HOME - 2020-05-29  Budapest,  Magyarország  
Orbán szándékosan vérezteti ki az önkormányzatokat
Rövid időn belül a harmadik bevételi forrásától fosztotta meg az önkormányzatokat Orbán Viktor vasárnapi rendelete, amellyel a kormányfő ingyenessé teszi hétfőtől a közterületi parkolást. Ez különösen nehezen érinti az önkormányzatokat, amelyek komoly bevételtől esnek el, ráadásul az ellenzéki vezetésű önkormányzatok szerint Orbánnak semmi más célja nincs ezzel a rendelettel, mint tönkretenni a nem fideszes vezetésű kerületeket. Megkérdeztük a kerületi vezetőket, hogy mit szólnak az új parkolási rendelethez.

Ferencváros polgármestere szerint a cél inkább az önkormányzatok szisztematikus kivéreztetése, mint a járvány elleni érdemi intézkedés.

„Ez biztosan jelentős problémát fog okozni, a Belső-Ferencvárosban már így is kétszer annyi engedély van kiadva, mint amennyi hely rendelkezésre áll” - mondta Baranyi Krisztina.
QP | Quality Placement

„A belső kerületekben megnő az autós forgalom, ráadásul nagy bevételkiesést is jelent, főleg nálunk, miután január óta már nem lehet lopni" a parkolási bevételekből - mondta Baranyi, utalva az előző, fideszes vezetés parkolásgazdálkodási gyakorlatára.

Szép lassan minden bevételünket elveszik a járványra hivatkozva.

Baranyi szerint ráadásul ez az intézkedés nem is segít érdemben a fertőzés elkerülésében. „Eléggé feldúlt vagyok. Amellett, hogy feladataink megsokszorozódtak, a kormánytól kötelező feladatként megkaptuk az idősek ellátását - 70 felett csaknem nyolcezer ember él a kerületben - és a karanténban lévőkét, emellett jelentősen elvonták a közterület-foglalási engedélyek kiadásával kapocslatos jövedelmet is.

Korábban a gépjárműadótól is elestek az önkormányzatok, ami Ferencváros esetében 210 millió forintot jelent. A gépjárműadó elvonását egyébként problémaként említette Soproni Tamás, a VI. kerület momentumos polgármestere is.

Eközben az önkormányzat az ott lakók megsegítésére bevezette a pandémiás járadékot, amely azok számára jelent pénzbeli segítséget, akik a járvánnyal összefüggésben veszítették el munkájukat és az önkormányzat eltekintett a bérleti díjaktól is a nehéz helyzetbe került helyi vállalkozások helyzetének könnyítésére.

Az önkormányzat az eddig a járvánnyal kapcsolatos pluszfeladatokat el is látta, annak ellenére, hogy azokra a központi költségvetésből forrásokat nem kapott. Állami feladat lenne az orvosi alapellátásban, szakellátásban dolgozók védelme is, ez azonban Baranyi szerint egyelőre kimerült egy orvosoknak küldött körlevélben, amelyben maszkokat ígértek.

Így az önkormányzat látja el ezeket a dolgozókat és azt "pótoljuk folyamatosan, sokba is kerül, nehéz is beszerezni. Emellett a ellátjuk védőmaszkkal, kesztyűvel a szociális ágazatban, a hajléktalanellátásban dolgozókat és azt 250 önkéntest, akik idősgondozást vállaltak.

Nem csak, hogy nem kaptak ezekre a feladatokra pluszt forrást az önkormányzatok, és vont el a kormány eddigi forrásokat, de kérdés az is, mi lesz a bölcsődékre, óvodákra adott normatív támogatással, miután az óvodák és bölcsődék jelenleg zárva vannak.

Baranyihoz hasonlóan Soproni Tamás, a VI. kerület momentumos polgármestere is meglehetősen indulatosan reagált a parkolási rendeletre.Ez már része annak a politikai játszmának, ahogy a 2022-es választásra Orbán ellenséget gyárt az ellenzékből és az önkormányzatokból. Undorító, nincs jobb szó rá.

- reagált megkeresésünkre Soproni, aki felháborodva fogadta a rendeletet azok után, hogy többen több helyen is lenyilatkozták a sajtóban, hogy egyáltalán nem segít a parkolás ingyenessé tétele a helyzeten, cserébe az önkormányzatokat nehéz helyzetbe hozza. Még két fővárosi fideszes polgármester, Pokorni Zoltán (XII. kerület) és Szentgyörgyvölgyi Péter (V. kerület) is ezen a véleményen van. Soproni szerint ezzel a rendelettel épp, hogy motiválják az embereket, hogy hagyják el a lakásukat ebben a helyzetben.

A polgármester azt is elmondta, hogy már most is csak 50%-os a parkolás a csökkentett forgalom mellett, miközben csak a hatodik kerületnek napi 3 millió forint bevétellel jár a fizetős parkolás. Ezen kívül ő is kifogásolja, hogy már így is elvették a gépjárműadót (ez egy 115 millió forintos összeg) és az idegenforgalmi adót is. Elmondta még, hogy a Momentum budapesti frakciójának vezetőjeként sem támogatják ezt a rendeletet, és még hozzátette, hogy eddig új biciklisávok felhúzását tervezték a városban, erre a kormány most növelni fogja az autóforgalmat, ami növeli a légszennyezettséget is.

Orbán a 20. században ragadt, és ellenségképeket gyárt.

- zárta a reakcióját az Indexnek Soproni.

V. Naszály Márta, az I. kerület polgármestere Orbán Viktor bejelentéséről azt mondta, hogy az gyakorlatilag azt jelenti, hogy

a belvárosi kerületek, beleértve az I. kerületet is, óriási P+R parkolókká fognak válni, a helyi lakosoknak pedig nem lesz hol parkolnia.

A polgármester szerint az elmúlt hetek adatain látszik, hogy hiába a kijárási korlátozások és a sok home office, annyival nem esett vissza a parkolási forgalom. A Várban 28 száza
lékkal esett csak vissza a parkolási bevétel az egy évvel korábbihoz képest az elmúlt hetekben, vagyis sokan még mindig autóval jönnek a kerületen kívülről. Köztük a minisztériumokban és egyéb, a Várba költöztetett állami szerveknél dolgozók, akiket nem engedett home office-ba a kormány. Hasonló félelmei vannak Kiss Lászlónak, a III. kerület DK-s polgármesterének, aki szerint a kerületben mindössze tizenegynéhány százalékkal esett vissza a parkolási forgalom az elmúlt időszakban, így félő, hogy ha ingyenes lesz a parkolás mindenhol, akkor a kerületi lakosok nem tudnak majd az otthonukhoz közel parkolni.

Bár minden polgármester másodlagos szempontnak nevezte, de a parkolás ingyenessé tétele komoly összegeket von el az önkormányzatoktól, az I. kerületben ez évi 1 milliárd forint körüli, a II. kerületben hozzávetőleg évi 700 millió, a III. kerületben pedig nagyjából 360-380 millió forintos kiesést jelent. Arra is ki kell dolgoznia valamit az önkormányzatoknak, hogy hogyan adnak munkát az önkormányzati parkolási cégek dolgozóinak ezek után. Őrsi Gergely, a II. kerület MSZP-s polgármestere az Indexnek azt mondta, hogy az első körben azon dolgoznak, hogy ezek a dolgozók ne maradjanak állás nélkül. Kiss László III. kerületi polgármester pedig követeli a kormánytól, hogy a parkolási cégek dolgozóinak bérét 100 százalékban térítse meg, szerinte ez elvárható azután, hogy a kormány bármiféle egyeztetés nélkül, a politikai károkozás szándékával hozta meg a parkolóőrök munkáját ellehetetlenítő döntését.

