UGRÁS A KEZDŐLAPRA   LÁJKOLJ MINKET FACEBOOKON
Élelmiszeradományokkal terelgethettek választókat a fideszes jelöltek felé Komlón! 
Pont abban a választókörzetben ismétlik meg a választást Komlón, ahol a fideszes jelölt osztott élelmiszert úgy egy egyesületen keresztül, hogy azt egyébként a pártoktól függetlenül mûködõ Élelmiszerbanktól kapták a rászorulók megsegítésére. Az Élelmiszerbank felfügesztette az élelmiszerek kiosztását a megismételt választás miatt, és vizsgálatot indított.

Az Átlátszó cikke szerint Komlón az 5-ös számú egyéni választókerület 13-as szavazókörében november 10-én meg kell ismételni az önkormányzati választást az ellenzék beadványa nyomán. Az ellenzék szerint ugyanis ebben a szavazókörben 10-12 ember mintegy száz embert kísért be a választás napján a szavazófülkékbe, mert azt hangoztatták, hogy rokonaik és hogy segítik õket a szavazáson. A szavazóköri delegáltak ezeket a "segítõket" a Fidesszel együtt mozgó Lungo Drom roma egyesület rendszeresen adományokat osztó emberei voltak.

A szavazókörben magas volt a részvételi arány (pár óra alatt 260 fõ jelent meg az oda tartozó 1206 szavazóból), a komlói független 7300.hu-val többek is azt közölték (ottani delegáltak és helyi lakosok), hogy már reggel hatkor csoportosan terelték be az embereket szavazni, voltak, akiknek papírra volt írva, hogy kire is kell szavazni, és azt is emlegették, hogy mi lesz, ha nem erre a jelöltre voksolnak: kimaradnak az adományosztásból. Arról is lehetett hallani, hogy pénzt adtak a szavazatokért.

Az Átlátszó ennek az adományosztásos szálnak járt utána, és cikkükbõl az derült ki, hogy a nonprofit Magyar Élelmiszerbank Egyesület (Élelmiszerbank) évek óta adja rászorulóknak az üzletláncoktól begyûjtött élelmiszerfelesleget. A kiosztást partnerszervezeteken keresztül végzik, amelyek szintén nonprofit alapon állnak az ügyhöz.

Komlón a családsegítõ szolgálat vett részt az élelmiszerek kiosztásában, ám azt egy idõ után - infrastruktúra és erõforráshiány miatt - átadták azt a Fekete Láng Érdekvédelmi Egyesületnek.

"Az Átlátszónak nyilatkozó helybéliek szerint az adományosztás azóta nem rászorultság alapján történik: azok kapják az élelmiszert, akik jóban vannak az egyesület vezetõivel, és nem azok, akiknek valóban szüksége lenne rá. A panaszok szerint a húsárut, a szalámikat, a jobb gyümölcsöket és az édességet szinte soha nem osztják szét, csak a zöldséget, tésztát, egyéb élelmiszert. Volt alkalom, amikor a pékárut nem osztották ki idõben, így az megpenészesedett – azzal fûtöttek, hogy eltüntessék a melléfogás nyomait"

- olvasható a cikkben.

Összefonódás

Az Átlátszó olyanról is értesült, hogy a választás idején az egyesületi vezetõk megfenyegették az adományosztásban részesülteket, hogy ha nem jól szavaznak, akkor kimaradnak a további osztásokból. Olyan is elõfordult, hogy belegyezésük ellenére fotózták le az adományokban részesülõket, illetve olyan eset is elõfordult, hogy fotózás után a zacskóban található élelmiszerek felét visszavették.

Az adományok kiosztását többször is autóból adták ki a rászorulóknak, nem pedig az egyesületi helyiségbõl, és a lap szerint sokak az adományokról úgy tudták, hogy azt a Fekete Láng egyesület adta, nem pedig az Élelmiszerbank. A Fekete Láng vezetõje egyébként Orsós Ferenc "Gogen", aki az önkormányzati választáson a körzetben a Fidesz és a Lungo Drom közös jelöltje volt - és aki fölényes gyõzelmet aratott a körzetben.

