HOME - 2020-05-28  Budapest,  Magyarország  
Iskolásokon csattan a választási harc Csömörön!
Miért kellene a csömöri iskolásoknak tesiórán judora egy olyan magáncsarnokba járni, ami a Fidesz helyi polgármester-jelöltjéhez, Bánhidi Balázshoz köthetõ? Hogyan írhatja elõ az iskola, hogy még a 8 éves gyerekek is ezért egy kilométert gyalogoljanak, miközben az intézmény mellett ott van a rendelkezésre álló sportcentrum? - ezekbõl a kérdésekbõl kerekedett a békés zsákfalu lakóit elkeserítõ politikai perpatvar. Egyik oldalon a település civil vezetése, másik oldalon pedig az idén ringbe szállt fideszes jelölt, akinek "megálmodott" létesítményét mindjárt országgyûlési képviselõk ajnározzák, hiszen itt épül majd földalatti sportlõtér is a hazafias neveléshez.

Egymás kezét fogva, párosával vonulnak a kisgyerekek a forgalmas út mellett, keresztül Csömörön, elhaladnak a „vashulladék, akkumulátor átvétele itt!” tábla mellett, elöl-hátul pedagógus terelgeti õket. Vonulnak, cipelik a tornafelszerelésüket, többen neonszínû láthatósági mellényt viselnek, van, akinek szinte a térdéig ér, de jobb a biztonság, hisz közel az úttest. Végül megérkeznek egy üzemi területnek vagy ipartelepnek tûnõ részre, az itt található csarnokban lesz ugyanis a testnevelés órájuk - ezeket a képsorokat egy önkormányzati bizottság ülésén mutatták be, ahol eredetileg ennek a bekötõ útnak a közlekedésbiztonságáról volt szó.

A videóból kikockázott fotó azóta már a neten is látható, ugyanis a békés, kis településen éktelen botrány kerekedett ebbõl, amikor az önkormányzati választások közeledtével több diák szülõje elkezdett kérdéseket feltenni: ha az iskolával egybeépítve ott van egy sportcsarnok, akkor miért kell a gyerekeiknek 1 kilométert gyalogolni egy gazdasági övezetben található magáncsarnokba tesiórára? Van egyáltalán engedélye ennek a fideszes fejesek felvonulásával átadott létesítménynek? És mi köze a gyerekek kötelezõ ideterelésének ahhoz, hogy a magáncsarnok a Fidesz helyi polgármester-jelöltjének, Bánhidi Balázsnak a családi érdekeltségébe tartozik? Az általános iskolások használják a csarnokot, vagy fordítva, õket használja a szüleik voksaira utazó pártpolitika?

„Ennek a helynek az a varázsa, hogy itt vagyunk Pest határánál, de ez egy zsákfalu, annak minden falusi bájával. Most viszont a helyi politika megosztja a családokat, a barátokat, és döbbenetes volt látni, hogy az iskolában a szülõket is, akik majdnem egymásnak estek a szülõi munkaközösség gyûlésén” – magyarázta dühös elkeseredettséggel egy helyi lakos, akinek gyermekei szintén a helyi Mátyás Király Általános Iskolába járnak. Oda, ahol elõzõ tanévben a másodikos és az ötödikes gyerekeknek - a kötelezõ tantervi testnevelésóra keretében - judo oktatást kezdtek tartani a település másik részén fekvõ, Bánhidi parknak hívott területen épülõ raktárcsarnokban.

Ezt a „magánberuházásban épült, regionális csarnok”-ot óriási felhajtással adták át tavaly õsszel: a megnyitón együtt vagdosta a trikolór szalagot a fideszes Tuzson Bence, közszolgálatért felelõs államtitkár, egyben Csömör országgyûlési képviselõje és a szintén fideszes képviselõtársa, Simicskó István, méghozzá a Honvédelmi Sportszövetség elnökeként. A harcmûvészetért köztudottan rajongó Simicskó mint hazafias nevelésért felelõs kormánybiztos buzgólkodott az eseményen. Ugyanis ahogy az eseményrõl beszámoló Hír Tv riportjában is hangsúlyozták, a judocsarnok mellé egy „tízállásos földalatti sportlõtér” épül állami támogatással. Simicskó büszkén nyilatkozta, hogy a csömöri területen lesz „a kormány szándéka szerint” országosan létrejövõ honvédelmi sportközpontok egyike, Tuzson pedig méltatta, hogy „magánemberek” ilyen fejlesztéseket valósítanak meg, aminek az MTI beszámolója szerint többek közt az iskolások örülhetnek majd.

Csakhogy a „magánember” idén elindult az októberi önkormányzati választáson, mint a Fidesz helyi polgármester-jelöltje. Ahogy Hír TV is közölte, a Bánhidi-parkban található csarnokot a „Bánhidi-család” építette önerõbõl, a judo szövetségen már úgy hivatkoznak rá, hogy Bánhidi Balázs a "megálmodója".

A politikai összefüggések következményeitõl tartva a lapunknak nyilatkozó szülõk és más helyi források is névtelenséget kérve nyilatkoztak. Elmondásuk szerint a szülõk egy része már a tavaszi félévben sem értette, mi szükség átvezényelni a gyerekeket a település másik részén, a bekötõút menti gazdasági területen lévõ csarnokba. „Akkor lenne értelme egy ilyen ’magán’ felajánlásnak, ha a gyerekek nem tudnának másképp sportolni. De szerencsére nálunk európai színvonalú sportcsarnok és több sportpálya van közvetlenül az iskola mellett, miért nem tudnak itt órát tartani?” – tette fel a kérdést egy szülõ. Egy másik forrásunk szerint pedig az egész judocsarnok egy felfújt lufi, mert egyszerûen leraktak egy valóban hatalmas tatamit, de szó sincs arról, hogy a gyerekek máshol ne tudnának edzeni.

De hogy lehet ez kötelezõ az állami iskolában?

A vita akkor robbant ki, amikor a szülõk megtudták, hogy októbertõl a tanulókat testnevelésórákon ismét arra a helyre viszik, ahol már nyíltan Bánhidi Balázs választási óriásplakátjai díszelegnek. A szeptember elején tartott szülõi értekezleten forrásaink szerint egyértelmû volt a megosztottság: az iskola vezetése és a szülõk egy része ezt jó lehetõségnek, mások viszont aggályosnak tartják, hogy vélhetõen politikai motivációból is a polgármester-jelölthöz kötõdõ csarnokba kell vinni a gyerekeiket – méghozzá elõírásszerûen, kötelezõen.

„Ha ez egy sportszakkör lenne, vagy a diákok szabadidejében lehetne igénybe venni, az rendben van, akkor az a szülõ döntése és felelõssége. De mégis milyen alapon teszik kötelezõvé? Hogy van az, hogy reggel iskolába viszem a gyerekemet, tudva, hogy ott egy rendelkezésre álló sportcsarnok, az iskola meg fogja és elviszi egy pártpolitikus létesítményébe?" – mondta a szülõ. Eleve sérelmezi, hogy a szerinte felesleges kiszervezés miatt a tanulók 2 tanóráját kellett összerakni, ennyivel több idõ, hogy elgyalogolnak a Bánhidi-parkba.

Ellentmondásos információk vannak arra nézve, ki döntött errõl, illetve hogyan lett ez kötelezõ tesióra. A kérdõre vont iskolaigazgat
, Bátovszky János igazgató állítólag a tankerületre mutogatott, mikor számon kérték a gyerekek külsõs judoórája miatt. Szerinte semmi gond nincs a gazdasági részen felhúzott csarnokkal és minden szabályos. Csakhogy a szülõk úgy értesültek, hogy hiába adták át országos politikusok felvonultatásával, a létesítménynek még használatbavételi engedélye sincs, ezért kérték az igazgatót, mutassák ezt be, hiszen nyilván meggyõzõdtek az épület megfelelõségérõl. Mikor az intézményvezetõ ennek nem tudott eleget tenni, volt, aki végképp megkötötte magát. „Ezek szerint tavasszal egy olyan helyre vitték, és vinnék újra a kicsiket, amit ezek szerint a katasztrófavédelmi-, illetve a többi illetékes hatóság át sem vett, és így még azt sem tudni, nem veszélyes-e? Így már egyenesen megtiltom, hogy kötelezõ tanóra címén oda vigyék a gyerekemet” – mondta.