Mesterséges forráselvonást lát az intézkedésben a VIII. kerület is.

Nem is tudom, milyen eszköze van még a kormánynak arra, hogy bevételtől fossza meg az önkormányzatokat

- kommentálta a rendeletet Józsefváros polgármesteri hivatalának szóvivője. Békési Zsuzsa szerint ez tovább nehezíti a járványhelyzet miatt így is rengeteg pluszkiadásra kényszerülő önkormányzatokat: Józsefváros eddig 1,8 milliárd forintot csoportosított át, felemésztve az egész éves szabadon felhasználható forrásait.

A kerület évi 600 millió forint haszonnal működteti a parkolási hálózatát, igaz, ez a járványhelyzet miatt így is csökkent, volt olyan terület, ahol a bevétel a negyedére esett. De így is kulcsfontosságú bevételről van szó. Ennek elvonása nyomán „az elsődleges elszenvedők látszólag az önkormányzatok, valójában azonban azok az emberek, akik az önkormányzattól várnak segítséget” - mondta Békési, megemlítve, hogy a hívó fél számára ingyenes segélykérő önkormányzati zöld szám fenntartása is nehézségekbe ütközik így, ami megnehezítené azt is, hogy az önkormányzat értesüljön arról, ki milyen segítségre szorul.

Veszélybe kerül az önkormányzat által bevezetett rendkívüli települési segély is, amely a járvány miatt nehéz helyzetbe kerülteknek nyújt 30-50 ezer forint segítséget.

Békési tart attól, hogy ezután az önkormányzati bérlemények díjának elengedését lépi meg a kormány, ezzel teljesen saját bevételek nélkül hagyva az önkormányzatokat. A megkérdezett önkormányzatok szerint a rendeleti kormányzás ellen nem lehet tenni semmit. Azt pedig nem tudni, meddig áll fenn ez a helyzet, miután a kormány a Fidesz-többség révén határozatlan idejű – a vészhelyzet érvényességére szóló – felhatalmazást kapott.

A kerület alpolgármestere egyébként megjegyezte: folyamatosan úgy hoz döntést a kormány, hogy nem konzultál az érintettekkel, de még csak hatástanulmánya sincs döntése várható következményeire. „Ad hoc intézkedéseket hoz a kormány” - mondta Rádai Dániel."

Az alpolgármester megjegyezte még, hogy a szociális dolgozók és az egészségügyben dolgozók egyébként is megkapták a kerülettől az ingyenes parkolás lehetőségét. Emellett megállapodtak az Arána Plázával az ingyenes parkolásról és ez folyamatban van a Corvin Pláza esetében is. Rádai szerint logisztikailag is igen érdekes helyzetet fog eredményezni, ha a közterületeken mindenki más is szabadon parkolhat, mert ennyi hely nem is áll rendelkezésre.

Megkérdeztük a XIII. kerületi önkormányzatot is, ahol Ladányi Zsolt, az önkormányzat kommunikációs igazgatója válaszolt.

A kormány az intézkedést meghozhatta, meg is hozta, mi ez ellen nem tehetünk semmit, így nem is foglalkozunk vele. Továbbra is feladatunk ellátására koncentrálunk, hogy minél kevesebb áldozata legyen a járványnak és minden rászoruló helyi megkapja azt a segítséget, amit az önkormányzat nyújthat - mondta a 13. kerület önkormányzati kommunikációs igazgatója. Ladányi tartózkodott annak megválaszolásától, hogy ez célirányos forráselvonás vagy valóban járványügyi szempontokból meghozott intézkedés volt-e inkább. Ennek kiértékelése szerinte később lesz aktuális. Hogy a megnövekedett feladatokra ennek a parkolási bevételnek a hiányában is lesz-e elegendő pénz, arra annyit mondott: egyelőre nem tudni mennyi is valójában az intézkedés miatt kieső pénz, ugyanis a parkolási bevételek már így is csökkentek. Az önkormányzat eddig napi 6,3 millió forintos mínuszt könyvelt el a parkolási bevételekből a kijárási korlázoztásokból adódó forgalomcsökkenés miatt."

Forrás: Index
Orbán szándékosan vérezteti ki az önkormányzatokat
Rövid időn belül a harmadik bevételi forrásától fosztotta meg az önkormányzatokat Orbán Viktor vasárnapi rendelete, amellyel a kormányfő ingyenessé teszi hétfőtől a közterületi parkolást. Ez különösen nehezen érinti az önkormányzatokat, amelyek komoly bevételtől esnek el, ráadásul az ellenzéki vezetésű önkormányzatok szerint Orbánnak semmi más célja nincs ezzel a rendelettel, mint tönkretenni a nem fideszes vezetésű kerületeket. Megkérdeztük a kerületi vezetőket, hogy mit szólnak az új parkolási rendelethez.

Ferencváros polgármestere szerint a cél inkább az önkormányzatok szisztematikus kivéreztetése, mint a járvány elleni érdemi intézkedés.

„Ez biztosan jelentős problémát fog okozni, a Belső-Ferencvárosban már így is kétszer annyi engedély van kiadva, mint amennyi hely rendelkezésre áll” - mondta Baranyi Krisztina.
QP | Quality Placement

„A belső kerületekben megnő az autós forgalom, ráadásul nagy bevételkiesést is jelent, főleg nálunk, miután január óta már nem lehet lopni" a parkolási bevételekből - mondta Baranyi, utalva az előző, fideszes vezetés parkolásgazdálkodási gyakorlatára.

Szép lassan minden bevételünket elveszik a járványra hivatkozva.

Baranyi szerint ráadásul ez az intézkedés nem is segít érdemben a fertőzés elkerülésében. „Eléggé feldúlt vagyok. Amellett, hogy feladataink megsokszorozódtak, a kormánytól kötelező feladatként megkaptuk az idősek ellátását - 70 felett csaknem nyolcezer ember él a kerületben - és a karanténban lévőkét, emellett jelentősen elvonták a közterület-foglalási engedélyek kiadásával kapocslatos jövedelmet is.

Korábban a gépjárműadótól is elestek az önkormányzatok, ami Ferencváros esetében 210 millió forintot jelent. A gépjárműadó elvonását egyébként problémaként említette Soproni Tamás, a VI. kerület momentumos polgármestere is.

Eközben az önkormányzat az ott lakók megsegítésére bevezette a pandémiás járadékot, amely azok számára jelent pénzbeli segítséget, akik a járvánnyal összefüggésben veszítették el munkájukat és az önkormányzat eltekintett a bérleti díjaktól is a nehéz helyzetbe került helyi vállalkozások helyzetének könnyítésére.

Az önkormányzat az eddig a járvánnyal kapcsolatos pluszfeladatokat el is látta, annak ellenére, hogy azokra a központi költségvetésből forrásokat nem kapott. Állami feladat lenne az orvosi alapellátásban, szakellátásban dolgozók védelme is, ez azonban Baranyi szerint egyelőre kimerült egy orvosoknak küldött körlevélben, amelyben maszkokat ígértek.

