Home   Impresszum   Kapcsolat   Facebook Budapest, Magyarország  
2024-05-30. csütörtök
Nyilvánosságra hozták egy záródokumentum részleteit titokban felvizezték Orbánék tervét?

Felskálázzák az EU védelmi képességeit a tagállami vezetők

Minden eddiginél eltökéltebben támogatják Ukrajna függetlenségét, szuverenitását és területi egységét a nemzetközileg elismert határain belül, mondták ki csütörtökön az uniós állam- és kormányfők. Az Európai Tanácsban Orbán Viktor képviseli Magyarországot. Az intézmény, ahol a tagállamok a legmagasabb politikai szinten köthetnek alkukat, egyhangúlag fogadja el a következtetéseit.

Politico: Felvizezték Orbánék felszólítását Szijjártóéknak


A záródokumentum nyilvánosságra hozott részletei szerint minden szükséges „politikai, pénzügyi, gazdasági, humanitárius, katonai és diplomáciai” erőfeszítést megtesznek, amíg és „amilyen intenzíven” kell. Előbbi régi fordulat, utóbbi nem, és az EU-ügyi miniszterek keddi, előkészítő ülésén Bóka János arra panaszkodott, hogy nem világos, mit akar jelenteni. Végül a dokumentumban hagyták.


Továbbra is elkötelezettek egy „átfogó, igazságos és tartós” béke, valamint az erről szóló ukrán javaslat céljai, elvei mellett. Gyorsítják és erősítik a szükséges katonai segítségnyújtást Ukrajnának a szokásos kiskapuval: figyelembe veszik „bizonyos tagállamok biztonság- és védelempolitikáját”. Üdvözlik az összes ilyen kezdeményezést, például a cseh vezetésű beszerzést, amivel gyorsan teljesíthetik az ígéretüket egymillió tüzérségi lőszerről és a névleg ötmilliárd eurós új, Ukrajnát katonailag segítő alapot. (Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábbi állítása alapján ebből Magyarország gyakorlatilag kimarad.)

Az alapot az Európai Békekereten belül hozzák létre, amiből EU-n kívülre adott fegyvereket, katonai eszközöket utófinaszírozhatnak a tagállamoknak. Eddig hétszer fizettek a keretből, de a legutóbbi részletet a magyar kormány tavaly május óta blokkolja a külügyminiszteri Tanácsban.

A Politico megszerzett egy előzetes vázlatot a végkövetkeztetésekről, ami arra kérte volna a Tanácsot, hogy „gyorsan döntsön” a nyolcadik kifizetésről. Tehát Orbánék azt kérték volna Szijjártóéktól, hogy hamar határozzanak egy ügyben, amit Szijjártó blokkol. Nem így lett: a végső szöveg csak annyit kér, hogy dolgozzanak tovább.

A magyar kormány a vétó feloldásáért először azt kérte, hogy az ukránok vegyék le az OTP-t a „háborús szponzorokat” soroló listájukról. Miután ez megtörtént, már személyes, budapesti találkozót követelt a lista összeállítóitól és a biztosítékot, hogy nem kerül rá vissza a bank. Kedden, az EU-ügyi miniszterek csúcstalálkozót előkészítő ülésén Bóka János megismételte a legutóbbi elvárásokat.


A végkövetkeztetésben előkerül az a javaslat is, amit a tagállamok hivatalosan csak egy nappal korábban kaptak meg, de már hónapok óta szó van róla. Az Európai Bizottság szerdán kiküldte a tervet, hogy mit kezdjenek az oroszoktól lefoglalt vagyonnal – pontosabban a központi bank kamatozó vagyontárgyainak hozamával, amit február óta raknak félre. Bóka kedden már előre figyelmeztetett rá: csak bonyolítaná a helyzetet, ha ezt Ukrajna katonai megsegítésére fordítanák. Épp ez került a szerdai javaslatba, annyival picit finomítva, hogy nem a teljes összeget, hanem 90 százalékát csorgatnák át az Európai Békekereten. A maradékot általános célokra, a költségvetés megsegítésére adnák oda Ukrajnának. Friss, vitatott javaslatként nem meglepő, hogy a csúcs záródokumentuma nem mond ki semmi véglegeset: megvizsgálták a következő lépéseket, „beleértve a katonai támogatás finanszírozásának lehetőségét”, és átpasszolják a feladatot a miniszteri Tanácsnak.