Vizsgálatot indított a tankerület

Megkerestük a csömöri iskola felettes szakmai szervét, és a Dunakeszi Tankerületi Központ megbízott igazgatójától, Szabóné Forgács Gabriellától azt a választ kaptuk, hogy a szeptemberben érkezett szülõi megkeresések alapján „megkezdték az ügy kivizsgálását”. „A vizsgálat lezárultáig nem áll módomban a levelében közölt állítások valóságtartalmával és a feltett kérdéseivel kapcsolatban tényszerû válaszokat adni” – közölte a tankerület vezetõje, akitõl így azt is hiába kérdeztük, valóban a Klebelsberg Központ területi szerveként itt döntöttek a sajátos tesióráról vagy az iskola saját szakállára.

A tankerület vezetõje arra hivatkozott, hogy a szülõi panaszok miatt a 2019/2020-as tanév kezdetén az iskola „már nem szervezte meg a judo oktatást”. „Az iskola igyekszik politikamentesen együttmûködni a helyi társadalmi szereplõkkel, és a tanulók érdekeit tartja szem elõtt” – bizonygatta, hozzátéve, hogy „korábban egyszer sem érkezett panasz, kifogás a gyermekek sporttevékenységével kapcsolatban sem politikai, sem egyéb indokkal”.

Csakhogy a települést 2010 óta vezetõ polgármester, Fábri István szerint az önkormányzat jegyzõje már tavasszal is jelezte a tankerület felé, hogy ez egy építési terület, a sportlétesítmény nem is mûködhetne, de érdemi választ nem kaptak. A településvezetõ is azt emelte ki, hogy érthetetlen, vajon miért és kinek a döntése alapján volt szükség erre a megoldásra. „A térség legnagyobb és legmodernebb sportcentruma és szabadtéri sportpályái vannak Csömörön, gyakorlatilag egybeépítve az iskolával. Évek óta, a tankerülettel kötött szerzõdés alapján ezek a tanítási idõben, délutánig kizárólag a diákok rendelkezésére állnak” – jelentette ki.

A Csömöri Civil Egyesület (CsCE) jelöltjeként Fábri idén újraindul a polgármesteri posztért, egy névtelen helyi lakos megfogalmazása szerint arra megy ki a játék, hogy a mostani választáson legyalulja a „Fidesz-úthenger”. Az Index még 2014-ben írt arról, hogy a nagyközség kuriózumnak számít, annyira tönkreverték 2010-ben a kormánypártot: a teljes képviselõ-testület a civil szervezet emberibõl és függetlenekbõl alakult meg. Csakhogy létrejött egy ellen-civil szervezet, a Szeretlek Csömör, amely több ponton is összeér a Fidesszel, így a korábban narancsszínben indulók 2014-ben az egyesület jelöltjeiként próbálkoztak, fõ arcuk, Baczkó Norbert pedig a helyi Fidesz elnöke.

Az iskola miatt kirobbant harc jelenleg így ott tart, hogy egy magát „csömöri szabad sajtónak” nevezõ honlapon és a közösségi médiában azzal vádolják Fábriékat, hogy valójában õk állnak az elégedetlenkedõ szülõk mögött, és álcivil „bérkommentelõkkel” próbálják lejáratni „az országos szinten is kiemelkedõ minõségû dzsúdó csarnokot”. Közben a magát sajtónak tituláló lapnak nincs - amúgy kötelezõ - impresszuma, nem derül ki, mégis ki a felelõs kiadója, de cikkünk írásakor a vezetõ anyagok a „Programinterjú Bánhidi Balázzsal” és a „Bánhidiék tiszták” címû „hírek”, amiket a csömöri Fidesz szervezete is posztol saját Facebook oldalán. A civil polgármestert a virtuális kommunikációs harcban egyenesen azzal vádolják, hogy „több száz gyerektõl vennék el” a sportolási lehetõséget, bezáratná az „országos szinten is kiemelkedõ minõségû” judocsarnokot.

Hiába kértük a hatósági engedélyeket a park fideszes "megálmodójától"

A judo csarnok jogi státuszának és így megfelelõségének kérdése viszonylag egyszerûen eldönthetõ lenne, ha a szülõk által is kért engedélyeket a profi csarnoknak helyt adó Bánhidi-park illetékesei, illetve - ahogy a judo szövetség honlapján emlegetik – Bánhidi Balázs egyszerûen bemutatná. A Csömöri Civil Egyesület újságja szerint viszont a használatbavételi engedély helyett „a teljesen irreleváns munkavédelmi engedélyt tették fel az internetre”, hogy így bizonyítsák a hatósági engedélyeket.

A csömöri Fideszen keresztül megpróbáltuk elérni a fõpolgármester-jelöltjüket, Bánhidi Balázst és elküldtük részletes kérdéssorunkat többek közt az általános iskolai testnevelésórákkal, illetve a park engedélyeivel kapcsolatban, de erre nemhogy érdemi választ, még reagálást sem kaptunk.

Bánhidi a sorra felszámolt cégei miatt nemrég bekerült az Index válogatásába, amiben a pikáns elõéletû Fidesz-polgármester-jelölteket szedték össze, miután korábban a Népszava írt a vele kapcsolatba hozható „fantom” vállalkozásokról. Ezeket a lapokat is azzal vádolták ugyanakkor a csömöri Fidesz által népszerûsített honlapon, hogy a jelenlegi civil polgármester megrendelésére próbálják lejáratni a jelöltjüket.

„Ott tartunk, hogy már azt is megkérdõjelezik, hogy a gyerekemet féltem. Azt mondják rá azonnal, hogy biztos csak a politika miatt gondolom így" – mondta egy édesanya, akinek gyermeke szintén ebbe az iskolába jár. Szerinte elképesztõ, hogy a megosztott szülõk körében is uszítanak, holott õ is elsõsorban a gyereket félti, és nem akarja egy „illegális csarnokba engedni”. Mint megjegyezte, a legszomorúbb az egészben pont az, hogy az egész „a családok feje felett zajlik, és a történetnek végsõ soron a gyerekek az elszenvedõi”.

Forrás: HVG
Iskolásokon csattan a választási harc Csömörön!
Miért kellene a csömöri iskolásoknak tesiórán judora egy olyan magáncsarnokba járni, ami a Fidesz helyi polgármester-jelöltjéhez, Bánhidi Balázshoz köthetõ? Hogyan írhatja elõ az iskola, hogy még a 8 éves gyerekek is ezért egy kilométert gyalogoljanak, miközben az intézmény mellett ott van a rendelkezésre álló sportcentrum? - ezekbõl a kérdésekbõl kerekedett a békés zsákfalu lakóit elkeserítõ politikai perpatvar. Egyik oldalon a település civil vezetése, másik oldalon pedig az idén ringbe szállt fideszes jelölt, akinek "megálmodott" létesítményét mindjárt országgyûlési képviselõk ajnározzák, hiszen itt épül majd földalatti sportlõtér is a hazafias neveléshez.

Egymás kezét fogva, párosával vonulnak a kisgyerekek a forgalmas út mellett, keresztül Csömörön, elhaladnak a „vashulladék, akkumulátor átvétele itt!” tábla mellett, elöl-hátul pedagógus terelgeti õket. Vonulnak, cipelik a tornafelszerelésüket, többen neonszínû láthatósági mellényt viselnek, van, akinek szinte a térdéig ér, de jobb a biztonság, hisz közel az úttest. Végül megérkeznek egy üzemi területnek vagy ipartelepnek tûnõ részre, az itt található csarnokban lesz ugyanis a testnevelés órájuk - ezeket a képsorokat egy önkormányzati bizottság ülésén mutatták be, ahol eredetileg ennek a bekötõ útnak a közlekedésbiztonságáról volt szó.