Orsós a lap szerint júliustól volt a Fidesz jelöltje az 5-ös választókerületben - akkor mutatták be -, ezért megkeresték, hogy politikusként miért osztogatott élelmiszercsomagokat. Orsós erre azt felelte, hogy õ szeptembertõl lett jelölt.

Orsós, aki egyben a Baranya Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, a további kérdésekre elmondta, a családsegítõtõl származó adatbázis alapján osztották ki az élelmiszereket. Azt a tényt pedig, hogy az élelmiszerek az Élelmiszerbanktól származnak, azt jól láthatóan plakátolták ki.

A lap ugyanakkor megnézte Orsós közösségi oldalaira feltöltött fényképeit - amelyek közül sok az élelmiszerosztásokat mutatja az elmúlt hónapokból - és ott egyszer sem lett leírva, hogy honnan is érkeztek az adományok. De ugyanakkor Hoppál Péter fideszes országgyûlési képviselõ és Polics József fideszes polgármester felé volt hálálkodásnak nyoma a Facebookon.

Az Élelmiszerbank ugyanis a választások elõtt mindig felfüggeszti az adományok kiosztását, hogy ezzel ne lehessen visszaélni. Orsós ugyanakkor azt magyarázta az Átlátszónak, hogy pont õ volt az, aki megnyugtatta az embereket, hogy ez a szokás, de lesz újra adományosztás. Azt is állította, hogy semmilyen adományt nem tartottak vissza soha, mindenkinek kiosztottak mindent.

Az Átlátszó megkereste a komlói önkormányzatot is, ahonnan Polics József polgármester - akinek még nem jogerõs a tisztsége a megismételt választás miatt - azt válaszolta, hogy az önkormányzatnak nem volt ráhatása arra, hogy az élelmiszerbank kivel köt együttmûködést.

A lap szerint ugyanis Komlón azt hallani, hogy az adományosztást rosszindulatú emberek állíttatták le két héttel a választás elõtt és most a megismételt választás miatt (Polics errõl úgy nyilatkozott, hogy "alaptalan vádaknak köszönhetõen már másodszor két hétre szünetel az élelmiszerbanki ellátás").

Az Átlátszó megkereste az Élelmiszerbankot, amelynek elnöke, Cseh Balázs elmondta, értesültek a komlói problémákról, sõt, a város mindig a "nehezebb esetek" közé tartozott.

"A komlói esettel kapcsolatban Cseh Balázs azt mondta, a panaszok kivizsgálása még folyamatban van, de az október 13-i választás elõtt két héttel, és most, a megismételt szavazás elõtt is felfüggesztették az adományosztást, hogy ne lehessen ezzel befolyásolni a szavazókat. Másrészt már a választások elõtt megindult a panaszkezelési folyamat az esetekkel összefüggésben, aminek az eredménye az is lehet, hogy felbontják az idén áprilisban kötött megállapodást a Fekete Lánggal.

Az Élelmiszerbank ugyanis szigorúan független, politikailag semleges szervezet, így nem elfogadható számukra, hogy politikai pártok képviselõi politikai célú befolyásolásra használják az élelmiszerosztást"

- olvasható a cikkben.

Ferenczy Tamás, a komlói egyesült ellenzék polgármesterjelöltje - aki 118 szavazattal kapott ki mindössze Policstól, de a megismételt választás miatt akár mégis befutó lehet, és ebben az esetben a képviselõ-testületbe is akár bekerülhet még egy ellenzéki - az Átlátszónak elmondta, a jövõben meg kell oldani, hogy ismét a családsegítõ oszthassa ki az adományokat, ezt az önkormányzat plusz emberekkel vagy máshogyan segítheti.

"Az adományokra ugyanis sajnos továbbra is szükség van, így mindenki abban érdekelt, hogy mielõbb rendezõdjön a helyzet"

- mondta el Ferenczy a lapnak.

A Nemzeti Választási Iroda hétfõi adatai szerint Komlón az 5. számú egyéni választókerület 13. szavazókörében a polgármester- és a képviselõ-választást kell megismételni - adta hírül az MTI november 4-én.