Így az önkormányzat látja el ezeket a dolgozókat és azt "pótoljuk folyamatosan, sokba is kerül, nehéz is beszerezni. Emellett a ellátjuk védőmaszkkal, kesztyűvel a szociális ágazatban, a hajléktalanellátásban dolgozókat és azt 250 önkéntest, akik idősgondozást vállaltak.

Nem csak, hogy nem kaptak ezekre a feladatokra pluszt forrást az önkormányzatok, és vont el a kormány eddigi forrásokat, de kérdés az is, mi lesz a bölcsődékre, óvodákra adott normatív támogatással, miután az óvodák és bölcsődék jelenleg zárva vannak.

Baranyihoz hasonlóan Soproni Tamás, a VI. kerület momentumos polgármestere is meglehetősen indulatosan reagált a parkolási rendeletre.Ez már része annak a politikai játszmának, ahogy a 2022-es választásra Orbán ellenséget gyárt az ellenzékből és az önkormányzatokból. Undorító, nincs jobb szó rá.

- reagált megkeresésünkre Soproni, aki felháborodva fogadta a rendeletet azok után, hogy többen több helyen is lenyilatkozták a sajtóban, hogy egyáltalán nem segít a parkolás ingyenessé tétele a helyzeten, cserébe az önkormányzatokat nehéz helyzetbe hozza. Még két fővárosi fideszes polgármester, Pokorni Zoltán (XII. kerület) és Szentgyörgyvölgyi Péter (V. kerület) is ezen a véleményen van. Soproni szerint ezzel a rendelettel épp, hogy motiválják az embereket, hogy hagyják el a lakásukat ebben a helyzetben.

A polgármester azt is elmondta, hogy már most is csak 50%-os a parkolás a csökkentett forgalom mellett, miközben csak a hatodik kerületnek napi 3 millió forint bevétellel jár a fizetős parkolás. Ezen kívül ő is kifogásolja, hogy már így is elvették a gépjárműadót (ez egy 115 millió forintos összeg) és az idegenforgalmi adót is. Elmondta még, hogy a Momentum budapesti frakciójának vezetőjeként sem támogatják ezt a rendeletet, és még hozzátette, hogy eddig új biciklisávok felhúzását tervezték a városban, erre a kormány most növelni fogja az autóforgalmat, ami növeli a légszennyezettséget is.

Orbán a 20. században ragadt, és ellenségképeket gyárt.

- zárta a reakcióját az Indexnek Soproni.

V. Naszály Márta, az I. kerület polgármestere Orbán Viktor bejelentéséről azt mondta, hogy az gyakorlatilag azt jelenti, hogy

a belvárosi kerületek, beleértve az I. kerületet is, óriási P+R parkolókká fognak válni, a helyi lakosoknak pedig nem lesz hol parkolnia.

A polgármester szerint az elmúlt hetek adatain látszik, hogy hiába a kijárási korlátozások és a sok home office, annyival nem esett vissza a parkolási forgalom. A Várban 28 száza
lékkal esett csak vissza a parkolási bevétel az egy évvel korábbihoz képest az elmúlt hetekben, vagyis sokan még mindig autóval jönnek a kerületen kívülről. Köztük a minisztériumokban és egyéb, a Várba költöztetett állami szerveknél dolgozók, akiket nem engedett home office-ba a kormány. Hasonló félelmei vannak Kiss Lászlónak, a III. kerület DK-s polgármesterének, aki szerint a kerületben mindössze tizenegynéhány százalékkal esett vissza a parkolási forgalom az elmúlt időszakban, így félő, hogy ha ingyenes lesz a parkolás mindenhol, akkor a kerületi lakosok nem tudnak majd az otthonukhoz közel parkolni.

Bár minden polgármester másodlagos szempontnak nevezte, de a parkolás ingyenessé tétele komoly összegeket von el az önkormányzatoktól, az I. kerületben ez évi 1 milliárd forint körüli, a II. kerületben hozzávetőleg évi 700 millió, a III. kerületben pedig nagyjából 360-380 millió forintos kiesést jelent. Arra is ki kell dolgoznia valamit az önkormányzatoknak, hogy hogyan adnak munkát az önkormányzati parkolási cégek dolgozóinak ezek után. Őrsi Gergely, a II. kerület MSZP-s polgármestere az Indexnek azt mondta, hogy az első körben azon dolgoznak, hogy ezek a dolgozók ne maradjanak állás nélkül. Kiss László III. kerületi polgármester pedig követeli a kormánytól, hogy a parkolási cégek dolgozóinak bérét 100 százalékban térítse meg, szerinte ez elvárható azután, hogy a kormány bármiféle egyeztetés nélkül, a politikai károkozás szándékával hozta meg a parkolóőrök munkáját ellehetetlenítő döntését.

Mesterséges forráselvonást lát az intézkedésben a VIII. kerület is.

Nem is tudom, milyen eszköze van még a kormánynak arra, hogy bevételtől fossza meg az önkormányzatokat

- kommentálta a rendeletet Józsefváros polgármesteri hivatalának szóvivője. Békési Zsuzsa szerint ez tovább nehezíti a járványhelyzet miatt így is rengeteg pluszkiadásra kényszerülő önkormányzatokat: Józsefváros eddig 1,8 milliárd forintot csoportosított át, felemésztve az egész éves szabadon felhasználható forrásait.

A kerület évi 600 millió forint haszonnal működteti a parkolási hálózatát, igaz, ez a járványhelyzet miatt így is csökkent, volt olyan terület, ahol a bevétel a negyedére esett. De így is kulcsfontosságú bevételről van szó. Ennek elvonása nyomán „az elsődleges elszenvedők látszólag az önkormányzatok, valójában azonban azok az emberek, akik az önkormányzattól várnak segítséget” - mondta Békési, megemlítve, hogy a hívó fél számára ingyenes segélykérő önkormányzati zöld szám fenntartása is nehézségekbe ütközik így, ami megnehezítené azt is, hogy az önkormányzat értesüljön arról, ki milyen segítségre szorul.

Veszélybe kerül az önkormányzat által bevezetett rendkívüli települési segély is, amely a járvány miatt nehéz helyzetbe kerülteknek nyújt 30-50 ezer forint segítséget.

Békési tart attól, hogy ezután az önkormányzati bérlemények díjának elengedését lépi meg a kormány, ezzel teljesen saját bevételek nélkül hagyva az önkormányzatokat. A megkérdezett önkormányzatok szerint a rendeleti kormányzás ellen nem lehet tenni semmit. Azt pedig nem tudni, meddig áll fenn ez a helyzet, miután a kormány a Fidesz-többség révén határozatlan idejű – a vészhelyzet érvényességére szóló – felhatalmazást kapott.

A kerület alpolgármestere egyébként megjegyezte: folyamatosan úgy hoz döntést a kormány, hogy nem konzultál az érintettekkel, de még csak hatástanulmánya sincs döntése várható következményeire. „Ad hoc intézkedéseket hoz a kormány” - mondta Rádai Dániel."

Az alpolgármester megjegyezte még, hogy a szociális dolgozók és az egészségügyben dolgozók egyébként is megkapták a kerülettől az ingyenes parkolás lehetőségét. Emellett megállapodtak az Arána Plázával az ingyenes parkolásról és ez folyamatban van a Corvin Pláza esetében is. Rádai szerint logisztikailag is igen érdekes helyzetet fog eredményezni, ha a közterületeken mindenki más is szabadon parkolhat, mert ennyi hely nem is áll rendelkezésre.