A videóból kikockázott fotó azóta már a neten is látható, ugyanis a békés, kis településen éktelen botrány kerekedett ebbõl, amikor az önkormányzati választások közeledtével több diák szülõje elkezdett kérdéseket feltenni: ha az iskolával egybeépítve ott van egy sportcsarnok, akkor miért kell a gyerekeiknek 1 kilométert gyalogolni egy gazdasági övezetben található magáncsarnokba tesiórára? Van egyáltalán engedélye ennek a fideszes fejesek felvonulásával átadott létesítménynek? És mi köze a gyerekek kötelezõ ideterelésének ahhoz, hogy a magáncsarnok a Fidesz helyi polgármester-jelöltjének, Bánhidi Balázsnak a családi érdekeltségébe tartozik? Az általános iskolások használják a csarnokot, vagy fordítva, õket használja a szüleik voksaira utazó pártpolitika?

„Ennek a helynek az a varázsa, hogy itt vagyunk Pest határánál, de ez egy zsákfalu, annak minden falusi bájával. Most viszont a helyi politika megosztja a családokat, a barátokat, és döbbenetes volt látni, hogy az iskolában a szülõket is, akik majdnem egymásnak estek a szülõi munkaközösség gyûlésén” – magyarázta dühös elkeseredettséggel egy helyi lakos, akinek gyermekei szintén a helyi Mátyás Király Általános Iskolába járnak. Oda, ahol elõzõ tanévben a másodikos és az ötödikes gyerekeknek - a kötelezõ tantervi testnevelésóra keretében - judo oktatást kezdtek tartani a település másik részén fekvõ, Bánhidi parknak hívott területen épülõ raktárcsarnokban.

Ezt a „magánberuházásban épült, regionális csarnok”-ot óriási felhajtással adták át tavaly õsszel: a megnyitón együtt vagdosta a trikolór szalagot a fideszes Tuzson Bence, közszolgálatért felelõs államtitkár, egyben Csömör országgyûlési képviselõje és a szintén fideszes képviselõtársa, Simicskó István, méghozzá a Honvédelmi Sportszövetség elnökeként. A harcmûvészetért köztudottan rajongó Simicskó mint hazafias nevelésért felelõs kormánybiztos buzgólkodott az eseményen. Ugyanis ahogy az eseményrõl beszámoló Hír Tv riportjában is hangsúlyozták, a judocsarnok mellé egy „tízállásos földalatti sportlõtér” épül állami támogatással. Simicskó büszkén nyilatkozta, hogy a csömöri területen lesz „a kormány szándéka szerint” országosan létrejövõ honvédelmi sportközpontok egyike, Tuzson pedig méltatta, hogy „magánemberek” ilyen fejlesztéseket valósítanak meg, aminek az MTI beszámolója szerint többek közt az iskolások örülhetnek majd.

Csakhogy a „magánember” idén elindult az októberi önkormányzati választáson, mint a Fidesz helyi polgármester-jelöltje. Ahogy Hír TV is közölte, a Bánhidi-parkban található csarnokot a „Bánhidi-család” építette önerõbõl, a judo szövetségen már úgy hivatkoznak rá, hogy Bánhidi Balázs a "megálmodója".

A politikai összefüggések következményeitõl tartva a lapunknak nyilatkozó szülõk és más helyi források is névtelenséget kérve nyilatkoztak. Elmondásuk szerint a szülõk egy része már a tavaszi félévben sem értette, mi szükség átvezényelni a gyerekeket a település másik részén, a bekötõút menti gazdasági területen lévõ csarnokba. „Akkor lenne értelme egy ilyen ’magán’ felajánlásnak, ha a gyerekek nem tudnának másképp sportolni. De szerencsére nálunk európai színvonalú sportcsarnok és több sportpálya van közvetlenül az iskola mellett, miért nem tudnak itt órát tartani?” – tette fel a kérdést egy szülõ. Egy másik forrásunk szerint pedig az egész judocsarnok egy felfújt lufi, mert egyszerûen leraktak egy valóban hatalmas tatamit, de szó sincs arról, hogy a gyerekek máshol ne tudnának edzeni.

De hogy lehet ez kötelezõ az állami iskolában?

A vita akkor robbant ki, amikor a szülõk megtudták, hogy októbertõl a tanulókat testnevelésórákon ismét arra a helyre viszik, ahol már nyíltan Bánhidi Balázs választási óriásplakátjai díszelegnek. A szeptember elején tartott szülõi értekezleten forrásaink szerint egyértelmû volt a megosztottság: az iskola vezetése és a szülõk egy része ezt jó lehetõségnek, mások viszont aggályosnak tartják, hogy vélhetõen politikai motivációból is a polgármester-jelölthöz kötõdõ csarnokba kell vinni a gyerekeiket – méghozzá elõírásszerûen, kötelezõen.

„Ha ez egy sportszakkör lenne, vagy a diákok szabadidejében lehetne igénybe venni, az rendben van, akkor az a szülõ döntése és felelõssége. De mégis milyen alapon teszik kötelezõvé? Hogy van az, hogy reggel iskolába viszem a gyerekemet, tudva, hogy ott egy rendelkezésre álló sportcsarnok, az iskola meg fogja és elviszi egy pártpolitikus létesítményébe?" – mondta a szülõ. Eleve sérelmezi, hogy a szerinte felesleges kiszervezés miatt a tanulók 2 tanóráját kellett összerakni, ennyivel több idõ, hogy elgyalogolnak a Bánhidi-parkba.

Ellentmondásos információk vannak arra nézve, ki döntött errõl, illetve hogyan lett ez kötelezõ tesióra. A kérdõre vont iskolaigazgat
, Bátovszky János igazgató állítólag a tankerületre mutogatott, mikor számon kérték a gyerekek külsõs judoórája miatt. Szerinte semmi gond nincs a gazdasági részen felhúzott csarnokkal és minden szabályos. Csakhogy a szülõk úgy értesültek, hogy hiába adták át országos politikusok felvonultatásával, a létesítménynek még használatbavételi engedélye sincs, ezért kérték az igazgatót, mutassák ezt be, hiszen nyilván meggyõzõdtek az épület megfelelõségérõl. Mikor az intézményvezetõ ennek nem tudott eleget tenni, volt, aki végképp megkötötte magát. „Ezek szerint tavasszal egy olyan helyre vitték, és vinnék újra a kicsiket, amit ezek szerint a katasztrófavédelmi-, illetve a többi illetékes hatóság át sem vett, és így még azt sem tudni, nem veszélyes-e? Így már egyenesen megtiltom, hogy kötelezõ tanóra címén oda vigyék a gyerekemet” – mondta.

Vizsgálatot indított a tankerület

Megkerestük a csömöri iskola felettes szakmai szervét, és a Dunakeszi Tankerületi Központ megbízott igazgatójától, Szabóné Forgács Gabriellától azt a választ kaptuk, hogy a szeptemberben érkezett szülõi megkeresések alapján „megkezdték az ügy kivizsgálását”. „A vizsgálat lezárultáig nem áll módomban a levelében közölt állítások valóságtartalmával és a feltett kérdéseivel kapcsolatban tényszerû válaszokat adni” – közölte a tankerület vezetõje, akitõl így azt is hiába kérdeztük, valóban a Klebelsberg Központ területi szerveként itt döntöttek a sajátos tesióráról vagy az iskola saját szakállára.

A tankerület vezetõje arra hivatkozott, hogy a szülõi panaszok miatt a 2019/2020-as tanév kezdetén az iskola „már nem szervezte meg a judo oktatást”. „Az iskola igyekszik politikamentesen együttmûködni a helyi társadalmi szereplõkkel, és a tanulók érdekeit tartja szem elõtt” – bizonygatta, hozzátéve, hogy „korábban egyszer sem érkezett panasz, kifogás a gyermekek sporttevékenységével kapcsolatban sem politikai, sem egyéb indokkal”.