Forrás: Pécsistop
Ez is érdekelhet:
                             
Ezek érdekelték olvasóinkat leginkább
Halálra éheztették az otthonban a kislányomat - Állítja az édesanya
Kövér Lászlónál panaszolták be Farkas Flóriánt
Falus Ferenc botrányosnak tartja a kormány tesztelési intézkedéseit
80 ezer gyerek vált otthontalanná a bejrúti robbanások miatt
Az UNICEF becslései szerint mintegy 80 ezer gyerek vált otthontalanná a bejrúti robbanások miatt, nekik és családjuknak azonnali segítségre van szükségük – olvasható a szervezet közlem...
  
Hitelmoratórium: egyre kevesebb ügyfél él vele az OTP-nél
Rendhagyó módon online tájékoztató keretében ismertették az OTP Bank féléves eredményének részleteit, ahol Bencsik László vezérigazgató helyettes azt jelezte, hogy sok ügyfelük nem ...
  
Az egyik legnagyobb magyar élelmiszerlánc tulajdonosát vitte el a NAV
A NAV nyomozói a napokban őrizetbe vettek egy „közismert kelet-magyarországi élelmiszerlánc- és szállodatulajdonost” Debrecenben. A hatóság közleménye szerint a vállalkozó egy év a...
  
36 milliárdot kapott Tombor András tehetséggondozó alapítványa
A kormány a gazdaságvédelmi programokra szánt pénzből csoportosította át a pénzt a Matthias Corvinus Collegiumot (MCC) működtető Tihanyi Alapítvány működési kiadásaira Az MCC alapít...
  
Tűzvész a Hajdúságban, 45 tűzoltó küzd a lángokkal
Egy faipari épület gyulladt ki Kigyulladt egy épület egy faipari telephelyen péntek reggel Hajdúböszörményben, a Kórház téren, a lángokkal jelenleg is nagy erőkkel küzdenek a tűzoltók...
  
Közel 100 ezer forintba kerül a PCR-teszt a hódmezővásárhelyi kórházban
A Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központban 96 450 forintba kerül elvégezni azt a PCR-tesztet, amelynek a költségét a Nemzeti Népegészségügyi Központ 30 ezer forintra lő...
  
Így néz ki a híres Járványügyi Bevetési Egység
Feladatuk a szuperfertőzők felbukkanása utáni kontaktkutatás és elkülönítés lesz Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában bejelentette, pár órával később be is mutatták a J...
  
Elvitte a NAV az egyik legnagyobb magyar élelmiszerlánc tulajdonosát
A NAV nyomozói a napokban őrizetbe vettek egy „közismert kelet-magyarországi élelmiszerlánc- és szállodatulajdonost” Debrecenben A hatóság közleménye szerint a vállalkozó egy év ala...
  
Kövér Lászlónál panaszolták be Farkas Flóriánt
Farkas Flórián országgyűlési képviselő, illetve Farkas Félix roma nemzetiségi szószóló magatartása méltatlan a képviselői erkölcsiséghez – írta Kövér László házelnöknek cím...
  
Pécsi Ildikó a férje sírja mellett kibékült az unokájával
Pécsi Ildikó és unokája könnyezve ölelték át egymást Szűcs Lajos sírja mellett. Pécsi Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő összetört a gyásztól, kórházban is kezelt...
  
Rétvári Bence: A kormánynak fontos a tanárok anyagi megbecsülése
Július 1-től 10 százalékkal emelkedett a pedagógusok bére, az iskolaigazgatók és helyetteseik pedig vezetői pótlékemelésben részesültek. A megemelt bérek augusztus első napjaiban megé...
  
16 alagutat találtak ebben az évben a szerb-magyar határszakaszon
A rendőrségi felvételeken látható, ahogyan augusztus ötödikén éjjel körülbelül száz menekült gyűlt össze Röszkénél a szerb oldalon, a határ közelében. A rendőrség szerint miut...
  
Orbán: Minden migráns biológiai fenyegetés, ami a libernyákoknak túlzó, nekünk magyaroknak nem
A koronavírus elleni harcban az ország intelligenciaszintje, és az emberek felelőssége dönti el a védekezés sikerességét. Egyebek mellett erről beszélt reggeli rádióinterjújában a mini...
  