Megkérdeztük a XIII. kerületi önkormányzatot is, ahol Ladányi Zsolt, az önkormányzat kommunikációs igazgatója válaszolt.

A kormány az intézkedést meghozhatta, meg is hozta, mi ez ellen nem tehetünk semmit, így nem is foglalkozunk vele. Továbbra is feladatunk ellátására koncentrálunk, hogy minél kevesebb áldozata legyen a járványnak és minden rászoruló helyi megkapja azt a segítséget, amit az önkormányzat nyújthat - mondta a 13. kerület önkormányzati kommunikációs igazgatója. Ladányi tartózkodott annak megválaszolásától, hogy ez célirányos forráselvonás vagy valóban járványügyi szempontokból meghozott intézkedés volt-e inkább. Ennek kiértékelése szerinte később lesz aktuális. Hogy a megnövekedett feladatokra ennek a parkolási bevételnek a hiányában is lesz-e elegendő pénz, arra annyit mondott: egyelőre nem tudni mennyi is valójában az intézkedés miatt kieső pénz, ugyanis a parkolási bevételek már így is csökkentek. Az önkormányzat eddig napi 6,3 millió forintos mínuszt könyvelt el a parkolási bevételekből a kijárási korlázoztásokból adódó forgalomcsökkenés miatt."