Csakhogy a települést 2010 óta vezetõ polgármester, Fábri István szerint az önkormányzat jegyzõje már tavasszal is jelezte a tankerület felé, hogy ez egy építési terület, a sportlétesítmény nem is mûködhetne, de érdemi választ nem kaptak. A településvezetõ is azt emelte ki, hogy érthetetlen, vajon miért és kinek a döntése alapján volt szükség erre a megoldásra. „A térség legnagyobb és legmodernebb sportcentruma és szabadtéri sportpályái vannak Csömörön, gyakorlatilag egybeépítve az iskolával. Évek óta, a tankerülettel kötött szerzõdés alapján ezek a tanítási idõben, délutánig kizárólag a diákok rendelkezésére állnak” – jelentette ki.

A Csömöri Civil Egyesület (CsCE) jelöltjeként Fábri idén újraindul a polgármesteri posztért, egy névtelen helyi lakos megfogalmazása szerint arra megy ki a játék, hogy a mostani választáson legyalulja a „Fidesz-úthenger”. Az Index még 2014-ben írt arról, hogy a nagyközség kuriózumnak számít, annyira tönkreverték 2010-ben a kormánypártot: a teljes képviselõ-testület a civil szervezet emberibõl és függetlenekbõl alakult meg. Csakhogy létrejött egy ellen-civil szervezet, a Szeretlek Csömör, amely több ponton is összeér a Fidesszel, így a korábban narancsszínben indulók 2014-ben az egyesület jelöltjeiként próbálkoztak, fõ arcuk, Baczkó Norbert pedig a helyi Fidesz elnöke.

Az iskola miatt kirobbant harc jelenleg így ott tart, hogy egy magát „csömöri szabad sajtónak” nevezõ honlapon és a közösségi médiában azzal vádolják Fábriékat, hogy valójában õk állnak az elégedetlenkedõ szülõk mögött, és álcivil „bérkommentelõkkel” próbálják lejáratni „az országos szinten is kiemelkedõ minõségû dzsúdó csarnokot”. Közben a magát sajtónak tituláló lapnak nincs - amúgy kötelezõ - impresszuma, nem derül ki, mégis ki a felelõs kiadója, de cikkünk írásakor a vezetõ anyagok a „Programinterjú Bánhidi Balázzsal” és a „Bánhidiék tiszták” címû „hírek”, amiket a csömöri Fidesz szervezete is posztol saját Facebook oldalán. A civil polgármestert a virtuális kommunikációs harcban egyenesen azzal vádolják, hogy „több száz gyerektõl vennék el” a sportolási lehetõséget, bezáratná az „országos szinten is kiemelkedõ minõségû” judocsarnokot.

Hiába kértük a hatósági engedélyeket a park fideszes "megálmodójától"

A judo csarnok jogi státuszának és így megfelelõségének kérdése viszonylag egyszerûen eldönthetõ lenne, ha a szülõk által is kért engedélyeket a profi csarnoknak helyt adó Bánhidi-park illetékesei, illetve - ahogy a judo szövetség honlapján emlegetik – Bánhidi Balázs egyszerûen bemutatná. A Csömöri Civil Egyesület újságja szerint viszont a használatbavételi engedély helyett „a teljesen irreleváns munkavédelmi engedélyt tették fel az internetre”, hogy így bizonyítsák a hatósági engedélyeket.

A csömöri Fideszen keresztül megpróbáltuk elérni a fõpolgármester-jelöltjüket, Bánhidi Balázst és elküldtük részletes kérdéssorunkat többek közt az általános iskolai testnevelésórákkal, illetve a park engedélyeivel kapcsolatban, de erre nemhogy érdemi választ, még reagálást sem kaptunk.

Bánhidi a sorra felszámolt cégei miatt nemrég bekerült az Index válogatásába, amiben a pikáns elõéletû Fidesz-polgármester-jelölteket szedték össze, miután korábban a Népszava írt a vele kapcsolatba hozható „fantom” vállalkozásokról. Ezeket a lapokat is azzal vádolták ugyanakkor a csömöri Fidesz által népszerûsített honlapon, hogy a jelenlegi civil polgármester megrendelésére próbálják lejáratni a jelöltjüket.

„Ott tartunk, hogy már azt is megkérdõjelezik, hogy a gyerekemet féltem. Azt mondják rá azonnal, hogy biztos csak a politika miatt gondolom így" – mondta egy édesanya, akinek gyermeke szintén ebbe az iskolába jár. Szerinte elképesztõ, hogy a megosztott szülõk körében is uszítanak, holott õ is elsõsorban a gyereket félti, és nem akarja egy „illegális csarnokba engedni”. Mint megjegyezte, a legszomorúbb az egészben pont az, hogy az egész „a családok feje felett zajlik, és a történetnek végsõ soron a gyerekek az elszenvedõi”.