Megvámolhatják az orosz gabonát

Az állam- és kormányfők üdvözlik a legutóbbi, Oroszország elleni szankciócsomagot, valamint leszögezik, hogy az országot és a vezetését teljes mértékben felelősségre kell vonni, ami iránt a magyar kormány mintha korábban nem igazán lelkesedett volna.

A dokumentumba nem került be, de az első napot záró sajtótájékoztatón Ursula von der Leyen bejelentette: vámokat készítenek elő az orosz gabonára, valamint olajosmagvakra is. Így szerinte nem hagynák, hogy destabilizálják az uniós piacot, biztosan nem kerülne elrabolt ukrán gabona az EU-ba és nem fizetnének ki emiatt pénzt Oroszországnak.

Ukrajnával és Moldovával hamar továbblépnének

Ukrajna a bővítési kérdéseknél is felbukkant, amelyekkel az első napon szintén végeztek. A legnagyobbat Bosznia-Hercegovina lépte, amivel megkezdik a csatlakozási tárgyalásokat (a témáról bővebben itt írtunk). Így beérte Ukrajnát és Moldovát: velük már a tárgyalási keretet kellene elfogadni, ami alapján beindulhat az egyezkedés a leendő tagság feltételeiről és átvehetik a 35 fejezetre osztott uniós joganyagot. A kerethez az EU reformokat követel. Ukrajnának eredetileg hét ilyet írtak elő, köztük a kisebbségi jogok terén. Tavaly novemberig néggyel végzett teljesen, de az Európai Bizottság most csak szóban értékelte, hogy hol tartanak.

A végkövetkeztetések üdvözlik a haladást, és felszólítják a miniszteri Tanácsot, hogy gyorsan fogadja el a keretet – arról nincs szó, hogy teljesített-e minden elvárást. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke az első napot záró sajtótájékoztatón azzal vigasztalta az ukránokat, hogy szerinte még a Tanács belga elnöksége alatt, azaz az év első felében végeznek a kerettel. (Ha nem, akkor a júliustól soros magyar kormány vezetésével kellene egyezkedni.) Grúziának csak egy rövid mondat jutott arról, hogy csak így tovább.

A bővítésre az EU-nak is fel kellene készülnie. Ehhez az Európai Bizottság a csúcs előtti napon mutatott be egy vázlatot, ami többek között szűkítené a vétólehetőségeket. Már csak az idő rövidsége miatt sem jutottak ezzel sokra: nyárig elfogadnak egy menetrendet, így a témával akár a Tanács júliusban kezdődő magyar elnöksége is foglalkozhat.

Izmosítják a hadiipart

Tervekből a védelempolitikánál sincs hiány. A következtetésekben elkötelezik magukat, hogy csökkentik a külső függőségüket és felskálázzák a védelmi képességeiket. Ennek megfelelően erősítik a hadiiparukat. Nem csak több pénzt költenének védelemre, de jobban és gyorsabban együtt, közös beszerzésekkel.

A hangzatos mondatok mögé pénz se ártana, amihez júniusig szednék össze a lehetséges forrásokat. Az Európai Beruházási Bank hitelezési gyakorlatán is változtatnának, hogy be tudják vonni a hadiipari fejlesztésekbe, amitől most el van tiltva. Üdvözlik az EU első hadiipari stratégiáját és az azzal együtt kiadott fejlesztési programot is.