Forrás: Index
Gulyás: Sikeresen védekeztünk, ezért szüntethető meg a rendkívüli jogrend
Jogvédő szervezetek: Csak szemfényvesztés a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvény
800 alkalmazottat rúgott ki Mészáros szállodalánca, miközben 17 milliárdos támogatást kapott
A rendőrség egy hete nem ad választ Dzsudzsák karanténszegésére
A rendőrség egy hete nem árulja el, vizsgálják-e, hogy Dzsudzsák Balázs megsértette a hatósági házi karanténra vonatkozó szabályokat. A ...
Fertőtlenítővel mostak ki egy beteget a szigetvári kórházban műtét előtt, most válságos állapotban kezelik
Válságos állapotban kezelnek egy asszonyt Pécsett, mert a Szigetvári Kórházban a műtét előtt összecseréltek két üveget, ezért sóoldat ...
Milliárdokat kap Áder János alapítványa a kormánytól
A Demokratikus Koalíció annak kapcsán reagált honlapján, hogy kiderült, 5 milliárd forintot ad a kormány hálából Áder János alapítvány...
Központi Statisztikai Hivatal: 400 ezret keres egy átlagos magyar
Márciusban a bruttó átlagkereset 400 400 forint volt, 9,0 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. Az első negyedévben a bruttó és a...
Ujhelyi István: A kormány "átvágja a nyugdíjastársadalmat"
A magyar kormány a cserbenhagyás költségvetését nyújtotta be, mert mindennel foglalkoznak, csak a magyar emberekkel nem - állítja Ujhelyi Ist...
Rogán exfelesége előre tör a teniszszövetségben
Az elnöki posztra fideszes politikust keresnek, hogy eltüntesse a 3,8 milliárdos tartozást, de szerephez juthat a kabinetirodát vezető miniszte...
"Rekord": kilenc hónap alatt készült el egy 40 méteres hídszakasz Bicske és Mány között
A „végre” és az „ideje volt” a két legjellemzőbb reakció a bicskei és mányi lakosok részéről arra, hogy visszakapták használatra a...
Orbán új felhatalmazása lényegében „teret ad az önkénynek”
A kormány szerint a járvány második hullámakor nem lesz szükség újra a rendkívüli jogrend kihirdetésére, de ha a parlament elfogadja a ves...
Az újságírók kitiltása miatt bizottság figyeli Kövér Lászlót
Bizottságot kap a nyakába Kövér László, az Európa Tanács (ET) Miniszteri Bizottsága figyeli majd, hogy az Országgyűlés miként változtat ...
Varga: Magyarországon biztosított a jogállam
Gyorsan bebizonyosodott, hogy a Magyarország elleni jogállamisággal, veszélyhelyzettel kapcsolatos hazai és nemzetközi rágalomhadjárat alaptal...
Videón, ahogy Szikora Róberték pezsgővel köszöntik fel Orbánt
Pezsgővel köszöntötték fel Szikora Róberték a miniszterelnököt - szúrta ki a Hvg. Tették ezt egy videóban, ahol Szikora Róbert előadóm...
2021-es költségvetés terve: Dráguló állam, csökkenő egészségügyi- és növekvő nyugdíjkiadások
Dráguló állam, csökkenő egészségügyi-, stagnáló oktatási-, és növekvő nyugdíjkiadások, az önkormányzatok ellehetetlenítése, megugr...
Igazi aranybányát túrt ki magának Mészáros Lőrinc a szemétdombon
Szerdára virradóra tette közzé a CRCB (Corruption Research Center Budapest) legfrissebb jelentését, amelyben 2005 januárjától 2020 április v...
Szél Bernadett: 16-24 ezerrel kevesebb beteget ápoltak a február utáni két hónapban
A koronavírusos betegek fogadására kialakított 32 917 kórházi ágy döntő részén korábban betegápolás folyt – írja Szél Bernadett kö...
Kásler egy senki - mondta az egészségügy egyik meghatározó szereplője
Kásler Miklós azt mondta, hogy kivételesen néminemű alapja van azoknak a híreknek, hogy Pintér Sándor végzi az egészségügy átvilágítás...
Semjén benyújtotta a javaslatot: Meglepően széles jogkört kapna a kormány
Jön az “egészségügyi válsághelyzet”: ezt hivatalosan Müller Cecília javasolhatja. De a kormány meglepően széles felhatalmazást kap, re...
Kovács Zoltán szerint a koronavírus-törvény emberéletek ezreit mentette meg
Az idő és az eredmények bizonyították, hogy a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény Magyarország érdekeit szolgálta, sok magya...
Szijjártó és Dzsudzsák együtt szurkolt a Puskásban a zártkapus Magyar Kupa elődöntőn
„Aranylábú diplomatáink, hát belógtatok a lurkókkal egy zárt kapus focimeccsre?” Csak a Kispest! Ezzel tette egyértelművé maga S...
Teljesen ki akarja véreztetni az önkormányzatokat a kormány
A járvány elleni védekezés alapjába megy a gépjárműadóból várt teljes 87 milliárd forint, az önkormányzatok nem tarthatják meg a bevét...
Ember Jogok Európai Bírósága: Kövér megsértette a sajtószabadságot, amikor újságírókat tiltott ki a parlamentből
Ítéletet hozott a strasbourgi székhelyű Ember Jogok Európai Bírósága (EJEB): az Országgyűlés elnöke megsértette hat magyar újságíró s...
Közpénzből finanszírozták, de egyelőre kudarc a kormány luxushajó-programja
Nem indul biztatóan az összesen 4,6 milliárd forint közpénzből útnak indított állami nyaralóhajó-program: a tavaly és az idén beszerzett ...
Elég volt: Az Orvosi Kamara keményen visszaszólt Káslernek
Az Orvosi Kamara felszólította a döntéshozókat és minisztereket – „akik az egész nemzet szolgálatára kaptak felhatalmazást” –: váll...
Szijjártó Péter: A magyar Európa egyik legjobb gazdasága
A magyar gazdaság szereplőinek új világgazdasági versenyben kell helyt állniuk a koronavírus-járvány után - jelentette ki Szijjártó Péter...
Nézőpont felmérés: Elégedettek a magyarok a kormány döntéseivel
A felmérések szerint elégedett a magyar társdalom a koronavírus-járvány idején bevezetett kormányzati intézkedésekkel - mondta Nagy Dániel...
Új iskola Felcsúton: Csak a tervek kerültek több száz millióba
Azt nem tudni, hogy mennyibe fog kerülni a beruházás, de az Orbán Viktor miniszterelnök falujába tervezett új iskolának csak a tervei több sz...
Az orvosi kamara elnöke szerint nem merült fel a háziorvosi rendszer államosítása
"A mai nap híradós kérdésre elmondtam, hogy a Pintér miniszter úrral folytatott megbeszéléseken nem merült fel a háziorvosi rendszer államo...
Kásler továbbra is az orvosokat tette felelőssé azért, hogy betegeket küldtek haza a kórházból
Kásler Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának PR-akciójában indult álinterjúsorozata, a Miniszteri percek második epizódjában a le...
Kásler utasított: hétfőtől csak Pintér engedélyezheti a kórházak magánszerződéseit
Hétfőtől részleges szerződéskötési tilalmat rendelt el a magánszolgáltatókkal az állami fenntartású fekvőbeteg-intézményekben Kásler...
A magas bírságok miatt nem lesz több dudálós tüntetés
Nem szerveznek újabb dudálós tüntetést a Lánchídhoz a kórházi ágyak kiürítése miatt, jelentette be Facebook-oldalán Hadházy Ákos a 444...
Halász János: a kormány segít az embereknek a válságban megőrizni a munkahelyeiket
A baloldali önkormányzatokban kirúgások, fizetéscsökkenések, megszorítások követik egymást - mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóv...
"A Fidesz-kormány 10 éve befagyasztotta a családi pótlékot, a nyugdíjminimumot, az anyasági támogatást..."
A párt közösségi oldalán azt írja, a Fidesz-kormány 10 éve befagyasztotta a családi pótlékot, a nyugdíjminimumot, az anyasági támogatás...
Tállai: Az egyik legeredményesebben védekező ország vagyunk
A Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese, Tállai András adott tájékoztatást Magyarország gazdasági helyzetét illetően, az operatív törz...
287 milliós támogatást kapott a kormánytól Matolcsy fiának cége
Magyarország megakadályozta a koronavírus elszabadulását, így mostantól a munkahelyvédelem a válságkezelés új feladata, mondta a külügym...
Megfigyelési törvény: Bárkinél lekapcsolhatja az internetet az állam
Július 1-től kétszer kilencven napra a titkosszolgálatok saját hatáskörben elrendelhetik egyes online szolgáltatások felfüggesztését. Ves...
Tiborcz rekordprofit után 2,3 milliárdos osztalékkal lett gazdagabb
Jelentős profit jött össze 2019-ben Tiborcz István, a miniszterelnök vejének fő cégénél, a BDPST Zrt.-nél: a 4,8 milliárd forint adózott ...
25 milliárdot küld az Orbán-kormány sportcsarnokra és határon túli programokra
A szerda esti Magyar Közlönyből derült ki, hogy a Modern Városok Program keretében 11,28 milliárd forintot különítettek el a szegedi kézila...
Németh Szilárd: A migránsok jelentős része a koronavírus-járvány gócpontjaiból jön
Járványügyi veszélye is lenne a határőrizeti rendszer feladásának - hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerda...
"Az Orbán-kormány a magyarok megsegítése helyett 36 milliárd Ft-ot költ határon túli gazdaságélénkítésre"
A Demokratikus Koalíció közleményében ma arról beszélt, hogy a kormány 36 milliárdot költ határon túli gazdasági támogatásokra, miközb...
"A koronavírus járvány elleni védekezés a kormány sikertörténete"
Pintér Sándor belügyminiszter a "logisztikai" felelőse lehet az egészségügynek, egy államilag központosított készletgazdálkodás terén ő...
25 milliárd forintot ad a kormány két kézilabdacsarnokra
Varga Mihály pénzügyminiszternek gondoskodnia kell a szegedi kézilabdacsarnokra 11,3 milliárd, a tatabányai multifunkciós csarnokra pedig 13,4 ...
Orbán új stadiont ígért Pécsnek
Fontos és sikeres egyeztetés zajlott kedden a Parlamentben. Hargitai János, Baranya országgyűlési képviselője árulta el a Pécsi Újságnak, ...
Munkahelyteremtés: Bruttó 161 ezer forintos fizetéssel várja a munkanélkülieket a Magyar Honvédség
Nem kell fizikai szintfelmérőt teljesíteniük, hanem egy „sima” orvosi alkalmassági vizsgálat és erkölcsi bizonyítvány birtokában már m...
Az elmúlt pár napban a gazdaságvédelmi pénzek tizedét tüntette el a kormány
Két nap alatt 166 milliárd forint ment el a gazdaságvédelmi alapól vitatható célokra. A kormány a válság elején hozott intézkedéssel lé...
Újabb 150 milliárd Ft jut turisztikai fejlesztésekre
A magyarországi szálláshelyek teljes körű felújítását célzó program utolsó szakaszára, valamint további turisztikai fejlesztésekre úja...
Kásler: Soha nem hangzott el, hogy ki kell üríteni a kórházi ágyakat, ez csúsztatás
A Demokrata közölt interjút Kásler Miklóssal. Ebben úgy fogalmazott, hogy soha nem hangzott el olyan utasítás, hogy ágyakat ki kell üríteni...
Két hét alatt 336 millió forintot kommunikált el a kormány
Május első felében 336 millió forintot költött a kormány a gazdaságvédelmi akciótervet reklámozó óriásplakátokra – derült ki Csárdi...
Belgrád–Budapest vasútvonal: 10 évre titkosították a felújításról szóló szerződés dokumentumait
A parlament kedden elfogadta, hogy a kulturális dolgozók a jövőben nem lesznek közalkalmazottak. Híradónk a döntés után megtudta: A Közgyű...
Megszavazták: minden adatunkra ráláthatnak a nemzetbiztonsági szervek
Az Országgyűlés 156 igen, 38 nem szavazattal jóváhagyta az egyes törvényeknek a polgárok biztonságát erősítő módosítását, amelyben t...
Elképesztő lépés: Orbánék visszavonták a saját javaslatukat az egyszer használatos műanyagok betiltásáról
Az Európai Unió 2021-től betiltja az olyan könnyen és olcsón helyettesíthető, egyszer használatos műanyagokat mint például a műanyag fül...
100 milliós számlát küldött a kormánynak László Imre, hogy fizessek ki a járványra költött költségeket
A DK azt mondja, hogy csökkent a COVID-osztályokon dolgozók bére. A párt szerint viszont nem csökkenteni, hanem megduplázni kellene az egészs...