Forrás: HVG
Rogán exfelesége előre tör a teniszszövetségben
"Rekord": kilenc hónap alatt készült el egy 40 méteres hídszakasz Bicske és Mány között
Orbán új felhatalmazása lényegében „teret ad az önkénynek”
Az újságírók kitiltása miatt bizottság figyeli Kövér Lászlót
Bizottságot kap a nyakába Kövér László, az Európa Tanács (ET) Miniszteri Bizottsága figyeli majd, hogy az Országgyűlés miként változtat ...
Varga: Magyarországon biztosított a jogállam
Gyorsan bebizonyosodott, hogy a Magyarország elleni jogállamisággal, veszélyhelyzettel kapcsolatos hazai és nemzetközi rágalomhadjárat alaptal...
Videón, ahogy Szikora Róberték pezsgővel köszöntik fel Orbánt
Pezsgővel köszöntötték fel Szikora Róberték a miniszterelnököt - szúrta ki a Hvg. Tették ezt egy videóban, ahol Szikora Róbert előadóm...
2021-es költségvetés terve: Dráguló állam, csökkenő egészségügyi- és növekvő nyugdíjkiadások
Dráguló állam, csökkenő egészségügyi-, stagnáló oktatási-, és növekvő nyugdíjkiadások, az önkormányzatok ellehetetlenítése, megugr...
Igazi aranybányát túrt ki magának Mészáros Lőrinc a szemétdombon
Szerdára virradóra tette közzé a CRCB (Corruption Research Center Budapest) legfrissebb jelentését, amelyben 2005 januárjától 2020 április v...
Szél Bernadett: 16-24 ezerrel kevesebb beteget ápoltak a február utáni két hónapban
A koronavírusos betegek fogadására kialakított 32 917 kórházi ágy döntő részén korábban betegápolás folyt – írja Szél Bernadett kö...
Kásler egy senki - mondta az egészségügy egyik meghatározó szereplője
Kásler Miklós azt mondta, hogy kivételesen néminemű alapja van azoknak a híreknek, hogy Pintér Sándor végzi az egészségügy átvilágítás...
Semjén benyújtotta a javaslatot: Meglepően széles jogkört kapna a kormány
Jön az “egészségügyi válsághelyzet”: ezt hivatalosan Müller Cecília javasolhatja. De a kormány meglepően széles felhatalmazást kap, re...
Kovács Zoltán szerint a koronavírus-törvény emberéletek ezreit mentette meg
Az idő és az eredmények bizonyították, hogy a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény Magyarország érdekeit szolgálta, sok magya...
Szijjártó és Dzsudzsák együtt szurkolt a Puskásban a zártkapus Magyar Kupa elődöntőn
„Aranylábú diplomatáink, hát belógtatok a lurkókkal egy zárt kapus focimeccsre?” Csak a Kispest! Ezzel tette egyértelművé maga S...
Teljesen ki akarja véreztetni az önkormányzatokat a kormány
A járvány elleni védekezés alapjába megy a gépjárműadóból várt teljes 87 milliárd forint, az önkormányzatok nem tarthatják meg a bevét...
Ember Jogok Európai Bírósága: Kövér megsértette a sajtószabadságot, amikor újságírókat tiltott ki a parlamentből
Ítéletet hozott a strasbourgi székhelyű Ember Jogok Európai Bírósága (EJEB): az Országgyűlés elnöke megsértette hat magyar újságíró s...
Közpénzből finanszírozták, de egyelőre kudarc a kormány luxushajó-programja
Nem indul biztatóan az összesen 4,6 milliárd forint közpénzből útnak indított állami nyaralóhajó-program: a tavaly és az idén beszerzett ...
Elég volt: Az Orvosi Kamara keményen visszaszólt Káslernek
Az Orvosi Kamara felszólította a döntéshozókat és minisztereket – „akik az egész nemzet szolgálatára kaptak felhatalmazást” –: váll...
Szijjártó Péter: A magyar Európa egyik legjobb gazdasága
A magyar gazdaság szereplőinek új világgazdasági versenyben kell helyt állniuk a koronavírus-járvány után - jelentette ki Szijjártó Péter...
Nézőpont felmérés: Elégedettek a magyarok a kormány döntéseivel
A felmérések szerint elégedett a magyar társdalom a koronavírus-járvány idején bevezetett kormányzati intézkedésekkel - mondta Nagy Dániel...
Új iskola Felcsúton: Csak a tervek kerültek több száz millióba
Azt nem tudni, hogy mennyibe fog kerülni a beruházás, de az Orbán Viktor miniszterelnök falujába tervezett új iskolának csak a tervei több sz...
Az orvosi kamara elnöke szerint nem merült fel a háziorvosi rendszer államosítása
"A mai nap híradós kérdésre elmondtam, hogy a Pintér miniszter úrral folytatott megbeszéléseken nem merült fel a háziorvosi rendszer államo...
Kásler továbbra is az orvosokat tette felelőssé azért, hogy betegeket küldtek haza a kórházból
Kásler Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának PR-akciójában indult álinterjúsorozata, a Miniszteri percek második epizódjában a le...
Kásler utasított: hétfőtől csak Pintér engedélyezheti a kórházak magánszerződéseit
Hétfőtől részleges szerződéskötési tilalmat rendelt el a magánszolgáltatókkal az állami fenntartású fekvőbeteg-intézményekben Kásler...
A magas bírságok miatt nem lesz több dudálós tüntetés
Nem szerveznek újabb dudálós tüntetést a Lánchídhoz a kórházi ágyak kiürítése miatt, jelentette be Facebook-oldalán Hadházy Ákos a 444...
Halász János: a kormány segít az embereknek a válságban megőrizni a munkahelyeiket
A baloldali önkormányzatokban kirúgások, fizetéscsökkenések, megszorítások követik egymást - mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóv...
"A Fidesz-kormány 10 éve befagyasztotta a családi pótlékot, a nyugdíjminimumot, az anyasági támogatást..."
A párt közösségi oldalán azt írja, a Fidesz-kormány 10 éve befagyasztotta a családi pótlékot, a nyugdíjminimumot, az anyasági támogatás...
Tállai: Az egyik legeredményesebben védekező ország vagyunk
A Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese, Tállai András adott tájékoztatást Magyarország gazdasági helyzetét illetően, az operatív törz...
287 milliós támogatást kapott a kormánytól Matolcsy fiának cége
Magyarország megakadályozta a koronavírus elszabadulását, így mostantól a munkahelyvédelem a válságkezelés új feladata, mondta a külügym...
Megfigyelési törvény: Bárkinél lekapcsolhatja az internetet az állam
Július 1-től kétszer kilencven napra a titkosszolgálatok saját hatáskörben elrendelhetik egyes online szolgáltatások felfüggesztését. Ves...
Tiborcz rekordprofit után 2,3 milliárdos osztalékkal lett gazdagabb
Jelentős profit jött össze 2019-ben Tiborcz István, a miniszterelnök vejének fő cégénél, a BDPST Zrt.-nél: a 4,8 milliárd forint adózott ...
25 milliárdot küld az Orbán-kormány sportcsarnokra és határon túli programokra
A szerda esti Magyar Közlönyből derült ki, hogy a Modern Városok Program keretében 11,28 milliárd forintot különítettek el a szegedi kézila...
Németh Szilárd: A migránsok jelentős része a koronavírus-járvány gócpontjaiból jön
Járványügyi veszélye is lenne a határőrizeti rendszer feladásának - hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerda...
"Az Orbán-kormány a magyarok megsegítése helyett 36 milliárd Ft-ot költ határon túli gazdaságélénkítésre"
A Demokratikus Koalíció közleményében ma arról beszélt, hogy a kormány 36 milliárdot költ határon túli gazdasági támogatásokra, miközb...
"A koronavírus járvány elleni védekezés a kormány sikertörténete"
Pintér Sándor belügyminiszter a "logisztikai" felelőse lehet az egészségügynek, egy államilag központosított készletgazdálkodás terén ő...
25 milliárd forintot ad a kormány két kézilabdacsarnokra
Varga Mihály pénzügyminiszternek gondoskodnia kell a szegedi kézilabdacsarnokra 11,3 milliárd, a tatabányai multifunkciós csarnokra pedig 13,4 ...
Orbán új stadiont ígért Pécsnek
Fontos és sikeres egyeztetés zajlott kedden a Parlamentben. Hargitai János, Baranya országgyűlési képviselője árulta el a Pécsi Újságnak, ...
Munkahelyteremtés: Bruttó 161 ezer forintos fizetéssel várja a munkanélkülieket a Magyar Honvédség
Nem kell fizikai szintfelmérőt teljesíteniük, hanem egy „sima” orvosi alkalmassági vizsgálat és erkölcsi bizonyítvány birtokában már m...
Az elmúlt pár napban a gazdaságvédelmi pénzek tizedét tüntette el a kormány
Két nap alatt 166 milliárd forint ment el a gazdaságvédelmi alapól vitatható célokra. A kormány a válság elején hozott intézkedéssel lé...
Újabb 150 milliárd Ft jut turisztikai fejlesztésekre
A magyarországi szálláshelyek teljes körű felújítását célzó program utolsó szakaszára, valamint további turisztikai fejlesztésekre úja...
Kásler: Soha nem hangzott el, hogy ki kell üríteni a kórházi ágyakat, ez csúsztatás
A Demokrata közölt interjút Kásler Miklóssal. Ebben úgy fogalmazott, hogy soha nem hangzott el olyan utasítás, hogy ágyakat ki kell üríteni...
Két hét alatt 336 millió forintot kommunikált el a kormány
Május első felében 336 millió forintot költött a kormány a gazdaságvédelmi akciótervet reklámozó óriásplakátokra – derült ki Csárdi...
Belgrád–Budapest vasútvonal: 10 évre titkosították a felújításról szóló szerződés dokumentumait
A parlament kedden elfogadta, hogy a kulturális dolgozók a jövőben nem lesznek közalkalmazottak. Híradónk a döntés után megtudta: A Közgyű...
Megszavazták: minden adatunkra ráláthatnak a nemzetbiztonsági szervek
Az Országgyűlés 156 igen, 38 nem szavazattal jóváhagyta az egyes törvényeknek a polgárok biztonságát erősítő módosítását, amelyben t...
Elképesztő lépés: Orbánék visszavonták a saját javaslatukat az egyszer használatos műanyagok betiltásáról
Az Európai Unió 2021-től betiltja az olyan könnyen és olcsón helyettesíthető, egyszer használatos műanyagokat mint például a műanyag fül...
100 milliós számlát küldött a kormánynak László Imre, hogy fizessek ki a járványra költött költségeket
A DK azt mondja, hogy csökkent a COVID-osztályokon dolgozók bére. A párt szerint viszont nem csökkenteni, hanem megduplázni kellene az egészs...
Kásler szerint csúsztatás, hogy ki kellett üríteni az ágyakat
A miniszter a Demokratának adott interjúban elmondta, hogy szerinte az ellenzék csak azért támadja, mert komoly érdeksérelmeket okozó átalak...
Az Orbán-kormány haláltánca
Egy településtől csak akkor lehet elvenni területet, ha azt a lakosság helyi népszavazáson jóváhagyta – indokolja Bajor Tibor egyetemi okta...
Újabb elvándorlási hullám érheti el Magyarországot
Bár a tendencia javul, a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint évente még mindig mintegy húszezer magyar dönt úgy, hogy külföldön fog...
Semjén törvényjavaslata: Gyakorlatilag mindent megtudhatnak egy adott állampolgárról…
Egy kormánypárti törvényjavaslat felhatalmazná a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatot arra, hogy egy Magyarországot érő kibertámadás elhárít...
Osztrák lap: Orbán nem rendeletekkel, hanem parlamenti szavazások révén bontotta le a demokráciát
A bécsi Der Standard röviden kommentárjálta a hétvégi bejelentéssel kapcsolatban, hogy Budapesten is újraindult az élet, és hogy a magyar ve...
A járvány miatt 20-30 %-kal is csökkenhetett az ápolók bére, az 1000 Ft-ot sem éri el az egy órára jutó nettó bérük
Apasztja a járvány az ápolói béreket - írja a Népszava. A lap szerint sok egészségügyi dolgozónak csökkent a fizetése a járvány elleni ...
Támogatják Orbánék, hogy új sportcsarnok épüljön Székesfehérváron
A hétfő esti Magyar Közlöny egyik kormányhatározatából kiderül, hogy a kabinet a gazdaságvédelmi akcióterv keretében – összhangban a M...
36,5 milliárdot költ a kormány határon túli gazdaságfejlesztésre
A hétfői Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat alapján jelentős pénzeket, összesen 83 milliárd forintot mozgatott át a kabinet a ga...
