ebből következő, fokozott árérzékenysége miatt azonban korántsem biztos, hogy ez így lesz: ha az orosz cégnek sikerül beszállítókat találnia és tényleg ráver árakban az elmúlt években a piacot letaroló diszkontokra, akkor nagyon is könnyen találhat magának vásárlókat, nehéz helyzetbe hozva néhány versenytársat. Kérdés, hogy a magyar kormány, amelynek 2010 óta kimondott célja az ágazatban a magyar részvétel erősítése, mit fog szólni ehhez, és változtat-e a jóindulatán az, hogy ezúttal nem nyugati, hanem keleti szereplő erősíti tovább a hazai kisker nemzetköziségét.
Ezt olvassa mindenki:
Tudta? Egy új rendelettel szép csendben eladhatja a kormány az Ön személyes egészségügyi adatait is a gyógyszergyáraknak 
Megnézték mi épült közel 110 millióból - nehéz megszólalni a képek láttán 
Schmidt Mária alapítványa 2,2 milliárd forint közpénzből újíthat fel két budai villát, amiket ajándékba kapott az államtól 
Megjelent a rendelet: használhatják a kormánygépet a politikusok rokonai 
Óriási kínai kábelgyár érkezik, támogatást is kap a magyar államtól - Szijjártó már meg is egyezett 
Teljesen véletlenül derült ki mennyivel nőtt tavaly Pintér Sándor fizetése - szép összeggel emelkedett, így már elérte a...... 
915 milliárd forintos bevétele volt az egyházaknak Magyarországon - kétharmadát az állam adta 
Ízléstelen vagy vicces? - gúnykép jelent meg Várkonyi Andreával kapcsolatban, nézd meg és döntsd el Te! 
Elindult a pénzáramlás: Milliárdokat kap Mészáros Lőrinc a saját cégétől 
Orbán hirtelen megmozgatott 372 milliárdot - Mészáros Lőrinc cégének is jut, mutatjuk 
Robbant a hír: óriási bírságot kapott az RTL - kiderült mi van a háttérben 
Óriási botrány: Az alsós tanítók oktathatnak felsősöket, az óvónőknek pedig elég a középfokú képzettség 
Hogyan tovább? - Meggondolta magát Erdogan és Orbán Viktor ellen fordult 
Gigantikus építkezésbe kezd Kína Magyarországon: a magyar kormány nem tudja biztosítani az új vállalatoknak a szükséges feltételeket 
Az év botránya: Videón, ahogy zacskóban viszik a korrupciós pénzt egy nagy, uniós pénzek lenyúlására szakosodott hálózat tagjai 
Tarolt a legújabb közbeszerzésen Mészáros cége, de most lekérték a részleteket - roppant érdekes pontozási rendszert találtak 
Nem akármit vett Schadl a végrehajtóktól beszedett pénzből - elképesztő rongyrázás 
Orbán megsértődött! - nem akármit törölt a közösségi oldaláról 
Újabb Novák Katalin baki: kegyelmet adott egy nőnek aki titkos iratokat fényképezett le a bíróságon 
Határon túli lelkészeknek vásárolt szolgálati autókat a magyar kormány 
Ellátásbiztonsági kockázat: blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét! 
Óriási siker: Fontos pozícióba került a Tisza Párt egyik képviselője 
Orbán eddigi legdurvább lépése: békemisszió és aztán váratlanul aláírt egy dokumentumot 
Magyar Pétert nem engedték fellépni, de a szervező szerint ez nem cenzúra 
Nem akárkit hívott meg Magyar Péter Magyarországra- Orbán ennek nem fog örülni 
Nemzetközi botrány: Kocsis Máté nácizott egyet a kollégájának... 
Tarolt a Petőfi-film - Ördög Nóra ott érezte magát a 48-as forradalmi tömegben 
Európa kifog akadni azon, hogy kinek a társaságában ücsörgött Szijjártó Péter 
Vége: Nem tapasztaltak arra utaló jelet, hogy manipulálták volna a bizonyítékokat az ügyészségen 
Kocsis Máté: Ha gondolják, visszavonom, hogy Magyar Péter Varga Judit miatt kapott állami állásokat 
SPAR-balhé: megszólaltak Tiborczék, reagáltak a vádakra 
Tarol Hajdú Péter: „Most jobban keresek, mint amikor vezérigazgató voltam” 
2024-07-19. péntek
  Home   Impresszum   Kapcsolat   Facebook 2018-2024 Minden jog fenntartva ©  
Home   Impresszum   Kapcsolat   Facebook
2024-07-19. péntek
Kiderült hogyan vágna alá az Aldinak és a Lidlnek a Magyarországra érkező orosz diszkontlánc20-30 százalékkal olcsóbb az Aldinál és a Lidlnél – ez a Mere nevű orosz diszkontlánc ígérete Európa-szerte. A Szibériából indult cég korábban már Romániától Nagy-Britanniáig nyitott boltokat Európában, bár a terjeszkedés részben az orosz–ukrán háború, részben a cég saját stratégiája miatt nem mindenhol ment zökkenőmentesen. Most, hogy egy kiszivárgott levél alapján úgy néz ki, a Mere Magyarországon is megvetné a lábát, megnéztük, mi is az orosz diszkont ajánlata és hogy ment eddig az európai térhódítása.