Kásler szerint csúsztatás, hogy ki kellett üríteni az ágyakat
A miniszter a Demokratának adott interjúban elmondta, hogy szerinte az ellenzék csak azért támadja, mert komoly érdeksérelmeket okozó átalak...
Az Orbán-kormány haláltánca
Egy településtől csak akkor lehet elvenni területet, ha azt a lakosság helyi népszavazáson jóváhagyta – indokolja Bajor Tibor egyetemi okta...
Újabb elvándorlási hullám érheti el Magyarországot
Bár a tendencia javul, a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint évente még mindig mintegy húszezer magyar dönt úgy, hogy külföldön fog...
Semjén törvényjavaslata: Gyakorlatilag mindent megtudhatnak egy adott állampolgárról…
Egy kormánypárti törvényjavaslat felhatalmazná a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatot arra, hogy egy Magyarországot érő kibertámadás elhárít...
Osztrák lap: Orbán nem rendeletekkel, hanem parlamenti szavazások révén bontotta le a demokráciát
A bécsi Der Standard röviden kommentárjálta a hétvégi bejelentéssel kapcsolatban, hogy Budapesten is újraindult az élet, és hogy a magyar ve...
A járvány miatt 20-30 %-kal is csökkenhetett az ápolók bére, az 1000 Ft-ot sem éri el az egy órára jutó nettó bérük
Apasztja a járvány az ápolói béreket - írja a Népszava. A lap szerint sok egészségügyi dolgozónak csökkent a fizetése a járvány elleni ...
Támogatják Orbánék, hogy új sportcsarnok épüljön Székesfehérváron
A hétfő esti Magyar Közlöny egyik kormányhatározatából kiderül, hogy a kabinet a gazdaságvédelmi akcióterv keretében – összhangban a M...
36,5 milliárdot költ a kormány határon túli gazdaságfejlesztésre
A hétfői Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat alapján jelentős pénzeket, összesen 83 milliárd forintot mozgatott át a kabinet a ga...
Bayer Zsolt: Ezeket börtönbe kéne zárni vagy agyon kellene lőni...
Ismét remek elmélkedést tett közzé blogján Bayer Zsolt. A lovagkereszttel is kitüntetett publicistát most éppen az háborította fel, hogy a...
Gazdaságvédelem: 82 milliárd megy Mészáros Lőrincnek
Még 82 129 847 503 forintot csoportosítanak át a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztésére az idei költségvetésben, eredetileg ezt a pénzt ...
Maga a fideszes polgármester jelentette fel a gyulai aktivistát rémhírterjesztésért
Múlthét szerdán közel tucatnyi rendőr tartott házkutatást rémhírterjesztés gyanúja miatt a Momentum tagjaként ismert ellenzéki hangadón...
MSZP: A tűzijátékra szánt pénzt költse védekezésre a kormány
A koronavírus-járvány következményeinek enyhítésére és szociális támogatásokra fordítsa a kormány inkább a nagyszabású augusztus 20-i...
Amerikai elemző: Orbán mindig is igen ravasz volt, tudatosan kiaknázza az unió gyengeségeit
Már megint Orbán Viktor nevet a végén, mivel tudatosan kiaknázza az unió gyengeségeit. Erre figyelmeztet Közép-Európa egyik legjobb amerikai...
Koncz Zsuzsa: A rendőrautó a ház előtt sem újdonság
Lehetséges, hogy újra olyan korban élünk, amikor a jelbeszédnek kell dominálnia? És itt most utalok azokra az emberekre, akiket a héten elvitt...
Ferge Zsuzsa: A kormányt egyáltalán nem érdeklik a szegények
A Széchenyi-díjas szociológus, a Magyar Tudományos Akadémia tagja egész életében a hazai szegénység felszámolásáért küzdött. Társadal...
Feljelentette magát rémhírterjesztésért Bencsik János
Bencsik János független országgyűlési képviselő a közelmúltban jelentkezett egy Facebook-videóval, amelyen egy egészségügyi dolgozóval b...
Manfred Weber: Uniós ellenőrzés alá kell vonni a helyreállítási alap felhasználását
Az Európai Számvevőszék, az Európai Bizottság és az Európai Parlament közvetlen ellenőrzése alá kell vonni a koronavírus-járvány gazdas...
Orbán Pintér Sándorra bízta az egészségügy átvilágítását
Megszaporodott az egészségügyi szakemberek látogatása a belügyminiszternél az elmúlt hetekben. Pintér Sándor a közelmúltban fogadta a Magy...
Névvel vállalja egy aneszteziológus, hogy a központilag beszerzett lélegeztetőgépek alkalmatlanok a koronavírus kezelésére
Egy Facebook-posztban most névvel is vállalja Lovas András szegedi aneszteziológus és intenzív terápiás orvos, hogy a koronavírus elleni véd...
Ujhelyi: Ebből komoly balhé lesz a Fideszen belül
A szocialista EP-képviselő nyílt levelében azt írja, hogy a Fidesz EP-képviselői is megszavazták a héten azt a parlamenti jelentést, amely ...
DrMáriás utolsó vacsoráján Orbán kézmosással váltja meg a világot
Feltűnik körülötte Mága Zoltán, Mészáros Lőrinc, Recep Tayyip Erdogan és Donald Trump is. Az utolsó vacsora a járvány megállítása el...
Ahogy pályázott, még aznap megkapta a tao-százmiliókat a felcsúti csapat
Egy december közepi törvénymódosítással élve a felcsúti focialapítvány az önrészt megspórolva száz százalékban TAO-támogatásból, va...
Orbán Viktor kőkeményen nekiment a Kúriának
Csipkelődős hangulatban ébredt péntek reggel Orbán Viktor miniszterelnök, legalábbis szokásos rádióinterjújában Karácsony Gergely főpolg...
Milliárdok mennek el atlétikai stadionokra és kézilabdára, közben az önkormányzatoktól pedig pénzt von el a kormány
Mint a Magyar Közlönyből megtudhattuk, a Nemzeti Atlétikai Központ megvalósításához szükséges bontási, megszüntetési és ahhoz kapcsoló...
Fontos a stabilitás: Ezért is szór szét a kormány 1,2 milliárdot néhány Fidesz-barát településnek
A kormány segít a bajban, főleg, ha a szövetségeikről van. szó. Ez derül ki abból a parlamenti levelezésből, amit Tordai Bence, a Párbesz...
Elutazott az országból Orbán Viktor
Orbán Viktor Belgrádba utazott, ahol a reptéren, az érkezéséről videó is készült. A felvételen őt kivéve még a díszsorfalban álló ka...
1,9 milliárdot ad a kormány az atlétikai stadionra, a kézilabdára 1,3 milliárdot
A csütörtöki Magyar Közlönyben jelentek meg az új támogatási számok. Ebből kiderült, a kormány 1 998 039 107 forintot különít el a Nem...
Magyar György kiborult Orbán kormányára: Milyen világ ez?
Öt rendőr vonult ki két autóval – rémhírterjesztés miatt – Gyulán, egy mozgássérült emberhez, aki egy Facebook bejegyzéshez fűzött k...
Tízmillió forintot kap minden NBI-es focicsapat a játékosok vírustesztelésére
A Magyar Labdarúgó-szövetség besegít a focicsapatoknak a koronavírus-tesztelés költségeinek előteremtésébe. Az MLSZ május elején dönt...
Drónvideót készült Mészáros Lőrinc bicskei magántaváról és nyaralójáról
Mészáros Lőrinc egyik cége 2014-ben vette meg a Bicske melletti területet. „A Felcsút melletti kisvárosban Erőmű-tóként ismert vízfelül...
Szintet lépett az Orbán-kormány: Új módot találtak az önkormányzatok kisemmizésére
Minden öt milliárd forint feletti beruházás területét és adóbevételeit elvonhatja a településektől a kormány egy törvényjavaslat szerin...
Állami Számvevőszék elnöke: Takarítsanak meg a családok
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke szerint a 2021-es költségvetésnek három szempontot kell követnie: célra tartás, rugalmasság és tart...
Bige: Nem fogok sorbaállni azért, hogy a mindenkori hatalomnak kinyalhassam a fenekét
Egy régóta folyó ügyről van szó, amely teljesen alaptalan – így reagált az ügyészség vádemelésére Bige László a 168 Órának. A...
1 milliárdot csoportosít át a kormány egyházi örökségvédelemre a veszélyhelyzetre hivatkozva
Eddig úgy tűnt, hogy a kormány rendkívül fontosnak tartja a magyarországi nemzetiségek anyagi támogatását, ehhez képest a szerda este közz...
Az oligarchákat gazdagítja a Vajna-örökség
Az eladott cégek ugyanis az offshore Cinergi Pictures-ben végződtek, így a tranzakciók részletei követhetetlenek. Andy Vajna tavaly januárjá...
Nekimentek Orbánnak az EP-ben: "Orbán a vírus elleni harcot az ellenzék elleni harccá változtatta"
A Magyarországról szóló EP-vita kapcsán posztolt ismét a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője. Beszámolt arról, hogy a n...
Kocsis Máté: Pikó egy balfácán, elkótyavetyélte a pénzt
A járványhelyzet nem a durva politikai viták ideje, de láthatóan ezt Pikó András, a VIII. kerület polgármestere másképp gondolja. Ezt Kocsi...
DK: A rendőrség mostantól fideszes gondolatrendőrségként működik?
A Demokratikus Koalíció az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságában akarja meghallgatni Pintér Sándor belügyminisztert és Var...
Karácsony: Ezért a kormányhivatali döntésért valakinek felelnie kell
Karácsony Gergely főpolgármester ma Facebook-bejegyzésében arról beszélt: a kormányhivatal döntéséért valakinek felelnie kell. A főpolg...
Deutsch Tamás az EP-vitáról: még most sem nyugszik a Soros-hálózat
Ugyanazok támadják ma Magyarországot, akik a bevándorlás elutasítása és a határkerítés miatt is támadták - mondta a Fidesz-KDNP európai ...
Válaszolt az EP: Varga Judit nem szólalhat fel Orbán helyett az Európai Parlamentben
Kizárólag az államfő vagy a kormányfő képviselheti a tagállamokat az Európai Parlamentben ( EP ) a vitákon, ezért Varga Judit igazságügyi...
Németh Szilárd hálája és elismerése jeléül kiosztott tíz láda almát a mentőknek
Személyesen fejezte ki a csepeli mentősöknek köszönetét, tiszteletét és elismerését Németh Szilárd. A honvédelmi minisztérium államtitk...
Magyar Hang: Otthoni használatra tervezett légzést segítő készülékeket kaptak az intenzív osztályok
Tucatszám szállították le a csak otthoni kezeléshez alkalmas berendezéseket - kínai nyelvű menüvel. Valamit nagyon félreérthettek Orbán V...
Bayer: Ez lenne az Európai Unió? Ez a becstelen, idióta, lélek nélküli, akarattalan, gyáva, hazug f.stenger?
Bayer Zsolt ismét nagyot villantott a blogján. A szabadszájú publicistát az akasztotta ki, hogy az Európai Parlament elnöke David Sassoli hiva...
Orbán maga helyett Varga Juditot küldi az Európai Parlamentbe
Levélben válaszolt Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Parlament elnökének, David Maria Sassolinak, aki csütörtökre meghívta a kormányf...
Lezárult a vizsgálat: Nem a székesfehérvári kórház főigazgatója követte el azt, amiért kirúgta Kásler
Nem hibázott a vizsgálat szerint a kirúgott székesfehérvári kórházigazgató, Csernavölgyi István. A mulasztást éppen az a Reiber István o...
Éjszaka nyújtotta be Semjén Zsolt azt a törvényjavaslatot, amely számtalan önkormányzattól venné el az iparűzési adót
A Semjén Zsolt által jegyzett új törvényjavaslat kimondja: a legalább 5 milliárd forint teljes költségigényű, munkahely-teremtő és -megta...
Felfüggesztett börtönt kapott gyermekpornográfia miatt a volt perui magyar nagykövet
Egy év, két és fél évre felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint több mint félmilliós pénzbüntetésre ítélte gyermekpornográfia mia...
Brüsszelbe hívta Orbán Viktort az EP elnöke
Csütörtökön kerülhet az Európai Parlament elé a magyar felhatalmazási törvény és a jogállamiság helyzete. Csütörtök reggel 9 órára ...
Török Gábor: Kulcskérdés, mennyire hibáztatják majd az emberek a sorsuk rosszabbra fordulásáért a kormányt
A politológus interjújában beszélt a Fidesz válságkommunikációjáról, a kormány céljairól és arról, feladja-e a miniszterelnök nemzetk...
Gulyás: Sikeresen védekeztünk, ezért szüntethető meg a rendkívüli jogrend
 