Bayer Zsolt: Ezeket börtönbe kéne zárni vagy agyon kellene lőni...
Ismét remek elmélkedést tett közzé blogján Bayer Zsolt. A lovagkereszttel is kitüntetett publicistát most éppen az háborította fel, hogy a...
Gazdaságvédelem: 82 milliárd megy Mészáros Lőrincnek
Még 82 129 847 503 forintot csoportosítanak át a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztésére az idei költségvetésben, eredetileg ezt a pénzt ...
Maga a fideszes polgármester jelentette fel a gyulai aktivistát rémhírterjesztésért
Múlthét szerdán közel tucatnyi rendőr tartott házkutatást rémhírterjesztés gyanúja miatt a Momentum tagjaként ismert ellenzéki hangadón...
MSZP: A tűzijátékra szánt pénzt költse védekezésre a kormány
A koronavírus-járvány következményeinek enyhítésére és szociális támogatásokra fordítsa a kormány inkább a nagyszabású augusztus 20-i...
Amerikai elemző: Orbán mindig is igen ravasz volt, tudatosan kiaknázza az unió gyengeségeit
Már megint Orbán Viktor nevet a végén, mivel tudatosan kiaknázza az unió gyengeségeit. Erre figyelmeztet Közép-Európa egyik legjobb amerikai...
Koncz Zsuzsa: A rendőrautó a ház előtt sem újdonság
Lehetséges, hogy újra olyan korban élünk, amikor a jelbeszédnek kell dominálnia? És itt most utalok azokra az emberekre, akiket a héten elvitt...
Ferge Zsuzsa: A kormányt egyáltalán nem érdeklik a szegények
A Széchenyi-díjas szociológus, a Magyar Tudományos Akadémia tagja egész életében a hazai szegénység felszámolásáért küzdött. Társadal...
Feljelentette magát rémhírterjesztésért Bencsik János
Bencsik János független országgyűlési képviselő a közelmúltban jelentkezett egy Facebook-videóval, amelyen egy egészségügyi dolgozóval b...
Manfred Weber: Uniós ellenőrzés alá kell vonni a helyreállítási alap felhasználását
Az Európai Számvevőszék, az Európai Bizottság és az Európai Parlament közvetlen ellenőrzése alá kell vonni a koronavírus-járvány gazdas...
Orbán Pintér Sándorra bízta az egészségügy átvilágítását
Megszaporodott az egészségügyi szakemberek látogatása a belügyminiszternél az elmúlt hetekben. Pintér Sándor a közelmúltban fogadta a Magy...
Névvel vállalja egy aneszteziológus, hogy a központilag beszerzett lélegeztetőgépek alkalmatlanok a koronavírus kezelésére
Egy Facebook-posztban most névvel is vállalja Lovas András szegedi aneszteziológus és intenzív terápiás orvos, hogy a koronavírus elleni véd...
Ujhelyi: Ebből komoly balhé lesz a Fideszen belül
A szocialista EP-képviselő nyílt levelében azt írja, hogy a Fidesz EP-képviselői is megszavazták a héten azt a parlamenti jelentést, amely ...
DrMáriás utolsó vacsoráján Orbán kézmosással váltja meg a világot
Feltűnik körülötte Mága Zoltán, Mészáros Lőrinc, Recep Tayyip Erdogan és Donald Trump is. Az utolsó vacsora a járvány megállítása el...
Ahogy pályázott, még aznap megkapta a tao-százmiliókat a felcsúti csapat
Egy december közepi törvénymódosítással élve a felcsúti focialapítvány az önrészt megspórolva száz százalékban TAO-támogatásból, va...
Orbán Viktor kőkeményen nekiment a Kúriának
Csipkelődős hangulatban ébredt péntek reggel Orbán Viktor miniszterelnök, legalábbis szokásos rádióinterjújában Karácsony Gergely főpolg...
Milliárdok mennek el atlétikai stadionokra és kézilabdára, közben az önkormányzatoktól pedig pénzt von el a kormány
Mint a Magyar Közlönyből megtudhattuk, a Nemzeti Atlétikai Központ megvalósításához szükséges bontási, megszüntetési és ahhoz kapcsoló...
Fontos a stabilitás: Ezért is szór szét a kormány 1,2 milliárdot néhány Fidesz-barát településnek
A kormány segít a bajban, főleg, ha a szövetségeikről van. szó. Ez derül ki abból a parlamenti levelezésből, amit Tordai Bence, a Párbesz...
Elutazott az országból Orbán Viktor
Orbán Viktor Belgrádba utazott, ahol a reptéren, az érkezéséről videó is készült. A felvételen őt kivéve még a díszsorfalban álló ka...
1,9 milliárdot ad a kormány az atlétikai stadionra, a kézilabdára 1,3 milliárdot
A csütörtöki Magyar Közlönyben jelentek meg az új támogatási számok. Ebből kiderült, a kormány 1 998 039 107 forintot különít el a Nem...
Magyar György kiborult Orbán kormányára: Milyen világ ez?
Öt rendőr vonult ki két autóval – rémhírterjesztés miatt – Gyulán, egy mozgássérült emberhez, aki egy Facebook bejegyzéshez fűzött k...
Tízmillió forintot kap minden NBI-es focicsapat a játékosok vírustesztelésére
A Magyar Labdarúgó-szövetség besegít a focicsapatoknak a koronavírus-tesztelés költségeinek előteremtésébe. Az MLSZ május elején dönt...
Drónvideót készült Mészáros Lőrinc bicskei magántaváról és nyaralójáról
Mészáros Lőrinc egyik cége 2014-ben vette meg a Bicske melletti területet. „A Felcsút melletti kisvárosban Erőmű-tóként ismert vízfelül...
Szintet lépett az Orbán-kormány: Új módot találtak az önkormányzatok kisemmizésére
Minden öt milliárd forint feletti beruházás területét és adóbevételeit elvonhatja a településektől a kormány egy törvényjavaslat szerin...
Állami Számvevőszék elnöke: Takarítsanak meg a családok
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke szerint a 2021-es költségvetésnek három szempontot kell követnie: célra tartás, rugalmasság és tart...
Bige: Nem fogok sorbaállni azért, hogy a mindenkori hatalomnak kinyalhassam a fenekét
Egy régóta folyó ügyről van szó, amely teljesen alaptalan – így reagált az ügyészség vádemelésére Bige László a 168 Órának. A...
1 milliárdot csoportosít át a kormány egyházi örökségvédelemre a veszélyhelyzetre hivatkozva
Eddig úgy tűnt, hogy a kormány rendkívül fontosnak tartja a magyarországi nemzetiségek anyagi támogatását, ehhez képest a szerda este közz...
Az oligarchákat gazdagítja a Vajna-örökség
Az eladott cégek ugyanis az offshore Cinergi Pictures-ben végződtek, így a tranzakciók részletei követhetetlenek. Andy Vajna tavaly januárjá...
Nekimentek Orbánnak az EP-ben: "Orbán a vírus elleni harcot az ellenzék elleni harccá változtatta"
A Magyarországról szóló EP-vita kapcsán posztolt ismét a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője. Beszámolt arról, hogy a n...
Kocsis Máté: Pikó egy balfácán, elkótyavetyélte a pénzt
A járványhelyzet nem a durva politikai viták ideje, de láthatóan ezt Pikó András, a VIII. kerület polgármestere másképp gondolja. Ezt Kocsi...
DK: A rendőrség mostantól fideszes gondolatrendőrségként működik?
A Demokratikus Koalíció az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságában akarja meghallgatni Pintér Sándor belügyminisztert és Var...
Karácsony: Ezért a kormányhivatali döntésért valakinek felelnie kell
Karácsony Gergely főpolgármester ma Facebook-bejegyzésében arról beszélt: a kormányhivatal döntéséért valakinek felelnie kell. A főpolg...
Deutsch Tamás az EP-vitáról: még most sem nyugszik a Soros-hálózat
Ugyanazok támadják ma Magyarországot, akik a bevándorlás elutasítása és a határkerítés miatt is támadták - mondta a Fidesz-KDNP európai ...
Válaszolt az EP: Varga Judit nem szólalhat fel Orbán helyett az Európai Parlamentben
Kizárólag az államfő vagy a kormányfő képviselheti a tagállamokat az Európai Parlamentben ( EP ) a vitákon, ezért Varga Judit igazságügyi...
Németh Szilárd hálája és elismerése jeléül kiosztott tíz láda almát a mentőknek
Személyesen fejezte ki a csepeli mentősöknek köszönetét, tiszteletét és elismerését Németh Szilárd. A honvédelmi minisztérium államtitk...
Magyar Hang: Otthoni használatra tervezett légzést segítő készülékeket kaptak az intenzív osztályok
Tucatszám szállították le a csak otthoni kezeléshez alkalmas berendezéseket - kínai nyelvű menüvel. Valamit nagyon félreérthettek Orbán V...
Bayer: Ez lenne az Európai Unió? Ez a becstelen, idióta, lélek nélküli, akarattalan, gyáva, hazug f.stenger?
Bayer Zsolt ismét nagyot villantott a blogján. A szabadszájú publicistát az akasztotta ki, hogy az Európai Parlament elnöke David Sassoli hiva...
Orbán maga helyett Varga Juditot küldi az Európai Parlamentbe
Levélben válaszolt Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Parlament elnökének, David Maria Sassolinak, aki csütörtökre meghívta a kormányf...
Lezárult a vizsgálat: Nem a székesfehérvári kórház főigazgatója követte el azt, amiért kirúgta Kásler
Nem hibázott a vizsgálat szerint a kirúgott székesfehérvári kórházigazgató, Csernavölgyi István. A mulasztást éppen az a Reiber István o...
Éjszaka nyújtotta be Semjén Zsolt azt a törvényjavaslatot, amely számtalan önkormányzattól venné el az iparűzési adót
A Semjén Zsolt által jegyzett új törvényjavaslat kimondja: a legalább 5 milliárd forint teljes költségigényű, munkahely-teremtő és -megta...
Felfüggesztett börtönt kapott gyermekpornográfia miatt a volt perui magyar nagykövet
Egy év, két és fél évre felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint több mint félmilliós pénzbüntetésre ítélte gyermekpornográfia mia...
Brüsszelbe hívta Orbán Viktort az EP elnöke
Csütörtökön kerülhet az Európai Parlament elé a magyar felhatalmazási törvény és a jogállamiság helyzete. Csütörtök reggel 9 órára ...
Török Gábor: Kulcskérdés, mennyire hibáztatják majd az emberek a sorsuk rosszabbra fordulásáért a kormányt
A politológus interjújában beszélt a Fidesz válságkommunikációjáról, a kormány céljairól és arról, feladja-e a miniszterelnök nemzetk...
Kúria: ki kell fizetnie a kormánynak a kártérítést a gyöngyöspatai roma diákoknak
A Debreceni Ítélőtábla tavaly szeptemberben kimondta, hogy az államnak összesen 99 millió forintos kártérítést kell fizetnie az elkülöní...
Tállai András: 600 milliárdot költött a kormány védekezésre
Százötvenezer kisvállalkozás, hatvanezer kisgyermekes család, több százezer vállalkozás mellett még többek között a hallgatók és a bank...
Demokratikus Koalíció: a kormány a járványhelyzet kellős közepén is átverte az egészségügyi dolgozókat
"A kormány a járvány kezdetén azt ígérte, hogy 500 ezer forintos jutalmat fog adni a kórházi dolgozóknak. Azóta több, mint egy hónap telt ...
A BRFK elé kerül az Országos Vérellátó Szolgálat állítólagos plazmabiznisze
A legfőbb ügyész feljelentésként értékelte, hogy Vadai Ágnes az Országos Vérellátó Szolgálat szerződéséről kérdezett. "„...írás...
Tarlós összevonná a MÁV-ot és a Volánbuszt, bezárná a libegőt
Budapest előző főpolgármestere szerint bezárható a libegő, elhagyható a fogaskerekű. „Most lenne megfelelő alkalom sietve összevonni a M...
Sajátosan értelmezi a kormány a gazdaságvédelmet: Erzsébet-táborokra, állami cégekre megy a közpénz,
Sajátosan értelmezi a kormány a gazdaságvédelmet: Erzsébet-táborokra, állami cégekre megy a közpénz, de jutott propagandára is. A kormán...
Bod Péter Ákos: Politikai színjáték, hogy minden héten összeül a parlament, a lényeges döntések már nem ott születnek
Bod Péter Ákos szerint csak színjáték, hogy összeül a parlament. Orbán Viktor kormányfő egy kis hezitálás után hamar ráérzett a járv...
350 millióba kerül évente a köztévések külseje
A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA, vagyis a közmédia) 350 millió forint értékben kötött keretszerződést egy évr...
Rogán exfelesége előre tör a teniszszövetségben
 