Kaposvár: Eltörte kiskorú áldozatának orrát egy 32 éves férfi
Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a 32 éves férfival szemben, aki az útjában álló kiskorú sértettet többször orron ütötte A vádl...
  
800 millió forintot különítenek el a cigány muzsikusoknak
Budapest — Úgy tűnik, a fesztiválszezon elúszott erre az évre, ezért raktárkoncertekkel segíti a kormány a zenészeket, akik a koronavírus-járvány miatt jó ideje nem jutottak bevételhe...
  
Fluor nem kér a pénzből: zenekaruk többi tagjának adnák a teljes gázsit
Budapest — Úgy tűnik, a fesztiválszezon elúszott erre az évre, ezért raktárkoncertekkel segíti a kormány a zenészeket, akik a koronavírus-járvány miatt jó ideje nem jutottak bevételhe...
  
Sok család kerül bajba - Nincs napirenden a bértámogatás meghosszabbítása
De lehet, hogy 2021-ben is élnek majd a fizetési moratóriumok Augusztus végéig jelentkezhetnek a cégek az állami bértámogatási programra A támogatás iránt nagy volt az igény, a koronaví...
  
A kormány elkezdett felkészülni a digitális oktatásra
Tovább fejleszti a kormány a KRÉTA oktatási rendszert a digitális oktatás hatékonyabb támogatása érdekében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára A...
  
Előkerülnek a milliárdok raktárkoncertre és cigányzenére
Megjelent a kormányhatározat, amivel előteremtik a pénzt a raktárkoncertekre és a cigányzene támogatására Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő jelentette be nemrég, hogy állami támog...
  
Több mint 50 milliós osztalék: ennyit vett ki a cégéből Kocsis Máté és családja
Jól fialt tavaly a Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté családi cége A nyereség mellett azonban még a cég tartalékait is megcsapolták Rekordösszegű pénzt vett ki Kocsis Máté és csalá...
  
Botrány: Erdei Zsolt lemondott
A Magyar Nemzet információi szerint távozott a Magyar Ökölvívó Szövetség (MÖSZ) társelnöki pozíciójából Erdei Zsolt A világbajnok öklözőt 2017 áprilisában választották meg a sz...
  
Kiverte a biztosítékot mert rákérdeztek, kényszermunkában gyártottak e maszkokat
Demeter Márta azt akarta megtudni, hogy vettünk-e ujgur kényszermunkásokkal gyártatott maszkokat, kapott egy semmire sem jó választ Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselő tett fel í...
  
Rekordosztalékot vett ki cégéből Kocsis Máté és családja
Az Mforhu szerint jól fialt tavaly a Fidesz frakcióvezetőjének családi cége Rekordösszegű pénzt vett ki Kocsis Máté és családja az általuk vezetett Hobby Key Kft-ből tavaly – minderr...
  
Újabb botrány van Farkas Flórián körül
Méltatlan a képviseletre, írja a házelnöknek az ORÖ elnökhelyettese Méltatlan a képviseletre Farkas Flórián országgyűlési képviselő, illetve Farkas Félix roma nemzetiségi szószóló...
  
Schobert Norbi megint elmondta a véleményét - szigorításokat javasol
A fitneszguru most a közösségi médiáról osztotta meg gondolatait Rövid interjút készített a Blikk Schobert Norberttel, aki elárulta: akkor adott gyermekeiknek mobilt, amikor azok betöltöt...
  
Emberölés miatt nyomoznak a meghalt rab ügyében
Az ügyészség vizsgálja annak a 34 éves férfinek a halálát, aki július 23-án halt meg intézkedés közben a sátoraljaújhelyi börtönben A BV közleménye szerint „a fogvatartott dühön...
  
15 ezerrel kevesebb kórházi ágyon ápolnak betegeket, mint a járvány előtt
Júniusban elkezdték feltölteni a tavasszal kiürített kórházi ágyakat A nyár első hónapjában az összes kórházi ágy 53 százalékát használták ki, 12 százalékkal többet, mint máju...
  
Siófok: egy beteg és egy ápoló is elkapta a vírust
„Tegnap a késő esti órákban derült ki, hogy Intézményünk Belgyógyászati Osztályán egy beteg és egy ápoló koronavírus tesztje pozitív lett” - közölte csütörtökön a siófoki k...
  