Jogvédő szervezetek: Csak szemfényvesztés a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvény
 
800 alkalmazottat rúgott ki Mészáros szállodalánca, miközben 17 milliárdos támogatást kapott
 
A rendőrség egy hete nem ad választ Dzsudzsák karanténszegésére
 
Fertőtlenítővel mostak ki egy beteget a szigetvári kórházban műtét előtt, most válságos állapotban kezelik
 
Milliárdokat kap Áder János alapítványa a kormánytól
 
Központi Statisztikai Hivatal: 400 ezret keres egy átlagos magyar
 
Ujhelyi István: A kormány "átvágja a nyugdíjastársadalmat"
 
Rogán exfelesége előre tör a teniszszövetségben
 
"Rekord": kilenc hónap alatt készült el egy 40 méteres hídszakasz Bicske és Mány között
 
Orbán új felhatalmazása lényegében „teret ad az önkénynek”
 
Az újságírók kitiltása miatt bizottság figyeli Kövér Lászlót
 
Varga: Magyarországon biztosított a jogállam
 
Videón, ahogy Szikora Róberték pezsgővel köszöntik fel Orbánt
 
2021-es költségvetés terve: Dráguló állam, csökkenő egészségügyi- és növekvő nyugdíjkiadások
 
Igazi aranybányát túrt ki magának Mészáros Lőrinc a szemétdombon
 
Szél Bernadett: 16-24 ezerrel kevesebb beteget ápoltak a február utáni két hónapban
 
Kásler egy senki - mondta az egészségügy egyik meghatározó szereplője
 
Semjén benyújtotta a javaslatot: Meglepően széles jogkört kapna a kormány
 
Kovács Zoltán szerint a koronavírus-törvény emberéletek ezreit mentette meg
 
Szijjártó és Dzsudzsák együtt szurkolt a Puskásban a zártkapus Magyar Kupa elődöntőn
 
Teljesen ki akarja véreztetni az önkormányzatokat a kormány
 
Ember Jogok Európai Bírósága: Kövér megsértette a sajtószabadságot, amikor újságírókat tiltott ki a parlamentből
 
Közpénzből finanszírozták, de egyelőre kudarc a kormány luxushajó-programja
 
Elég volt: Az Orvosi Kamara keményen visszaszólt Káslernek
 
Szijjártó Péter: A magyar Európa egyik legjobb gazdasága
 
Nézőpont felmérés: Elégedettek a magyarok a kormány döntéseivel
 
Új iskola Felcsúton: Csak a tervek kerültek több száz millióba
 
Az orvosi kamara elnöke szerint nem merült fel a háziorvosi rendszer államosítása
 
Kásler továbbra is az orvosokat tette felelőssé azért, hogy betegeket küldtek haza a kórházból
 
Kásler utasított: hétfőtől csak Pintér engedélyezheti a kórházak magánszerződéseit
 
A magas bírságok miatt nem lesz több dudálós tüntetés
 
Halász János: a kormány segít az embereknek a válságban megőrizni a munkahelyeiket
 
"A Fidesz-kormány 10 éve befagyasztotta a családi pótlékot, a nyugdíjminimumot, az anyasági támogatást..."
 