"Rekord": kilenc hónap alatt készült el egy 40 méteres hídszakasz Bicske és Mány között
 
Orbán új felhatalmazása lényegében „teret ad az önkénynek”
 
Az újságírók kitiltása miatt bizottság figyeli Kövér Lászlót
 
Varga: Magyarországon biztosított a jogállam
 
Videón, ahogy Szikora Róberték pezsgővel köszöntik fel Orbánt
 
2021-es költségvetés terve: Dráguló állam, csökkenő egészségügyi- és növekvő nyugdíjkiadások
 
Igazi aranybányát túrt ki magának Mészáros Lőrinc a szemétdombon
 
Szél Bernadett: 16-24 ezerrel kevesebb beteget ápoltak a február utáni két hónapban
 
Kásler egy senki - mondta az egészségügy egyik meghatározó szereplője
 
Semjén benyújtotta a javaslatot: Meglepően széles jogkört kapna a kormány
 
Kovács Zoltán szerint a koronavírus-törvény emberéletek ezreit mentette meg
 
Szijjártó és Dzsudzsák együtt szurkolt a Puskásban a zártkapus Magyar Kupa elődöntőn
 
Teljesen ki akarja véreztetni az önkormányzatokat a kormány
 
Ember Jogok Európai Bírósága: Kövér megsértette a sajtószabadságot, amikor újságírókat tiltott ki a parlamentből
 
Közpénzből finanszírozták, de egyelőre kudarc a kormány luxushajó-programja
 
Elég volt: Az Orvosi Kamara keményen visszaszólt Káslernek
 
Szijjártó Péter: A magyar Európa egyik legjobb gazdasága
 
Nézőpont felmérés: Elégedettek a magyarok a kormány döntéseivel
 
Új iskola Felcsúton: Csak a tervek kerültek több száz millióba
 
Az orvosi kamara elnöke szerint nem merült fel a háziorvosi rendszer államosítása
 
Kásler továbbra is az orvosokat tette felelőssé azért, hogy betegeket küldtek haza a kórházból
 
Kásler utasított: hétfőtől csak Pintér engedélyezheti a kórházak magánszerződéseit
 
A magas bírságok miatt nem lesz több dudálós tüntetés
 
Halász János: a kormány segít az embereknek a válságban megőrizni a munkahelyeiket
 
"A Fidesz-kormány 10 éve befagyasztotta a családi pótlékot, a nyugdíjminimumot, az anyasági támogatást..."
 