Spártai diszkontálás

A Mere márkanéven működő hálózat a Torgservis nevű orosz vállalat tulajdona, ami a szibériai Krasznojarszkból indult 2009-ben. A cég egy befektető-testvérpár, a német származású orosz Szergej és Andrej Schneider tulajdona. Schneiderék kerülik a nyilvánosságot, interjúkat nem szoktak adni, az üzletépítést viszont komolyan gondolják. A cég Oroszországban (ahol nem Mere, hanem Svetofor, vagyis közlekedési lámpa néven fut) nagyjából háromezer boltot üzemeltet, amelyek leginkább kisebb orosz városokban találhatók Szibériában és azon kívül.

Az orosz piacon kívül többek között Kazahsztánban, Belaruszban és Kínában is vannak üzletei, pár éve pedig az EU-ban is elkezdett terjeszkedni, ahol eddig Lettországban, Litvániában és Romániában tudott jelentősebb hálózatot nyitni. De Nyugat-Európában is próbálkozott a cég: Németországban, Spanyolországban, Belgiumban és Nagy-Britanniában is nyitott üzleteket. Oroszországban, ahol a legtöbb bolt található, 2023 első felében 9,8 százalékos növekedéssel már 2 milliárd eurós árbevételt ért el.

A Mere a nyugati piacon egy nagyon határozott üzenettel igyekszik berúgni az ajtót: 20-30 százalékkal alacsonyabb árakat ígér, mint más diszkontláncok, például a Lidl vagy az Aldi. Hogy éri el mindezt?

A Mere spanyol leányvállalatának ügyvezetője a „spártai” és a „sallangmentes” kifejezésekkel írta le, hogy hogyan néznek ki a Mere boltjai: nincs semmi olyan, ami növelné a költségeket, se dekoráció, se polcok, semmi felesleg.

Sőt, a cégnek raktára sincs, a beszállítóknak rögtön a vásárlótérbe kell letenniük az árut, amivel pedig a bolt dolgozóinak létszámát is minimálisra vágja az orosz cég, amely ráadásul az olyan szolgáltatásokon is spórol, mint az ügyfélszolgálat. Mindez azt is jelenti, hogy a Mere boltjai – már amennyire az interneten fellelhető fotókon látni – inkább egy raktárra emlékeztetnek, semmint szupermarketre. Ezt bizonyos szinten a német diszkonthálózatoknál is megszokhattuk, de ők az évek során sokat finomodtak, szupermarketesedtek.