Tállai: Az egyik legeredményesebben védekező ország vagyunk
 
287 milliós támogatást kapott a kormánytól Matolcsy fiának cége
 
Megfigyelési törvény: Bárkinél lekapcsolhatja az internetet az állam
 
Tiborcz rekordprofit után 2,3 milliárdos osztalékkal lett gazdagabb
 
25 milliárdot küld az Orbán-kormány sportcsarnokra és határon túli programokra
 
Németh Szilárd: A migránsok jelentős része a koronavírus-járvány gócpontjaiból jön
 
"Az Orbán-kormány a magyarok megsegítése helyett 36 milliárd Ft-ot költ határon túli gazdaságélénkítésre"
 
"A koronavírus járvány elleni védekezés a kormány sikertörténete"
 
25 milliárd forintot ad a kormány két kézilabdacsarnokra
 
Orbán új stadiont ígért Pécsnek
 
Munkahelyteremtés: Bruttó 161 ezer forintos fizetéssel várja a munkanélkülieket a Magyar Honvédség
 
Az elmúlt pár napban a gazdaságvédelmi pénzek tizedét tüntette el a kormány
 
Újabb 150 milliárd Ft jut turisztikai fejlesztésekre
 
Kásler: Soha nem hangzott el, hogy ki kell üríteni a kórházi ágyakat, ez csúsztatás
 
Két hét alatt 336 millió forintot kommunikált el a kormány
 
Belgrád–Budapest vasútvonal: 10 évre titkosították a felújításról szóló szerződés dokumentumait
 
Megszavazták: minden adatunkra ráláthatnak a nemzetbiztonsági szervek
 
Elképesztő lépés: Orbánék visszavonták a saját javaslatukat az egyszer használatos műanyagok betiltásáról
 
100 milliós számlát küldött a kormánynak László Imre, hogy fizessek ki a járványra költött költségeket
 
Kásler szerint csúsztatás, hogy ki kellett üríteni az ágyakat
 
Az Orbán-kormány haláltánca
 
Újabb elvándorlási hullám érheti el Magyarországot
 
Semjén törvényjavaslata: Gyakorlatilag mindent megtudhatnak egy adott állampolgárról…
 
Osztrák lap: Orbán nem rendeletekkel, hanem parlamenti szavazások révén bontotta le a demokráciát
 
A járvány miatt 20-30 %-kal is csökkenhetett az ápolók bére, az 1000 Ft-ot sem éri el az egy órára jutó nettó bérük
 
Támogatják Orbánék, hogy új sportcsarnok épüljön Székesfehérváron
 
36,5 milliárdot költ a kormány határon túli gazdaságfejlesztésre
 
Bayer Zsolt: Ezeket börtönbe kéne zárni vagy agyon kellene lőni...
 
Gazdaságvédelem: 82 milliárd megy Mészáros Lőrincnek
 
Maga a fideszes polgármester jelentette fel a gyulai aktivistát rémhírterjesztésért
 
MSZP: A tűzijátékra szánt pénzt költse védekezésre a kormány
 
Amerikai elemző: Orbán mindig is igen ravasz volt, tudatosan kiaknázza az unió gyengeségeit
 
Koncz Zsuzsa: A rendőrautó a ház előtt sem újdonság
 
Ferge Zsuzsa: A kormányt egyáltalán nem érdeklik a szegények
 
Feljelentette magát rémhírterjesztésért Bencsik János
 
Manfred Weber: Uniós ellenőrzés alá kell vonni a helyreállítási alap felhasználását
 
Orbán Pintér Sándorra bízta az egészségügy átvilágítását
 
Névvel vállalja egy aneszteziológus, hogy a központilag beszerzett lélegeztetőgépek alkalmatlanok a koronavírus kezelésére
 
Ujhelyi: Ebből komoly balhé lesz a Fideszen belül
 
DrMáriás utolsó vacsoráján Orbán kézmosással váltja meg a világot
 
Ahogy pályázott, még aznap megkapta a tao-százmiliókat a felcsúti csapat
 
Orbán Viktor kőkeményen nekiment a Kúriának
 
Milliárdok mennek el atlétikai stadionokra és kézilabdára, közben az önkormányzatoktól pedig pénzt von el a kormány
 
Fontos a stabilitás: Ezért is szór szét a kormány 1,2 milliárdot néhány Fidesz-barát településnek
 
Elutazott az országból Orbán Viktor
 
1,9 milliárdot ad a kormány az atlétikai stadionra, a kézilabdára 1,3 milliárdot
 
Magyar György kiborult Orbán kormányára: Milyen világ ez?
 
Tízmillió forintot kap minden NBI-es focicsapat a játékosok vírustesztelésére
 
Drónvideót készült Mészáros Lőrinc bicskei magántaváról és nyaralójáról
 
Szintet lépett az Orbán-kormány: Új módot találtak az önkormányzatok kisemmizésére
 
Állami Számvevőszék elnöke: Takarítsanak meg a családok
 
Bige: Nem fogok sorbaállni azért, hogy a mindenkori hatalomnak kinyalhassam a fenekét
 
1 milliárdot csoportosít át a kormány egyházi örökségvédelemre a veszélyhelyzetre hivatkozva
 
Az oligarchákat gazdagítja a Vajna-örökség
 
Nekimentek Orbánnak az EP-ben: "Orbán a vírus elleni harcot az ellenzék elleni harccá változtatta"
 
Kocsis Máté: Pikó egy balfácán, elkótyavetyélte a pénzt
 
DK: A rendőrség mostantól fideszes gondolatrendőrségként működik?
 
Karácsony: Ezért a kormányhivatali döntésért valakinek felelnie kell
 
Deutsch Tamás az EP-vitáról: még most sem nyugszik a Soros-hálózat
 
Válaszolt az EP: Varga Judit nem szólalhat fel Orbán helyett az Európai Parlamentben
 
Németh Szilárd hálája és elismerése jeléül kiosztott tíz láda almát a mentőknek
 
Magyar Hang: Otthoni használatra tervezett légzést segítő készülékeket kaptak az intenzív osztályok
 
Bayer: Ez lenne az Európai Unió? Ez a becstelen, idióta, lélek nélküli, akarattalan, gyáva, hazug f.stenger?
 
Orbán maga helyett Varga Juditot küldi az Európai Parlamentbe
 
Lezárult a vizsgálat: Nem a székesfehérvári kórház főigazgatója követte el azt, amiért kirúgta Kásler
 
Éjszaka nyújtotta be Semjén Zsolt azt a törvényjavaslatot, amely számtalan önkormányzattól venné el az iparűzési adót
 
2019-2020 - minden jog fenntartva - Impresszum / adatkezelés