Tállai: Az egyik legeredményesebben védekező ország vagyunk
 
287 milliós támogatást kapott a kormánytól Matolcsy fiának cége
 
Megfigyelési törvény: Bárkinél lekapcsolhatja az internetet az állam
 
Tiborcz rekordprofit után 2,3 milliárdos osztalékkal lett gazdagabb
 
25 milliárdot küld az Orbán-kormány sportcsarnokra és határon túli programokra
 
Németh Szilárd: A migránsok jelentős része a koronavírus-járvány gócpontjaiból jön
 
"Az Orbán-kormány a magyarok megsegítése helyett 36 milliárd Ft-ot költ határon túli gazdaságélénkítésre"
 
"A koronavírus járvány elleni védekezés a kormány sikertörténete"
 
25 milliárd forintot ad a kormány két kézilabdacsarnokra
 
Orbán új stadiont ígért Pécsnek
 
Munkahelyteremtés: Bruttó 161 ezer forintos fizetéssel várja a munkanélkülieket a Magyar Honvédség
 
Az elmúlt pár napban a gazdaságvédelmi pénzek tizedét tüntette el a kormány
 
Újabb 150 milliárd Ft jut turisztikai fejlesztésekre
 
Kásler: Soha nem hangzott el, hogy ki kell üríteni a kórházi ágyakat, ez csúsztatás
 
Két hét alatt 336 millió forintot kommunikált el a kormány
 
Belgrád–Budapest vasútvonal: 10 évre titkosították a felújításról szóló szerződés dokumentumait
 
Megszavazták: minden adatunkra ráláthatnak a nemzetbiztonsági szervek
 
Elképesztő lépés: Orbánék visszavonták a saját javaslatukat az egyszer használatos műanyagok betiltásáról
 
100 milliós számlát küldött a kormánynak László Imre, hogy fizessek ki a járványra költött költségeket
 
Kásler szerint csúsztatás, hogy ki kellett üríteni az ágyakat
 
Az Orbán-kormány haláltánca
 
Újabb elvándorlási hullám érheti el Magyarországot
 
Semjén törvényjavaslata: Gyakorlatilag mindent megtudhatnak egy adott állampolgárról…
 
Osztrák lap: Orbán nem rendeletekkel, hanem parlamenti szavazások révén bontotta le a demokráciát
 
A járvány miatt 20-30 %-kal is csökkenhetett az ápolók bére, az 1000 Ft-ot sem éri el az egy órára jutó nettó bérük
 
Támogatják Orbánék, hogy új sportcsarnok épüljön Székesfehérváron
 
36,5 milliárdot költ a kormány határon túli gazdaságfejlesztésre
 
Bayer Zsolt: Ezeket börtönbe kéne zárni vagy agyon kellene lőni...
 
Gazdaságvédelem: 82 milliárd megy Mészáros Lőrincnek
 
Maga a fideszes polgármester jelentette fel a gyulai aktivistát rémhírterjesztésért
 
MSZP: A tűzijátékra szánt pénzt költse védekezésre a kormány
 
Amerikai elemző: Orbán mindig is igen ravasz volt, tudatosan kiaknázza az unió gyengeségeit
 
Koncz Zsuzsa: A rendőrautó a ház előtt sem újdonság
 
Ferge Zsuzsa: A kormányt egyáltalán nem érdeklik a szegények
 
Feljelentette magát rémhírterjesztésért Bencsik János
 
Manfred Weber: Uniós ellenőrzés alá kell vonni a helyreállítási alap felhasználását
 
Orbán Pintér Sándorra bízta az egészségügy átvilágítását
 
Névvel vállalja egy aneszteziológus, hogy a központilag beszerzett lélegeztetőgépek alkalmatlanok a koronavírus kezelésére
 
Ujhelyi: Ebből komoly balhé lesz a Fideszen belül
 
DrMáriás utolsó vacsoráján Orbán kézmosással váltja meg a világot
 
Ahogy pályázott, még aznap megkapta a tao-százmiliókat a felcsúti csapat
 
Orbán Viktor kőkeményen nekiment a Kúriának
 
Milliárdok mennek el atlétikai stadionokra és kézilabdára, közben az önkormányzatoktól pedig pénzt von el a kormány
 
Fontos a stabilitás: Ezért is szór szét a kormány 1,2 milliárdot néhány Fidesz-barát településnek
 
Elutazott az országból Orbán Viktor
 
1,9 milliárdot ad a kormány az atlétikai stadionra, a kézilabdára 1,3 milliárdot
 
Magyar György kiborult Orbán kormányára: Milyen világ ez?
 
Tízmillió forintot kap minden NBI-es focicsapat a játékosok vírustesztelésére
 
Drónvideót készült Mészáros Lőrinc bicskei magántaváról és nyaralójáról
 
Szintet lépett az Orbán-kormány: Új módot találtak az önkormányzatok kisemmizésére
 
Állami Számvevőszék elnöke: Takarítsanak meg a családok
 
Bige: Nem fogok sorbaállni azért, hogy a mindenkori hatalomnak kinyalhassam a fenekét
 
1 milliárdot csoportosít át a kormány egyházi örökségvédelemre a veszélyhelyzetre hivatkozva
 
Az oligarchákat gazdagítja a Vajna-örökség
 
Nekimentek Orbánnak az EP-ben: "Orbán a vírus elleni harcot az ellenzék elleni harccá változtatta"
 
Kocsis Máté: Pikó egy balfácán, elkótyavetyélte a pénzt
 
DK: A rendőrség mostantól fideszes gondolatrendőrségként működik?
 
Karácsony: Ezért a kormányhivatali döntésért valakinek felelnie kell
 
Deutsch Tamás az EP-vitáról: még most sem nyugszik a Soros-hálózat
 
Válaszolt az EP: Varga Judit nem szólalhat fel Orbán helyett az Európai Parlamentben
 
Németh Szilárd hálája és elismerése jeléül kiosztott tíz láda almát a mentőknek
 
Magyar Hang: Otthoni használatra tervezett légzést segítő készülékeket kaptak az intenzív osztályok
 
Bayer: Ez lenne az Európai Unió? Ez a becstelen, idióta, lélek nélküli, akarattalan, gyáva, hazug f.stenger?
 
Orbán maga helyett Varga Juditot küldi az Európai Parlamentbe
 
Lezárult a vizsgálat: Nem a székesfehérvári kórház főigazgatója követte el azt, amiért kirúgta Kásler
 
Éjszaka nyújtotta be Semjén Zsolt azt a törvényjavaslatot, amely számtalan önkormányzattól venné el az iparűzési adót
 
Felfüggesztett börtönt kapott gyermekpornográfia miatt a volt perui magyar nagykövet
 
Brüsszelbe hívta Orbán Viktort az EP elnöke
 
Török Gábor: Kulcskérdés, mennyire hibáztatják majd az emberek a sorsuk rosszabbra fordulásáért a kormányt
 
Kúria: ki kell fizetnie a kormánynak a kártérítést a gyöngyöspatai roma diákoknak
 
Tállai András: 600 milliárdot költött a kormány védekezésre
 
Demokratikus Koalíció: a kormány a járványhelyzet kellős közepén is átverte az egészségügyi dolgozókat
 
A BRFK elé kerül az Országos Vérellátó Szolgálat állítólagos plazmabiznisze
 
Tarlós összevonná a MÁV-ot és a Volánbuszt, bezárná a libegőt
 
2019-2020 - minden jog fenntartva - Impresszum / adatkezelés