Orbán: vannak ezek az emberjogi harcosok, akiket én csak libernyákoknak nevezek
"Továbbra is szeretném kérni az ország polgáraitól, hogy segítség a védekezést, () de nem lehet az élet minden rezdülését körülárkolni, mindenki mellé rendőrt állítani," mondta a ...
  
Orbán: Úgy neveltem a lányaimat, hogy a saját lábukon meg tudjanak állni
"Továbbra is szeretném kérni az ország polgáraitól, hogy segítség a védekezést, () de nem lehet az élet minden rezdülését körülárkolni, mindenki mellé rendőrt állítani," mondta a ...
  
FÜGGETLEN NEMZET
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum
Élelmiszeradományokkal terelgethettek választókat a fideszes jelöltek felé Komlón!
Pont abban a választókörzetben ismétlik meg a választást Komlón, ahol a fideszes jelölt osztott élelmiszert úgy egy egyesületen keresztül, hogy azt egyébként a pártoktól függetlenül mûködõ Élelmiszerbanktól kapták a rászorulók megsegítésére. Az Élelmiszerbank felfügesztette az élelmiszerek kiosztását a megismételt választás miatt, és vizsgálatot indított.

Az Átlátszó cikke szerint Komlón az 5-ös számú egyéni választókerület 13-as szavazókörében november 10-én meg kell ismételni az önkormányzati választást az ellenzék beadványa nyomán. Az ellenzék szerint ugyanis ebben a szavazókörben 10-12 ember mintegy száz embert kísért be a választás napján a szavazófülkékbe, mert azt hangoztatták, hogy rokonaik és hogy segítik õket a szavazáson. A szavazóköri delegáltak ezeket a "segítõket" a Fidesszel együtt mozgó Lungo Drom roma egyesület rendszeresen adományokat osztó emberei voltak.

A szavazókörben magas volt a részvételi arány (pár óra alatt 260 fõ jelent meg az oda tartozó 1206 szavazóból), a komlói független 7300.hu-val többek is azt közölték (ottani delegáltak és helyi lakosok), hogy már reggel hatkor csoportosan terelték be az embereket szavazni, voltak, akiknek papírra volt írva, hogy kire is kell szavazni, és azt is emlegették, hogy mi lesz, ha nem erre a jelöltre voksolnak: kimaradnak az adományosztásból. Arról is lehetett hallani, hogy pénzt adtak a szavazatokért.

Az Átlátszó ennek az adományosztásos szálnak járt utána, és cikkükbõl az derült ki, hogy a nonprofit Magyar Élelmiszerbank Egyesület (Élelmiszerbank) évek óta adja rászorulóknak az üzletláncoktól begyûjtött élelmiszerfelesleget. A kiosztást partnerszervezeteken keresztül végzik, amelyek szintén nonprofit alapon állnak az ügyhöz.

Komlón a családsegítõ szolgálat vett részt az élelmiszerek kiosztásában, ám azt egy idõ után - infrastruktúra és erõforráshiány miatt - átadták azt a Fekete Láng Érdekvédelmi Egyesületnek.

"Az Átlátszónak nyilatkozó helybéliek szerint az adományosztás azóta nem rászorultság alapján történik: azok kapják az élelmiszert, akik jóban vannak az egyesület vezetõivel, és nem azok, akiknek valóban szüksége lenne rá. A panaszok szerint a húsárut, a szalámikat, a jobb gyümölcsöket és az édességet szinte soha nem osztják szét, csak a zöldséget, tésztát, egyéb élelmiszert. Volt alkalom, amikor a pékárut nem osztották ki idõben, így az megpenészesedett – azzal fûtöttek, hogy eltüntessék a melléfogás nyomait"

- olvasható a cikkben.

Összefonódás

Az Átlátszó olyanról is értesült, hogy a választás idején az egyesületi vezetõk megfenyegették az adományosztásban részesülteket, hogy ha nem jól szavaznak, akkor kimaradnak a további osztásokból. Olyan is elõfordult, hogy belegyezésük ellenére fotózták le az adományokban részesülõket, illetve olyan eset is elõfordult, hogy fotózás után a zacskóban található élelmiszerek felét visszavették.