Gáza: a kormány korábban nem csatlakozott ahhoz, amit most jóváhagyott

A tagállami vezetők a Gázai övezetben azonnali humanitárius szünetet kérnek, ami fenntartható tűzszünethez vezet. Októberben még csak szünetekről volt szó, és akkor az egyes vagy többes számon ment a vita. A következtetésekben mindkét fél kap kritikát. Elítélik a Hamász októberi terrortámadását, követelik az elejtett túszok feltétel nélküli szabadon engedését és elismerik Izrael önvédelmi jogát – a nemzetközi jog tiszteletben tartása mellett.

Felszólítják az izraeli kormányt: ne indítson szárazföldi hadműveletet Rafah ellen, ahová több mint egymillió palesztin menekült. A közös felhívás meglepő lehet, miután februárban az EU-ból csak a magyar kormány nem csatlakozott egy ilyen nyilatkozathoz – más kérdés, hogy így mennyivel lesz nagyobb visszatartó ereje. Orbán Viktor Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel ápolt szoros kapcsolata ellenére az uniós vezetők elítélik az izraeli kormányt, amiért Ciszjordániában telepeket bővít és a szélsőséges telepeseket is. Felszólítják a minisztereket, hogy gyorsabban dolgozzanak a „releváns korlátozó intézkedések elfogadásán”. A többségében arabok lakta Ciszjordániában a Hamásznál mérsékelt arab Fatah kormányoz az izraeli hadsereg jelenléte mellett.


Ezt olvassa mindenki:
Új csatornát kap a közmédia 
Rendkívüli hír: szitává lőtték Mészáros Lőrinc focicsapata sportigazgatójának autóját. 
Egy nappal a pályázat kezdete előtt alapította cégét egy volt focista, nyert is rögvest 8 milliárdot 
1,8 milliárd közpénzt költöttek a szigetszentmiklósi szellemstadionra. Gaz benőtte, felelős nincs 
Páros lábbal szállt bele Magyar Péterbe Schmidt Mária 
Megdöbbentő kép jelent meg Varga Judit házánál - Óriási botrány 
Zalatnay Sarolta páros lábbal szállt bele Magyar Péterbe 
4 milliárd forint közpénzből építették fel az egyik egyházmegye négy csillagos szállodáját 
Robbant a hír: Milliárdok üthetik Galambos Lajos markát 
Megindultak a vagyon lefoglalások: Az Európai Ügyészség 22 tagállamban tarol, Magyarország nem tag még mindig 
Rogán Antalra bízták a döntést: Egyetlen szereplőé lenne a 200 milliárdos biznisz 
Egy magyarul kezdő szinten beszélő férfit neveztek ki miniszteri biztosnak 
Közel 40%-kal olcsóbb Szlovákiában a magyar Pick szalámi, mint itthon - megszólalt a Pick Szeged Zrt 
Mi történt? Lázár János egészen furcsa dolgokat művelt Novák Katalin lemondása után - döbbenet 
Ismét nőttek a magyar focista fizetések - mutatjuk a listát és, hogy hány millió az átlagfizetés... 
Bajban Mészáros veje: Válása után elfogytak a megrendelések, már másik országban próbálkozik 
Ebből botrány lesz: újra berepültek a hatvanpusztai birtok felé - nem akármit láttak épülni, itt a videó 
Már egy videó is előkerült arról, ahogy Deutsch Tamás kiabálni kezdett egy bizottsági ülésen 
Újabb közmédia botrány? - Drága katonai technológiával voltak felszerelve a Magyar Péter-tüntetésen a Magyar Hang szerint 
Óriási mozgósítás: Már dolgoznak a Fidesz-kampányban a határon túli magyar fiatalok 
Kiderült: Kínai állami óriásbankok felé adósodott el Magyarország a Vodafone megvétele miatt 
Megnézték mi épült közel 110 millióból - nehéz megszólalni a képek láttán 
Gyászol az ország: egy folyóban találták meg a fideszes alpolgármestert 
Egy több mint 20 milliós sportpálya felújítást látsz a képen - de ez még nem minden 
Nagyon kellemetlen helyzetbe hozta most a TV2 hírigazgatóját Magyar Péter 
Kiderült melyik magyar vagyonára bukkantak New York-ban: luxuslakás, Porschék és egy Ferrari 
Nem akárkivel kapták lencsevégre Szijjártót - erről a barátságról beszél mindenki 
Ilyen nincs!! - megdöbbentő dolog történt a Simonka ügy tárgyalásán! 
Na ki szerzett földterületet Alcsút-Hatvanpusztán? - Mészáros Lőrinc hároméves unokája 
Pert vesztett az MTVA - ki kellett adnia mennyit keresnek a közmédia legismertebb arcai - itt a lista és a összegek 
Szörnyű: előkerült egy 2011-es bejelentés a bicskei gyermekotthonnal kapcsolatban: ,,János bácsi: Ez neked jó?,, 
Nem akárkivel kapták lencsevégre Szijjártót - erről a barátságról beszél mindenki 
2024-05-30. csütörtök
  Home   Impresszum   Kapcsolat   Facebook 2018-2024 Minden jog fenntartva ©  
Home   Impresszum   Kapcsolat   Facebook
2024-05-30. csütörtök
Nyilvánosságra hozták egy záródokumentum részleteit titokban felvizezték Orbánék tervét?