Érthető módon a szuperolcsó hálózat Oroszország szegényebb vidékein nagyon népszerű, de nyilván a nyugat-európai boltok is megtalálták a közönségüket.

Amikor a Mere 2019-ben megnyitotta első német áruházát Lipcsében, akkora sor állt a bolt előtt, hogy volt, aki be se jutott – sőt, olyan gyorsan elkapkodták az árut, hogy pár napra be kellett zárni a boltot.

A Deutsche Welle akkoriban beszélt több visszatérő vásárlóval, akik azt mondták, hogy nekik sokat számít, hogy iható kávét, konzerveket és felvágottakat olcsóbban lehet venni, mint az Aldiban. Sőt, volt olyan vásárló, aki egész nosztalgikusan úgy fogalmazott, hogy a Mere olyan, mint amilyen az Aldi volt régebben.

Háború és ellátási gondok

A Mere 2021-ben tervezett igazán nagy hódító hadjáratba kezdeni Nyugat-Európában, az akkori tervek szerint Belgiumban, Franciaországban, Spanyolországban és Nagy-Britanniában is több száz boltot nyitott volna pár éven belül. Ezek közül aztán pár bolt megnyitott, de nem volt zökkenőmentes a terjeszkedés. Az orosz–ukrán háború miatt pedig aztán végképp visszavonulót kellett fújnia a cégnek.

A brit piacon 300 boltot tervezett nyitni a Mere, ebből egy indult be a lanchesire-i Preston városában. A cég aztán 2022. március elején, kevesebb mint két héttel Ukrajna orosz inváziója után bejelentette, hogy a „politikai helyzet” megnehezíti, hogy Nagy-Britanniában működjön egy orosz hátterű hálózat, ezért kivonulnak a brit piacról. Az első francia Mere üzletet még meg sem nyitották az észak-francia Thionville nevű kisvárosban, amikor a polgármester azt mondta, hogy nem nyílhat a városban orosz bolt, miközben a városvezetés ukrán menekülteknek igyekszik segíteni.

A Mere viszont már a háború előtt is bajban volt a nyugati piacokon, nehezen ment át ugyanis a spártai üzleti modell.

Sok beszállítónak például nem tetszett, hogy nekik kellene betenniük a boltba az árut, a Mere pedig csak az eladott termékek után fizet, a boltban maradt termékeket pedig össze kell szedniük.

Éppen ezért a prestoni üzlet indulása után sok termék egyszerűen hiányzott a kínálatból, a vásárlók sokszor üres polcokat láttak. Utána azért javult a helyzet, egészen a háborúig, ami aztán végképp elbátortalanította a beszállítókat.

Nemcsak a brit és francia piacról kellett visszavonulót fújnia a láncnak, a spanyol piacon nyílt 8 üzletet is be kellett zárnia kevesebb mint egy évvel nyitás után, és a belga piacot is otthagyta a Mere. Belgiumba viszont azóta visszatért, két boltot is nyitott, ugyan nem Mere, hanem My Price márkanéven, de ugyanazzal a spártai üzletpolitikával.

A döcögős nyugat-európai boltnyitások után a Mere anyacége 2023-ban bejelentette, hogy kelet-európai terjeszkedésre fog fókuszálni a közeljövőben. Nyíltak is már Mere üzletek például a balti országokban és Romániában, de a visegrádi országok közül is ott vannak Lengyelországban, ebből a szempontból logikus, hogy Magyarországon is próbálkozzanak. A Haszon.hu-hoz eljutott, potenciális partnereknek címzett levél alapján a cég ambiciózus tervekkel indulna, három év alatt 200 üzletet szeretnének nyitni és 700 millió eurós forgalmat elérni, először Budapesten és az agglomerációban terjeszkedve.

Magyar piac: politikai nyomás és telítettség

Hogy mindez a magyar piacon mennyire reális, az már érdekesebb kérdés. Az elmúlt évek rekordinflációja és a szektorra irányuló pénzügyi, politikai nyomás megtette a hatását a kiskereskedelmi cégekre: a legutóbbi ismert adatok még 2022-ről szólnak, ekkor a láncok többségénél jócskán olvadt a profit, többen veszteségbe fordultak. A tavalyi kiskereskedelmi forgalmi és inflációs adatok ismeretében a 2023-as számok sem lesznek sokkal jobbak, és bár a gazdasági növekedés (vele a fogyasztási kedv) idén már visszatérőben van, a politikai oldalon nem enyhül a nyomás. A kormány egyelőre nem adta jelét annak, hogy a kiskereskedelmi különadót ki akarná vezetni, sőt, folyamatosan csatázik az osztrák tulajdonú Sparral.

A Mere érkezése olyan szempontból is furcsa helyzetet hoz, hogy a piaci szereplők azt szokták mondani, már így is „túl sokan vannak” Magyarországon: miközben kényelmesen 5-6 bolthálózat férne el egy ekkora piacon, most 9 nagy élelmiszer-kiskereskedő van.

Ha a Mere érkezésével ez a szám pár éven belül tízre bővül, akkor még inkább kiéleződik a helyzet, és közelebb kerülhet a pillanat, hogy egy-két cég bedobja a törülközőt.

Ebben az alaphelyzetben könnyen gondolhatnánk azt, hogy új belépőként a Merének lesz nehéz dolga egy eleve telített piacon. A magyar fizetések vásárlóereje és a fogyasztók ebből következő, fokozott árérzékenysége miatt azonban korántsem biztos, hogy ez így lesz: ha az orosz cégnek sikerül beszállítókat találnia és tényleg ráver árakban az elmúlt években a piacot letaroló diszkontokra, akkor nagyon is könnyen találhat magának vásárlókat, nehéz helyzetbe hozva néhány versenytársat. Kérdés, hogy a magyar kormány, amelynek 2010 óta kimondott célja az ágazatban a magyar részvétel erősítése, mit fog szólni ehhez, és változtat-e a jóindulatán az, hogy ezúttal nem nyugati, hanem keleti szereplő erősíti tovább a hazai kisker nemzetköziségét.
Tudta? Egy új rendelettel szép csendben eladhatja a kormány az Ön személyes egészségügyi adatait is a gyógyszergyáraknak
Megnézték mi épült közel 110 millióból - nehéz megszólalni a képek láttán
Schmidt Mária alapítványa 2,2 milliárd forint közpénzből újíthat fel két budai villát, amiket ajándékba kapott az államtól
Megjelent a rendelet: használhatják a kormánygépet a politikusok rokonai
Óriási kínai kábelgyár érkezik, támogatást is kap a magyar államtól - Szijjártó már meg is egyezett
Teljesen véletlenül derült ki mennyivel nőtt tavaly Pintér Sándor fizetése - szép összeggel emelkedett, így már elérte a......
915 milliárd forintos bevétele volt az egyházaknak Magyarországon - kétharmadát az állam adta
Ízléstelen vagy vicces? - gúnykép jelent meg Várkonyi Andreával kapcsolatban, nézd meg és döntsd el Te!
Elindult a pénzáramlás: Milliárdokat kap Mészáros Lőrinc a saját cégétől
Orbán hirtelen megmozgatott 372 milliárdot - Mészáros Lőrinc cégének is jut, mutatjuk
Robbant a hír: óriási bírságot kapott az RTL - kiderült mi van a háttérben
Óriási botrány: Az alsós tanítók oktathatnak felsősöket, az óvónőknek pedig elég a középfokú képzettség
Hogyan tovább? - Meggondolta magát Erdogan és Orbán Viktor ellen fordult
Gigantikus építkezésbe kezd Kína Magyarországon: a magyar kormány nem tudja biztosítani az új vállalatoknak a szükséges feltételeket
Az év botránya: Videón, ahogy zacskóban viszik a korrupciós pénzt egy nagy, uniós pénzek lenyúlására szakosodott hálózat tagjai
Tarolt a legújabb közbeszerzésen Mészáros cége, de most lekérték a részleteket - roppant érdekes pontozási rendszert találtak
Nem akármit vett Schadl a végrehajtóktól beszedett pénzből - elképesztő rongyrázás
Orbán megsértődött! - nem akármit törölt a közösségi oldaláról
Újabb Novák Katalin baki: kegyelmet adott egy nőnek aki titkos iratokat fényképezett le a bíróságon
Határon túli lelkészeknek vásárolt szolgálati autókat a magyar kormány
Ellátásbiztonsági kockázat: blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Óriási siker: Fontos pozícióba került a Tisza Párt egyik képviselője
Orbán eddigi legdurvább lépése: békemisszió és aztán váratlanul aláírt egy dokumentumot
Magyar Pétert nem engedték fellépni, de a szervező szerint ez nem cenzúra
Nem akárkit hívott meg Magyar Péter Magyarországra- Orbán ennek nem fog örülni
Nemzetközi botrány: Kocsis Máté nácizott egyet a kollégájának...
Tarolt a Petőfi-film - Ördög Nóra ott érezte magát a 48-as forradalmi tömegben
Európa kifog akadni azon, hogy kinek a társaságában ücsörgött Szijjártó Péter
Vége: Nem tapasztaltak arra utaló jelet, hogy manipulálták volna a bizonyítékokat az ügyészségen
Kocsis Máté: Ha gondolják, visszavonom, hogy Magyar Péter Varga Judit miatt kapott állami állásokat
SPAR-balhé: megszólaltak Tiborczék, reagáltak a vádakra
Tarol Hajdú Péter: „Most jobban keresek, mint amikor vezérigazgató voltam”
Megjött a kép: valóban Szentkirályi Alexandra adta át a kitüntetést a bicskei gyermekotthon vezetőjének, most megszólalt az ügyben
Tovább nőttek a magyarországi focistafizetések - mutatjuk hány millió forint az átlagfizetés
Közel 6 milliárd forintos EU-s támogatásra bukkantak, a polgármester felesége az ügyvezető, korában pedig a családi lakcímén volt a székhely is...
Tarol Tiborcz bankja - már minden ötödik számlát nála nyitnak
Várkonyi Andrea: Egy fantasztikus házasságban élek, új dimenzióba kerültem
Gyurcsány újra nekiment Magyar Péternek - Hablaty embernek nevezte
Mi történt? - váratlanul félbeszakadt Orbán Viktor nyaralása
Óriási EP botrány: ki kellett tessékelni az ordítozó román képviselőt
Áttörte a lélektani határt a Tisza Párt - a Fidesz népszerűsége csökkent
Kiderült milyen védőoltást ajánl Müller Cecília a legújabb fertőző betegségre - elég húzós az ára
Olyan kenyérár jöhet amire sokan nem állnak készen
Minden kiderül: kikérik Bayer Zsolt Szerencsejáték-szerződését - milyen jogcímen kap az állami lottóbevételekből közpénzmilliókat
Megszólalt Magyar Péter: tiszta vizet öntött a pohárba, rengeteg kérdésre adott választ
Egyből két büntetést is kapott a TV2 a hatóságtól - nézői bejelentés
Adolf Hitlert emlegette Orbán Viktorral kapcsolatban az egyik európai képviselő nyilvánosan - mélyponton Magyarország
A vád szerint visszaéltek Tiborcz István nevével - bíróságon találták magukat
Az eddigi legdurvább szópárbaj alakult ki Magyar Péter és a DK között
2024-07-19. péntek
Home   Impresszum   Kapcsolat   Facebook
2018-2024 Minden jog fenntartva ©