Az adományok kiosztását többször is autóból adták ki a rászorulóknak, nem pedig az egyesületi helyiségbõl, és a lap szerint sokak az adományokról úgy tudták, hogy azt a Fekete Láng egyesület adta, nem pedig az Élelmiszerbank. A Fekete Láng vezetõje egyébként Orsós Ferenc "Gogen", aki az önkormányzati választáson a körzetben a Fidesz és a Lungo Drom közös jelöltje volt - és aki fölényes gyõzelmet aratott a körzetben.

Orsós a lap szerint júliustól volt a Fidesz jelöltje az 5-ös választókerületben - akkor mutatták be -, ezért megkeresték, hogy politikusként miért osztogatott élelmiszercsomagokat. Orsós erre azt felelte, hogy õ szeptembertõl lett jelölt.

Orsós, aki egyben a Baranya Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, a további kérdésekre elmondta, a családsegítõtõl származó adatbázis alapján osztották ki az élelmiszereket. Azt a tényt pedig, hogy az élelmiszerek az Élelmiszerbanktól származnak, azt jól láthatóan plakátolták ki.

A lap ugyanakkor megnézte Orsós közösségi oldalaira feltöltött fényképeit - amelyek közül sok az élelmiszerosztásokat mutatja az elmúlt hónapokból - és ott egyszer sem lett leírva, hogy honnan is érkeztek az adományok. De ugyanakkor Hoppál Péter fideszes országgyûlési képviselõ és Polics József fideszes polgármester felé volt hálálkodásnak nyoma a Facebookon.

Az Élelmiszerbank ugyanis a választások elõtt mindig felfüggeszti az adományok kiosztását, hogy ezzel ne lehessen visszaélni. Orsós ugyanakkor azt magyarázta az Átlátszónak, hogy pont õ volt az, aki megnyugtatta az embereket, hogy ez a szokás, de lesz újra adományosztás. Azt is állította, hogy semmilyen adományt nem tartottak vissza soha, mindenkinek kiosztottak mindent.

Az Átlátszó megkereste a komlói önkormányzatot is, ahonnan Polics József polgármester - akinek még nem jogerõs a tisztsége a megismételt választás miatt - azt válaszolta, hogy az önkormányzatnak nem volt ráhatása arra, hogy az élelmiszerbank kivel köt együttmûködést.

A lap szerint ugyanis Komlón azt hallani, hogy az adományosztást rosszindulatú emberek állíttatták le két héttel a választás elõtt és most a megismételt választás miatt (Polics errõl úgy nyilatkozott, hogy "alaptalan vádaknak köszönhetõen már másodszor két hétre szünetel az élelmiszerbanki ellátás").

Az Átlátszó megkereste az Élelmiszerbankot, amelynek elnöke, Cseh Balázs elmondta, értesültek a komlói problémákról, sõt, a város mindig a "nehezebb esetek" közé tartozott.

"A komlói esettel kapcsolatban Cseh Balázs azt mondta, a panaszok kivizsgálása még folyamatban van, de az október 13-i választás elõtt két héttel, és most, a megismételt szavazás elõtt is felfüggesztették az adományosztást, hogy ne lehessen ezzel befolyásolni a szavazókat. Másrészt már a választások elõtt megindult a panaszkezelési folyamat az esetekkel összefüggésben, aminek az eredménye az is lehet, hogy felbontják az idén áprilisban kötött megállapodást a Fekete Lánggal.

Az Élelmiszerbank ugyanis szigorúan független, politikailag semleges szervezet, így nem elfogadható számukra, hogy politikai pártok képviselõi politikai célú befolyásolásra használják az élelmiszerosztást"

- olvasható a cikkben.

Ferenczy Tamás, a komlói egyesült ellenzék polgármesterjelöltje - aki 118 szavazattal kapott ki mindössze Policstól, de a megismételt választás miatt akár mégis befutó lehet, és ebben az esetben a képviselõ-testületbe is akár bekerülhet még egy ellenzéki - az Átlátszónak elmondta, a jövõben meg kell oldani, hogy ismét a családsegítõ oszthassa ki az adományokat, ezt az önkormányzat plusz emberekkel vagy máshogyan segítheti.