Felskálázzák az EU védelmi képességeit a tagállami vezetők

Minden eddiginél eltökéltebben támogatják Ukrajna függetlenségét, szuverenitását és területi egységét a nemzetközileg elismert határain belül, mondták ki csütörtökön az uniós állam- és kormányfők. Az Európai Tanácsban Orbán Viktor képviseli Magyarországot. Az intézmény, ahol a tagállamok a legmagasabb politikai szinten köthetnek alkukat, egyhangúlag fogadja el a következtetéseit.

Politico: Felvizezték Orbánék felszólítását Szijjártóéknak


A záródokumentum nyilvánosságra hozott részletei szerint minden szükséges „politikai, pénzügyi, gazdasági, humanitárius, katonai és diplomáciai” erőfeszítést megtesznek, amíg és „amilyen intenzíven” kell. Előbbi régi fordulat, utóbbi nem, és az EU-ügyi miniszterek keddi, előkészítő ülésén Bóka János arra panaszkodott, hogy nem világos, mit akar jelenteni. Végül a dokumentumban hagyták.


Továbbra is elkötelezettek egy „átfogó, igazságos és tartós” béke, valamint az erről szóló ukrán javaslat céljai, elvei mellett. Gyorsítják és erősítik a szükséges katonai segítségnyújtást Ukrajnának a szokásos kiskapuval: figyelembe veszik „bizonyos tagállamok biztonság- és védelempolitikáját”. Üdvözlik az összes ilyen kezdeményezést, például a cseh vezetésű beszerzést, amivel gyorsan teljesíthetik az ígéretüket egymillió tüzérségi lőszerről és a névleg ötmilliárd eurós új, Ukrajnát katonailag segítő alapot. (Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábbi állítása alapján ebből Magyarország gyakorlatilag kimarad.)

Az alapot az Európai Békekereten belül hozzák létre, amiből EU-n kívülre adott fegyvereket, katonai eszközöket utófinaszírozhatnak a tagállamoknak. Eddig hétszer fizettek a keretből, de a legutóbbi részletet a magyar kormány tavaly május óta blokkolja a külügyminiszteri Tanácsban.

A Politico megszerzett egy előzetes vázlatot a végkövetkeztetésekről, ami arra kérte volna a Tanácsot, hogy „gyorsan döntsön” a nyolcadik kifizetésről. Tehát Orbánék azt kérték volna Szijjártóéktól, hogy hamar határozzanak egy ügyben, amit Szijjártó blokkol. Nem így lett: a végső szöveg csak annyit kér, hogy dolgozzanak tovább.

A magyar kormány a vétó feloldásáért először azt kérte, hogy az ukránok vegyék le az OTP-t a „háborús szponzorokat” soroló listájukról. Miután ez megtörtént, már személyes, budapesti találkozót követelt a lista összeállítóitól és a biztosítékot, hogy nem kerül rá vissza a bank. Kedden, az EU-ügyi miniszterek csúcstalálkozót előkészítő ülésén Bóka János megismételte a legutóbbi elvárásokat.


A végkövetkeztetésben előkerül az a javaslat is, amit a tagállamok hivatalosan csak egy nappal korábban kaptak meg, de már hónapok óta szó van róla. Az Európai Bizottság szerdán kiküldte a tervet, hogy mit kezdjenek az oroszoktól lefoglalt vagyonnal – pontosabban a központi bank kamatozó vagyontárgyainak hozamával, amit február óta raknak félre. Bóka kedden már előre figyelmeztetett rá: csak bonyolítaná a helyzetet, ha ezt Ukrajna katonai megsegítésére fordítanák. Épp ez került a szerdai javaslatba, annyival picit finomítva, hogy nem a teljes összeget, hanem 90 százalékát csorgatnák át az Európai Békekereten. A maradékot általános célokra, a költségvetés megsegítésére adnák oda Ukrajnának. Friss, vitatott javaslatként nem meglepő, hogy a csúcs záródokumentuma nem mond ki semmi véglegeset: megvizsgálták a következő lépéseket, „beleértve a katonai támogatás finanszírozásának lehetőségét”, és átpasszolják a feladatot a miniszteri Tanácsnak.

Megvámolhatják az orosz gabonát

Az állam- és kormányfők üdvözlik a legutóbbi, Oroszország elleni szankciócsomagot, valamint leszögezik, hogy az országot és a vezetését teljes mértékben felelősségre kell vonni, ami iránt a magyar kormány mintha korábban nem igazán lelkesedett volna.

A dokumentumba nem került be, de az első napot záró sajtótájékoztatón Ursula von der Leyen bejelentette: vámokat készítenek elő az orosz gabonára, valamint olajosmagvakra is. Így szerinte nem hagynák, hogy destabilizálják az uniós piacot, biztosan nem kerülne elrabolt ukrán gabona az EU-ba és nem fizetnének ki emiatt pénzt Oroszországnak.

Ukrajnával és Moldovával hamar továbblépnének

Ukrajna a bővítési kérdéseknél is felbukkant, amelyekkel az első napon szintén végeztek. A legnagyobbat Bosznia-Hercegovina lépte, amivel megkezdik a csatlakozási tárgyalásokat (a témáról bővebben itt írtunk). Így beérte Ukrajnát és Moldovát: velük már a tárgyalási keretet kellene elfogadni, ami alapján beindulhat az egyezkedés a leendő tagság feltételeiről és átvehetik a 35 fejezetre osztott uniós joganyagot. A kerethez az EU reformokat követel. Ukrajnának eredetileg hét ilyet írtak elő, köztük a kisebbségi jogok terén. Tavaly novemberig néggyel végzett teljesen, de az Európai Bizottság most csak szóban értékelte, hogy hol tartanak.

A végkövetkeztetések üdvözlik a haladást, és felszólítják a miniszteri Tanácsot, hogy gyorsan fogadja el a keretet – arról nincs szó, hogy teljesített-e minden elvárást. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke az első napot záró sajtótájékoztatón azzal vigasztalta az ukránokat, hogy szerinte még a Tanács belga elnöksége alatt, azaz az év első felében végeznek a kerettel. (Ha nem, akkor a júliustól soros magyar kormány vezetésével kellene egyezkedni.) Grúziának csak egy rövid mondat jutott arról, hogy csak így tovább.

A bővítésre az EU-nak is fel kellene készülnie. Ehhez az Európai Bizottság a csúcs előtti napon mutatott be egy vázlatot, ami többek között szűkítené a vétólehetőségeket. Már csak az idő rövidsége miatt sem jutottak ezzel sokra: nyárig elfogadnak egy menetrendet, így a témával akár a Tanács júliusban kezdődő magyar elnöksége is foglalkozhat.

Izmosítják a hadiipart

Tervekből a védelempolitikánál sincs hiány. A következtetésekben elkötelezik magukat, hogy csökkentik a külső függőségüket és felskálázzák a védelmi képességeiket. Ennek megfelelően erősítik a hadiiparukat. Nem csak több pénzt költenének védelemre, de jobban és gyorsabban együtt, közös beszerzésekkel.

A hangzatos mondatok mögé pénz se ártana, amihez júniusig szednék össze a lehetséges forrásokat. Az Európai Beruházási Bank hitelezési gyakorlatán is változtatnának, hogy be tudják vonni a hadiipari fejlesztésekbe, amitől most el van tiltva. Üdvözlik az EU első hadiipari stratégiáját és az azzal együtt kiadott fejlesztési programot is.

Gáza: a kormány korábban nem csatlakozott ahhoz, amit most jóváhagyott

A tagállami vezetők a Gázai övezetben azonnali humanitárius szünetet kérnek, ami fenntartható tűzszünethez vezet. Októberben még csak szünetekről volt szó, és akkor az egyes vagy többes számon ment a vita. A következtetésekben mindkét fél kap kritikát. Elítélik a Hamász októberi terrortámadását, követelik az elejtett túszok feltétel nélküli szabadon engedését és elismerik Izrael önvédelmi jogát – a nemzetközi jog tiszteletben tartása mellett.

Felszólítják az izraeli kormányt: ne indítson szárazföldi hadműveletet Rafah ellen, ahová több mint egymillió palesztin menekült. A közös felhívás meglepő lehet, miután februárban az EU-ból csak a magyar kormány nem csatlakozott egy ilyen nyilatkozathoz – más kérdés, hogy így mennyivel lesz nagyobb visszatartó ereje. Orbán Viktor Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel ápolt szoros kapcsolata ellenére az uniós vezetők elítélik az izraeli kormányt, amiért Ciszjordániában telepeket bővít és a szélsőséges telepeseket is. Felszólítják a minisztereket, hogy gyorsabban dolgozzanak a „releváns korlátozó intézkedések elfogadásán”. A többségében arabok lakta Ciszjordániában a Hamásznál mérsékelt arab Fatah kormányoz az izraeli hadsereg jelenléte mellett.


Új csatornát kap a közmédia
Rendkívüli hír: szitává lőtték Mészáros Lőrinc focicsapata sportigazgatójának autóját.
Egy nappal a pályázat kezdete előtt alapította cégét egy volt focista, nyert is rögvest 8 milliárdot
1,8 milliárd közpénzt költöttek a szigetszentmiklósi szellemstadionra. Gaz benőtte, felelős nincs
Páros lábbal szállt bele Magyar Péterbe Schmidt Mária
Megdöbbentő kép jelent meg Varga Judit házánál - Óriási botrány
Zalatnay Sarolta páros lábbal szállt bele Magyar Péterbe
4 milliárd forint közpénzből építették fel az egyik egyházmegye négy csillagos szállodáját
Robbant a hír: Milliárdok üthetik Galambos Lajos markát
Megindultak a vagyon lefoglalások: Az Európai Ügyészség 22 tagállamban tarol, Magyarország nem tag még mindig
Rogán Antalra bízták a döntést: Egyetlen szereplőé lenne a 200 milliárdos biznisz
Egy magyarul kezdő szinten beszélő férfit neveztek ki miniszteri biztosnak
Közel 40%-kal olcsóbb Szlovákiában a magyar Pick szalámi, mint itthon - megszólalt a Pick Szeged Zrt
Mi történt? Lázár János egészen furcsa dolgokat művelt Novák Katalin lemondása után - döbbenet
Ismét nőttek a magyar focista fizetések - mutatjuk a listát és, hogy hány millió az átlagfizetés...
Bajban Mészáros veje: Válása után elfogytak a megrendelések, már másik országban próbálkozik
Ebből botrány lesz: újra berepültek a hatvanpusztai birtok felé - nem akármit láttak épülni, itt a videó
Már egy videó is előkerült arról, ahogy Deutsch Tamás kiabálni kezdett egy bizottsági ülésen
Újabb közmédia botrány? - Drága katonai technológiával voltak felszerelve a Magyar Péter-tüntetésen a Magyar Hang szerint
Óriási mozgósítás: Már dolgoznak a Fidesz-kampányban a határon túli magyar fiatalok
Kiderült: Kínai állami óriásbankok felé adósodott el Magyarország a Vodafone megvétele miatt
Megnézték mi épült közel 110 millióból - nehéz megszólalni a képek láttán
Gyászol az ország: egy folyóban találták meg a fideszes alpolgármestert
Egy több mint 20 milliós sportpálya felújítást látsz a képen - de ez még nem minden
Nagyon kellemetlen helyzetbe hozta most a TV2 hírigazgatóját Magyar Péter
Kiderült melyik magyar vagyonára bukkantak New York-ban: luxuslakás, Porschék és egy Ferrari
Nem akárkivel kapták lencsevégre Szijjártót - erről a barátságról beszél mindenki
Ilyen nincs!! - megdöbbentő dolog történt a Simonka ügy tárgyalásán!
Na ki szerzett földterületet Alcsút-Hatvanpusztán? - Mészáros Lőrinc hároméves unokája
Pert vesztett az MTVA - ki kellett adnia mennyit keresnek a közmédia legismertebb arcai - itt a lista és a összegek
Szörnyű: előkerült egy 2011-es bejelentés a bicskei gyermekotthonnal kapcsolatban: ,,János bácsi: Ez neked jó?,,
Nem akárkivel kapták lencsevégre Szijjártót - erről a barátságról beszél mindenki
Hihetetlen: Orbán aláírta, kínai rendőrök is járőrözhetnek majd Magyarországon
Jönnek a nemzeti patikák: A Nemzeti Dohányboltok után Rogán Antal megcsinálja
Megjött a kép: valóban Szentkirályi Alexandra adta át a kitüntetést a bicskei gyermekotthon vezetőjének, most megszólalt az ügyben
Kőgazdag focisták: a 8-10 milliós havi fizetések sem példa nélküliek, mutatjuk
Honvédségi védelmet kaphat Tiborcz István
Nagyon kellemetlen helyzetbe hozta most a TV2 hírigazgatóját Magyar Péter
Folytatódik a Curtis botrány: több ezer követőt veszített egyetlen hét alatt
Hirtelen megszüntetik a céget amelyik luxusházat adott el Varga Mihálynak - de ez még nem minden
Rogán Antalra bízták a döntést: Egyetlen szereplőé lenne a 200 milliárdos biznisz
Már a rendőrség oldalán is megjelent a reakció Magyar Péter állítására
Mutatjuk mi épül közel 20 milliárd forintért - (a becsült ár kétszereséért)
Óriási a baj: A határérték kétezerszeresét kapták nikkelből a magyar akkuüzem dolgozói
„Már a bíróságon büdös volt ez az ügy” – megszólalt az ügyvéd Novák Katalin által adott kegyelemről
Egy 950 millió forintos keretszerződés, székhelyként egy postafiókot adtak meg... itt kell élned, hogy elhidd....
Hirtelen megszüntetik a céget amelyik luxusházat adott el Varga Mihálynak - de ez még nem minden
Hivatalos: mától Kína garantálja hazánk biztonságát - Orbán védelmi megállapodást kötött velük
Rogán Antalra bízták a döntést: Egyetlen szereplőé lenne a 200 milliárdos biznisz
2024-05-30. csütörtök
Home   Impresszum   Kapcsolat   Facebook
2018-2024 Minden jog fenntartva ©