"Az adományokra ugyanis sajnos továbbra is szükség van, így mindenki abban érdekelt, hogy mielõbb rendezõdjön a helyzet"

- mondta el Ferenczy a lapnak.

A Nemzeti Választási Iroda hétfõi adatai szerint Komlón az 5. számú egyéni választókerület 13. szavazókörében a polgármester- és a képviselõ-választást kell megismételni - adta hírül az MTI november 4-én.

Forrás: Pécsistop
Halálra éheztették az otthonban a kislányomat - Állítja az édesanya
Kövér Lászlónál panaszolták be Farkas Flóriánt
Falus Ferenc botrányosnak tartja a kormány tesztelési intézkedéseit
Orbán: Úgy neveltem a lányaimat, hogy a saját lábukon meg tudjanak állni...
80 ezer gyerek vált otthontalanná a bejrúti robbanások miatt
Hitelmoratórium: egyre kevesebb ügyfél él vele az OTP-nél
Az egyik legnagyobb magyar élelmiszerlánc tulajdonosát vitte el a NAV
36 milliárdot kapott Tombor András tehetséggondozó alapítványa
Tűzvész a Hajdúságban, 45 tűzoltó küzd a lángokkal
Közel 100 ezer forintba kerül a PCR-teszt a hódmezővásárhelyi kórházban
Így néz ki a híres Járványügyi Bevetési Egység
Elvitte a NAV az egyik legnagyobb magyar élelmiszerlánc tulajdonosát
Kövér Lászlónál panaszolták be Farkas Flóriánt
Pécsi Ildikó a férje sírja mellett kibékült az unokájával
Rétvári Bence: A kormánynak fontos a tanárok anyagi megbecsülése
16 alagutat találtak ebben az évben a szerb-magyar határszakaszon
Orbán: Minden migráns biológiai fenyegetés, ami a libernyákoknak túlzó, nekünk magyaroknak nem
Kaposvár: Eltörte kiskorú áldozatának orrát egy 32 éves férfi
800 millió forintot különítenek el a cigány muzsikusoknak
Fluor nem kér a pénzből: zenekaruk többi tagjának adnák a teljes gázsit
Sok család kerül bajba - Nincs napirenden a bértámogatás meghosszabbítása
A kormány elkezdett felkészülni a digitális oktatásra
Előkerülnek a milliárdok raktárkoncertre és cigányzenére
Több mint 50 milliós osztalék: ennyit vett ki a cégéből Kocsis Máté és családja
Botrány: Erdei Zsolt lemondott
Kiverte a biztosítékot mert rákérdeztek, kényszermunkában gyártottak e maszkokat
Rekordosztalékot vett ki cégéből Kocsis Máté és családja
Újabb botrány van Farkas Flórián körül
Schobert Norbi megint elmondta a véleményét - szigorításokat javasol
Emberölés miatt nyomoznak a meghalt rab ügyében
15 ezerrel kevesebb kórházi ágyon ápolnak betegeket, mint a járvány előtt
Siófok: egy beteg és egy ápoló is elkapta a vírust
Orbán: vannak ezek az emberjogi harcosok, akiket én csak libernyákoknak nevezek
Orbán: Úgy neveltem a lányaimat, hogy a saját lábukon meg tudjanak állni
Oltás: Gulyás nem árulta el, mely céggel vagy cégekkel szerződtek le
Botrány: Lemondott Pilismarót képviselő-testülete
Találtak két fertőzöttet a siófoki kórházban
Évi 6,6 millióért kér tanácsot pajtásától Demeter Szilárd
Magyarország: Éhségsztrájkba kezdtek kiutasított külföldiek
Gulyás: Karácsony Gergely elvesztette a higgadtságát
Müller Cecília a határkerítésnél: illegális migrációról beszélt
Brutálisan összeverte a barátnőjét az erdélyi magyar egyetem egyik tanársegédje
Winkler Róbert: Most már mi is a csicskamédiához tartozunk
Mutatjuk Boldog István törvényjavaslatát
Kiderült miért vittek el bilincsben egy nőt a rendőrök egy budapesti kávézóból
Kigyulladt a brüsszeli World Trade Center
FÜGGETLEN NEMZET
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum